Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2016 17:54 - Децата на нашите господари ще бъдат господарите на нашите деца!
Автор: koshava Категория: Бизнес   
Прочетен: 1319 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.05.2016 17:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Новата социална министърка и семейството

ОТНОВО „КОЙ” – ДЕБЕЛИ ОТНОШЕНИЯ С ФАЛИРАЛАТА КОРПОРАТИВНА БАНКА… 
*** Един „Партнърс” в прегръдка с банкера Цветан Василев и групата на депутата Пеевски и 135 милиона
*** … и пари от еврофондове и разни обществени поръчки 
*** Твърденията за министърка, че е дъщеря на скандално известния бизнесмен Петко Русев са неверни – истината е много по-сензационна 
*** Семейството на Герберката, прегърнато с БКП/БСП

Автор: Григор Лилов във Фейсбук

–––––––––––––
Избраха новата социална министърка.
С парламентарен театър за електората!
Театър, защото комунистическата „опозиция” не я гласува, макар че родата й здраво обвързана с БКП/БСП.
––––––––––––––
Всъщност истината прозвуча от устата на червения депутат Кирил Добрев, толкова близък до президента Първанов. Под формата на остра другарска критика той запита герберите защо не я направят и вицепремиер, защото социалната политика е много важна в държавата: „Искаме и г-жа Русинова да бъде вицепремиер.”
…………..
Интернет-медиите и форумите вече са пълни с нелицеприятна информация за баща й. В тях широко се обсъжда факта, че тя е дъщеря на Петко Русинов – верен кадър на БКП, бивш агент на І главно управление на ДС, ръководител на външнотърговско звено при социализма, приватизатор на огромното предприятие „Океански риболов” и сега едър капиталистически бизнесмен.
Но не, тя е не е неговата дъщеря! Русинова не е Петкова по баща, а Димитрова.
Истината за роднинските й връзки е много по-скандална. Защото децата не носят отговорност за онова, което са им родителите. Но я имат при собствените им семейства.
…………..
Зорница Димитрова Русинова е съпругата на юриста Христо Първанов Русинов. А кой е пък той – кои са родителите му, с какво се занимава и си изкарва хляба?
Първан Христов Русинов е ген.-майор от Държавна сигурност, дясна ръка на ген. Атанас Семерджиев и в смутните времена в началото на прехода, не между другото, ръководи временно и цялото Софийско градско управление.
Съпругът на новата министърка – Христо Първанов Русинов също е немаловажна фигура в новата демократична българска администрация и родния едър бизнес.
Немаловажна ли – напротив, много съществена! Скандално съществена!
Защо ли?
……
Ами например заради операциите на фалиралата Корпоративна банка.
imageНегови фирми и името му се среща многократно из различни страници на различните доклади по аферата, вкл. и и в доклада на парламентарната комисия. Операциите, в които изгря името му и фирмите, са свързани с преливането на парите на банката (вложителите) по различните вериги от физически и юридически лица, навързани на касичката й. Самият той е посочен като юристконсулта на управление „Правно” на скандалната банка на Цветан Василев и групата „Кой” – Пеевски.
Може дълго и напоително да се разказва и описва кое и как е ставало, за какви суми, по какъв начин. Темата е достойна за отделна, голяма статия – в няколко части.
Но вместо него давам няколко факсимилета от тези сензационни страници, в които се претакат СТОТИЦИ МИЛИОНИ (136 млн.) – в случая играе „Партнърс лизинг”
*** *** ***
На този фон на роднинска паяжина, разни силови служби и финансови афери не съм изненадан от факта, че премиерът Борисов (също тясно обвързан с бившите комунистически силови структури), предложи Зорница Русинова за министър.
Не съм изненадан, че толкова близката до Георги Първанов Мариана Тодорова от АБВ подкрепи с жар номинацията. Политическата шизофрения достигна наистина завидни висоти у нас – за пореден път, но сега в „лявото” политическо пространство.
Защото официално АВБ е в опозиция на герберите, а кариерата на министерската рода е вървяла най-стремително нагоре именно при ГЕРБ, макар че и другите партийни управления са се отчели пред действителните господари на страната ни.
……
Казвам на министерската рода, понеже още един Русинов – Първан Христов Русинов е бил заместник-министър в министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията при първото правителство на Бойко Борисов и е отговарял за светлото бъдеще на повсеместната компютъризация на родната администрация. Преди това е бил бос-диригент на „Вивател” – БТК, бил е шеф на ключов сектор „регулация и конкуренция” в Комисията по съобщенията, бил е …
Апропо – той е освободен като заместник-министър от поста си в края на 2011 г., а малко по-късно – през март 2012 г-жа Русинова става зам.министър.
Вероятно са счели за неудобно един Русинов да се освобождава от длъжността му, а една Русинова да се назначава по едно и също време в подобно високо ръководно кресло. Та затова е интервалът от няколко месеца – да се позабрави едното лице от тази фамилия, за да засвети друго лице от нея в тези високи кресла.
Иначе кой знае дали нямаше да плъзнат слухове, че някои фамилии во веки веков – вече 70 години и при всякакви едноцветни и разноцветни власти, във всякакви условия – на тоталитаризъм и на демокрация, винаги и всякога са си абонирани за ръководството на България и за ръководството на парите й – независимо какви партийни етикети слагат на различните си официални управления.
……..
Споменавам финансите, понеже до това поредно назначение Русинова също е сред шеф-диригентите на европейските пари. Тя е заместник-главен директор на „Европейски фондове и международни програми и проекти” и управлява „Развитието на човешките ресурси”, нашумялата със скандали програма „ФАР” и сертифициращия орган на Европейския фонд за интеграция.
Между другото, но не без значение – неин шеф като министър и вицепремиер е видната социалистка Емилия Масларова.
И няма значение, че Тройната коалиция си е отишла от властта, че е дошло „дясното” и „антикомунистическо” управление на Бойко Борисов – абонаментът на тези хора е валиден и неотменим, както се вижда, при всички партии и видове ръководства на държавата. независимо как се оцветяват за пред наивния електорат.
При този първи мандат на ГЕРБ госпожата от заместник израства до главен директор на вече споменатото. И дораства до заместник-министър. ГЕРБ пада и госпожата също „пада” – отива на по-невидно място в българско-швейцарската програма за сътрудничество в министерството на труда и социалните грижи.
И сега, при поредния мандат е компенсирана – първо отново с поста на заместник-министър, а сега и с министерското кресло. Всъщност постовете са без значение – същественото е да се държи ръката върху пулса на парите.
*** *** ***
Например по европейската програма „човешки ресурси”, която е финансирала и мултимилонерът Кирил Домусчиев .- т.е. неговия футболен клуб „Лудогорец.” Давам само един пример, но поредицата за разходването на европейските средства е доста дълга.
Кандидатурата на г-жа Русинова за деловия бизнес Клуб по управление на държавата, наричан у нас евфеминистично Министерски съвет, беше подкрепена горещо от асоциациите на работадателите и профсъюзите. Всяка година и едните, и другите получават стабилно финансиране чрез МТСП за реализиране на проекти. АИКБ и КРИБ се оказват и едни от основните доставчици на услуги – обучение и преквалификация, по различни схеми на европейската програма за човешки ресурси. Синдикатите също получава парична инжекция, след като в края на всяка календарна година подписват договор поне за милион със социалното министерство за поредният проект.
…..
За мен беше интересно и да проследя пътя на някои от именитата рода. Например сега Първан Русинов е адвокат в кантората Velchev & Co. на Павел Димитров Велчев. Отново работят заедно, както са били по държавни комисии и телекомуникацинни компании в съобщенията. Кланът Велчеви е могъщ – и навремето при социализма, и сега, при капитализма. През десетилетията има и възходи, и снижения, но все в орбитите на властта.
***
А като резюме на случилото се, случаят Русинова илюстрира печалната сентенция, че „Децата на нашите господари ще бъдат господарите на нашите деца!”

imageimage

   
 
  •  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1752438
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930