Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2016 08:49 - Силата на разума-изглежда много сме проспали 2
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 855 Коментари: 1 Гласове:
2



Във втора глава, аторката привежда множество примери, пред които едва ли можем да останем равнодушни. Част от тях са от събития във Франция – дадена е под съд заради своя книга с обвинения в расизъм. В същата тази страна, преди 10 години френско момиче от турски произход е убито с камъни от родителите си, братята и чичовците си, защото се е влюбила в католик и е искала да се омъжи за него. Коментарът на семейството бил: „по-добре мъртва, отколкото обезчестена”. Това се случва и с френско момиче от марокански произход, което е заклано от баща си с 24 удара с нож, защото искала да се омъжи за католик. Тук коментарът на бащата бил, „по-добре доживотна присъда, отколкото живот в безчестие”. На един фермер е заповядано да махне кръста, който е поставил в собствената си царевична нива, тъй като „този релна Мюсюлманския парламент на Великобритания. Съдът на същата организация забранява на на всички мюсюлмани да празнуват Коледа. Тази организация насърчава и сключването на смесени бракове, като съпругът който не е мюсюлманин задаължително приема исляма, съответно – потомците им също. В Англия има училища за изучаване на Корана, финансирани от британското правителство като признание за мултикултурализма, отчита журналистката.
В следващия дял, тя акцентира на друга европейска страна – Германия. С нейните две хиляди джамии и три милиона турски мюсюлмани, прилича на разклонение несъществуващата Отоманска империя. След това разглежда десетки примери за мюсюлманизирането на страната, както и факти, които сочат, че в нея са базирани ислямистки терористи от целия арабски свят. Прилага и пример за човек, обвинен за масово убийство, който е получил политическо убежище, въпреки исканията за екстрадацията му. И това не е всичко – ръководи катедра по теологии в Кьолн и заема висша слъжност в Ислямско-европейския съюз.
В Холандия не е по-различно, отчита Фалачи. В тази страна всяка година нахлуват 30-40 хиляди мюсюлмани, които не си правят труда дори да научат как е благодаря на холандски. От 1981 г. те имат собствени квартали, профсъюзи, училища, болници, гробища, джамии. За изграждането на джамиите плаща холандското правителство, но това не им пречи да правят протести и да обуждат правителството, защото не им позволява да праткикуват полигамията. Припомня,че филмовият режисьор Тео ван Гог е „заклан като прасе” от мюсюлманин, защото снимал документален филм за живота на ислямските жени.
Със същото лекомислие като Великобритания, Германия, Дания дава политическо убежище на най-търсените главорези от арабския свят. В последните години, много датчани са приели исляма, констатира Ориана. Така е и Швеция – там нито един издател не се е осмелил да публикува книгата й „Яростта и гордостта”, за сметка на множеството книги в книжарниците прославящи исляма.
От всички държави Испания води класациите, констатира тя. Най-добре обучените терористи в Европа са там. Емирите от държавите от Персийския залив за закупили най-хубите земи в Испания – Малага, Кордоба, Севиля, Гранада, Гиблартар. На всяко семейство приело исляма, което има синове се плащат по 6 000 долара, а с 1000 – тези, които имат дъщери забулени с хиджаб. С милиардите на Либия, Бруней, Саудитска Арабия, те се откупуват подписването на следния Меморандум за споразумение, гарантиращо пълно законно признаване на исканията на мюсюлманите в Испания. Султанският син открива тържеството с думите: „Тук съм със самочувствието на човек, завърнал се в родината си”.
Испания е била по ислямско господство осем века. Ислямизацията днес се извършва с най-голяма спонтанност там от цяла Европа, твърди авторката. Имат собствени градове, със собствена валута, магазини, банки и т.н. Разказва за фрапиращ случай през 1979 г., в който в една католическа катедрала е организиран пир на жертвоприношението на мюсюлманите – купелите били напълени с черва от агнета, кръстовете – смъкнати.. На следващата година направили пира си в Светата за християните седмица..
И така в края на втора глава, след обрисуваната катина във всички големи европейски държави, аторката поставя въпроса дали толерантността, наивността, злоупотребената свобода са докарали цивилизованото общество до това положение на пълна бъркотия.
Преди да представи отговорите, тя повежда читателя към Италия (родина на авторката) и встъпва в трета глава. Там описанията й имат още по-голяма емоционална наситеност, защото е свързана с тази страна. Разказва за интервю, в което сенегалец, приятел на Осама Бин Ладен, твърди, че в Италия, Осама има 2 000 джихадски бойци, обучени в Афганистан и другаде, готови да реагират всеки миг. За да не бъдат заподозряни, те се държат нормално, работят и живеят със семействата си, като останалите хора. Само 3-4 като тях са способни да парализират градове като Лондон. След това обявява, че италианските власти трябва да спрат да преследват и потискат имигрантите, защото рано или късно ще последва отмъщение (както на 11 семптември в Америка), заявява той. Но и това не е всичко. Имамът на Торино, заявява, че е готов проектът за изграждане на „първия ислямски град в Италия”, населен главно с имигранти и напълно независим финансово. Пълна инфраструктура – жилищни блокове, ислямски библиотеки, банки, полицейски участъци... но действащи съгласно шериата (подобно на Албасайн в Испания). И това не е всичко. Последва разказът на италианка от Милано, приела исляма след като учила арабски език в университета в Милано, твърдяща следното: „ние нямаме нужда да унищожаваме вашите небостъргачи или да разрушаваме паметниците ви. Това, което трябва да правим, е да използваме вашата слабост и нашата размножителна способност. Няма да ви покорим с армии, с оръжия – ние нямаме нужда от това. В края, няма да имаме нужда дори да приемате нашата вяра, защото броят ви ще се намали на половина и населението ви няма да се увеличава повече. Същата тази жена е първата италианка сложила никаб, първата, която се е снимала с него за личната си карта. Освен, че ни налага исляма не само с плодовитостта си, основното й дело било издаването на арабско списание „Женски боец”, в което умолявала Аллах да изпрати милиони „мъченици” (терористи-самоубийци).
Фалачи споделя своето притеснение от тихия начин, по който ислямските имигранти се отиват да проникнат в европейското общество, да го присвоят. Това започва искането да имат право да гласуват. И както се оказва е въпрос на време. Това е „основно тяхно право”, заявява председателят на Европейската комисия, и рано или късно ще бъде разрешено.
В четвърта глава тя разглежда Проектите за споразумение, с които синовете на Аллах искат да ни наложат традициите и правилата си. Начинът има на хранене в нашите училища, болници, затвори. Начинът на пбличане и молитва в нашите улици и общетсвени места. Начинът има на сключване на брак, отношенияето им към съпругата по време на брака и развода. Начинът има на работа, учение, умиране, погребване.
Според някои от тези споразумения се стига до следните промени: „За да не се нарушават конституционните принципи (...) за религиозните вярвания и религиозната свобода, се позволява титулярът на документите за самоличност да се фотографира с глава, покрита от такива принадлежности на облеклото”. Става въпрос за чадорът и хиджабът. Заповедта е издадена от Италианския върховен касационен съд през 1995 г.
Формулирано е и искането петъкът да е неработен, неучебен ден за мюсюлманите (както е за нас неделя), защото им е религиозен празник. Друго искане е да се признае валидността на брака, чества съгласно ислямския обичай”, както и „бракове, сключвани или разтрогвани съгласно ислямския закон и традиции, остават валидни, дори и когато тези бракове нямат граждански статут или валидност”. Това е написано с обичайната яснота и коварство, защото не се споменава, че полигамията е допустима според ислямските закони. Има два вида брак. Единият е класически, наречен никаб: договор от категорията „продажба-сделка”, който е брезсрочен, ако съпругата не бъде изгонена. Другият е временен – mut’a и е от категорията “наем-срок на ползване” и може да бъде прекратен по всяко време. „Ислямски традиции” означава пълно починение на жената. Тя е робиня и нищо друго: съпругът й има право да я бие, да се гаври с нея морално и физически; тя няма право да се бунтува срещу съпруга си, иначе ще бъде наказана с бой; няма право да излиза от семейния дом без позволението на съпруга; няма право да участва във възпитанието на децата, ако той не разреши.
В пета глава, Фалачи разказва за свое интервю през 60-те с Мохамед Али – роден амариканец с името Касиус Клей и приел исляма. Тя разказва, че още тогава всичко е било стратегия и цитира редица изявени общетсвени личности и тяхната лична история. Личностни, приели исляма и станали негови най-силни застъпници и проповедници сред общетсвтото с начина си на поведение. Размислите на авторката се насочват към събитията от това време – към Студента война, Виетнам, убийството на Мартин Лутер Кинг, убийството на Боби Кенеди, клането в Мексико, окупацията на Ливан, Йордания от палестинците. Всички те, непозволили да се обърне внимание на появяващия се ислямизъм. Цялият спектър на тази картина, Фалачи разгръща от личните си познанства и контакти с водещи световни лидери и интервютата си с тях. Посочва за приемер петролното ембарго наложено от страните от ОПЕК и съчетано с други фактори се стига до това, че Италия, в лицето на кмета на Рим, е принудена да подари 7 акра общинска земя за построяването на джамия и ислямски център, от които мюсюлманите, живеещи тогава в Рим, нямали никаква нужда. Кралят на Саудиткса Арабия се срещнал с президента на Италия, за да заяви тези си намерения. И така, в столицата на християнстовото се появила грандиозна джамия, с 80-метрово минаре – два пъти по-високо от камбанариите и кубетата на църквите в Рим. Строителството е възторжено финансирано то целия арабски (ислямски) свят. По същото време са завършени и големите джамии в Париж, Брюксел, Кьолн, Осло, Мадрид, Копенхаген ..., както и в Казахстан, Туркменистан и т.н.
В шеста глава, журналистката дава отговор на въпроса, кои стои зад тази гигантска конспирация, с чие позволение се случва всичко това е Европа – едно пространство, превърнало се в Еврабия – съчетание на Европа и Арабия. Това са банкерите, създали фарса Европейски съюз, католическата църква, която не защитава християнството, Еропа е продадена султаните, халифите, везирите, наемниците на новата Османска империя. Фалачи прилага неоспорими доказателства от изследване на Bat Ye’or (с. 96). Там се описват всички безотоговорни безумия, извършени през 70-те от деветте страни на Европейската икономическа общност.
През 1973 г. на среща на страните от ОПЕК. Те вдигат цените на петрола и обявяват ембарго за износ на петрол за всички страни, които не са съгласни с политическите им искания. Бързо исканията са им удовлетворени и последват редица конференции, които довеждат до основаването на Парламентарна аосциация за евро-арабско сътрудничество. На среща в Страсбург тя създава комитет от 360 члена със седалище в Рим. Така пред очите на всички, под светлините на прожекторите, камерите, се сключват редица договори от прочути политици и държавни ръководители, които извършват предателство срещу собствените си държави и поданици, дори срещу собствената си цивилизация, твърди Ориана.
Европейската икономическа общност подписва Страсбургската резолюция, в която пише следното: „Трябва да се установи средносрочна и дългосрочна политика за износ на европейски технологии за арабските страни срещу внос на суров петрол и арабска работна ръка”. (Ръботна ръка означава имигранти). „Вносът на работна ръка ще доведе до оползотворяването на петродоларите и до пълната икономическа интеграция между Европа и Арабския свят”. И още: „Парламентарната асоциация за евро-арабско сътрудничество призовава европейските правителства да вземат специални мерки, за да осигурят безопасно и свободно движение на арабските работници, които ще имигрират в Европа, както и спазване на основните им права, които трябва да бъдат същите, като на европейските граждани”. „На арабските имигранти и семействата им трябва да бъде дадена възможност да водят религиозния си и културен живот”. Както и: „За да се създаде благоприятен климат на живот на имигрантите и семействата им, трябва да се използва пресата и различни информационни средства” И в заключение: „Спешно чрез пресата и академичния свят да се разгласи огромния принос на арабската култура за европейското развитие”. На конференция в Кайро от Комитета от експерти, темата се обсъжда така: „Съвместно с неотменимото право да практикуват религията и традицията си и да поддържат близки връзки с родните си страни, имигрантите имат правото да изнасят културата си в Европа. Това значи да пропагандират и разпространяват ислямската религия и традиции”.
Е, стана ли ви ясно, пита Фалачи ?!
На конференцията в Кайро Комитетът от експерти изяснява, че освен технологично сътрудничество, европейското сътрудничество трябва да се разпростре и във финансите и банковото дело, в научната, ядрената, индустриалната и търговска област. По-лошо: този комитет, заяви, че освен изпращане на „работна ръка” в Европа, арабските страни ще закупят от Европа „големи количества оръжие”.
Журналистката продължава с интервю с министъра на петрола на Саудитска Арабия – Заки Ямани, провела два месеца след Страсбургската резолюция и конференцията в Кайро. Той заявява, че имат толкова пари, след ембаргото, че се появило спешен проблем – как да ги изхарчат. Затова изготвят план как да изхарчат (вложат) 140 милиарда долара за пет години в Европа. За нас е важно да купим водата ви и рано или късно вие ще ни я продадете, заявява Ямани.
Ориана поставя един въпрос без отговор, само жизненоважната ни вода ли продаваме или и културата си, ценностите и постиженията, нашия език, нашата религия и светски принципи, нашата история и нашата същност и цивилизация. 


Тагове:   ислям,   11 септември,


Гласувай:
2



1. 1997 - Много остро и емоционално
22.03.2016 08:14
и добре аргументирано
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746758
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031