Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2016 11:20 - Тутурутките образователни министри и др. блъгари патриоти
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
1




Някои ключови изказвания на Мадам „Йес! 

“Това че имаме минимална работна заплата (340 лв. – б.ред.) – не можем да сложим тези хора в категорията „бедни”.(1)

„Няма повод да се взимат спешни мерки, защото няма наплив на бежанци, с който не можем да се справим. Нямаме обществено недоволство или неразбиране по този въпрос.“ (2)

„101% процента няма да правим коалиция с ГЕРБ. Много се съмнявам, че ГЕРБ ще продължи да съществува след предсрочните избори.“ (3)

„ГЕРБ не искат партньорство, а съучастничество. ГЕРБ е неприлична партия. Не мога да подкрепя някой, който е неприличен.“ (4)

„Първо, когато ГЕРБ има толкова убедителна победа в цяла България, на мен ми се струва, че е най-добре да поздравим партньорите и да кажем: „Отлична работа!“. Аз съм впечатлена и от работоспособността на Цветан Цветанов. В действителност много прецизна организационна работа. Тези неща трябва да се казват, трябва да се знаят и да имаш мъжеството да поздравиш победителите“. (5)

„Ако ме питате съвсем директно – да, поддържам ТПТИ и съм готова да работя за него през координацията с ЕС, така че от страна на България да излязат най-умните предложения. Няма за какво да се притесняваме за ГМО.“(6)

„Санкциите към Русия имат възпиращ ефект – трябва да се изпрати ясен сигнал и да знаем, че това е интересът, който има България“ (7)




С кеф ще четем тази книга и ще чакаме втора от този велик човек.

С това патетично изявление просветният министър Тодор Танев представи пред родната аудитория българското издание на книгата на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Творбата "Стратегическа дълбочина. Мястото на Турция в международните отношения" излиза у нас повече от 10 години след първото си издание на турски.

Представянето й бе удостоено от присъсъвието на лидера на ДПС Лютви Местан, Симеон Сакскобурготски и главния мюфтия у нас, а големият салон на БАН се оказа тесен за интереса на български и турски гости.

Преводът на книгата на български е още една стъпка в приятелските отношения на страните ни, смята посланикът на Турция в България Сюлейман Гьокче. За него тя е написана с академично перо и не съдържа политика. Книгата е за това как в 21 век Турция може да развие всеобхватните си отношения със съседките си, в това число с България, заяви той.

Родният министър на образованието Тодор Танев също почете с реч изданието, като се отдаде на многословни похвали.

Давутоглу е една искрена усмивка, близък човек, академик и мислител, обяви той по адрес на турския премиер. По думите му в страниците нямало претенции за мощ, а визия за бъдеще. Танев е доволен, че произведението ще е и в нашите книжарници, за да могат хората сами да се уверят в професионализма на написаното.

Министърът призна, че има книгата в оригинал и карал свои студенти от турски произход да му превеждат от нея, за да добие представи за работата на своя турски колега.

Посланик Гьокче в същото време отказа всякакъв коментар по горещата тема за сваления руски самолет от турските ВВС.
 







Тагове:   танев,   Кунева,   Давутоглу,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1754818
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930