Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 17:59 - В ликуването си Западът „забрави“ за престъпленията на Савченко/Е те тая незнам къв джендър е да и ЕПМ
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 831 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 

 

/Поглед.инфо/ Освобождаването на украинската военнослужеща Надежда Савченко предизвика вълна от радост в Европа и САЩ. Само че, както отбелязват експертите, нито един западен политик не спомена страшните престъпления, към които е причастна украинската гражданка, отбелязва RT в обзорен материал по темата.

Савченко бе осъдена на 22 години затвор за убийството на двамата руски журналисти от ВГТРК Антон Волошин и Игор Корнелюк в Донбас и бе помилвана с указ на руския президент Владимир Путин в сряда (25 май).

По мнението на редица западни експерти показното ликуване по повод освобождаването на Савченко е опит да се отвлече общественото внимание от недоволството на обикновените украинци от влошаващата се ситуация в страната. Никой на Запад дори не спомена престъпленията, към които е причастна украинката, подчертават експертите в интервю за RT.

„Наблюдавам с прискърбие радостта на Запада по повод освобождаването на Надежда Савченко“, коментира политологът Даниел Патрик Уелч пред RT. Особено като се има предвид, че за смъртта на руските журналисти са отговорни бойците от батальона „Айдар“, съставен от доброволци-неонацисти и финансиран от олигарси за борба срещу населението на Донбас. „Надежда Савченко е убийца, която от името на Порошенко участваше в упражняването на насилие срещу жителите на източна Украйна. Впрочем самият той написа в Twitter, че след Савченко, ще си върне и Крим. Подобно поведение е съвършено контрапродуктивно за прилагането на каквито и да било споразумения за Украйна“, заяви американският политолог.

Професорът по социология в Университета в Бингемтън, щата Ню Йорк, Джеймс Петрас отбеляза, че празненствата по повод връщането на Савченко се случват на фона на резкия срив в рейтинга на украинския президент.

„Мисля, че тези радостни приветствия в чест на Савченко са само опит да се замаскира недоволството и разочарованието на повечето украинци, в това число и в Киев. Според последните социологически изследвания подкрепата за президента Порошенко и правителството му е под 10%. Затова им се налага да изведат на сцената тази особа, която се представя за героиня, а всъщност е един кръчмарски демагог“, смята ученият.

Изпълнителният директор на Института за мир Даниел Макадамс също подчерта, че Западът, радвайки се на освобождението на осъдената за убийство украинка, дори не споменава за престъпленията й в Донбас.

„В САЩ превъзнасят Савченко като новия Нелсън Мандела – все едно е държана в Русия като политзатворник. В същото време никой на Запад не споменава за престъпленията, в които е обвинена. Дори ми се струва, че тази история се раздува много повече зад граница, отколкото в самата Украйна“, добави Макадамс.

Припомняме, че Савченко бе помилвана на 25 май с указ на руския президент Владимир Путин и още същия ден бе върната в Украйна. В замяна Киев върна на Москва двамата осъдени руснаци Евгений Ерофеев и Александър Александров.

Източник: RT

svetoven.pogled.info/news/74100/V-likuvaneto-si-Zapadat-zabravi-za-prestapleniyata-na-Savchenko



Гласувай:
2



1. bojinkata - Вече я обявиха за руски шпионин! ...
28.05.2016 21:37
Вече я обявиха за руски шпионин! Може и да е преоблечен Путин, със сменен пол! То на това животно и пола му е трудно да се определи, ама карай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1751079
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930