Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2016 07:40 - САЩ и НАТО вече ни обявиха за фронтова държава - Проф. Иван Ангелов: Защо ни са военни самолети и кораби
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Български политици и висши военни, които имат неблагоразумието да ни въвлекат в непровокирана война срещу Русия заради чужди интереси, ще извършат национално престъпление, за което няма да има давност.

image

Проф. Иван Ангелов, Член-кор. на БАН

НАТО измени на обещанието си да не се разширява на изток. Държавният секретар на САЩ Бейкър през 1990 г. поискал от Горбачов да се съгласи за обединението на Германия, а от своя страна обещал НАТО да не се разширява нито на сантиметър на изток от Германия. По това има множество стенограми за разговори на най-високопоставени съветски и американски политици и други писмени доказателства, но липсва официално писмено споразумение между САЩ и Съветския съюз. Защо Горбачов е допуснал това – поради неопитност и наивност или по други причини, не зная. Чакам специалистите да се произнесат. Преди няколко дни в германската преса беше оповестено изявление на бившия федерален канцлер Хелмут Кол преди 20 години. Там той казва: „Горбачов предаде Източна Германия за един сандвич”. А Хелмут Кол сигурно знае какво говори! 

Междувременно само месец след това обещание ръководителите на САЩ и НАТО предприеха форсираното разширение на изток. Въпреки че Варшавският договор се саморазпусна, а Съветският съюз се разпадна, започна масирано разширение на НАТО на изток, което продължава и сега. И нека бъдем точни! САЩ спазиха своето обещание НАТО да не се разширява на изток със сантиметър, а разшириха военната си инфраструктура на изток с 1500—2000 км. непосредствено до руските граници. Те са обещали за сантиметъра, а не за хилядите километри на изток. От Естония са на около 120 км до Петроград, а от границата с Украйна при Харков - на 500-600 км. до Москва. Вече се разполага и системата ПРО. Създават се няколко батальона с тежка бойна техника в натовски страни до самата руска граница. 

Натовски самолети пазят въздушното пространство на трите прибалтийски държави срещу „руска агресия”. Полша е обхваната от антируска истерия и масово рушат паметниците на загиналите 600000 съветски войни за освобождението й от Хитлеристка Германия. Това освобождение сега се нарича „руска окупация”. В Латвия, с нейното 25-30% рускоезично малцинство, е забранено новородените в рускезични семейства да се кръщават с руски имена. Подобна Бандеровска и антируска истерия се вихри и в Украйна. Освобождението на Украйна през 1944-45 г. от съветската армия сега се нарича „руска окупация”. Решено е военните разходи на европейските страни членки на НАТО да се увеличат поне до 2%. На предстоящата сесия на НАТО през юли в Полша наверно ще се вземат още по-крути военни мерки за „сдържане на Русия”. 

Президентът Путин обаче заслужава да бъде упрекван и дори обвиняван. Защото той не посрещна натовските военни с хляб и сол, както се полага по стар славянски обичай. Не им връчи символичните ключове на Москва и Петроград. Ако беше го направил, по примера на своя предшественик президента Елцин и него щяха да причислят към групата на истинските руски демократи. А сега го считат за демон, който искал да възстанови съветската империя. 

Противно на здравия разум ръководителите на САЩ и НАТО продължават да твърдят, че техните военни приготовления не били насочени срещу Русия, а срещу евентуални ракетни нападения от Иран и Северна Корея. Пак противно на нормалната логика представят своите очевидно агресивни действия като отбранителни, а нормалните ответни руски предпазни мерки наричат агресия. Убеден съм, те сами знаят, че това не е вярно, но защо искат ние да им вярваме? Толкова ли подценяват нашите интелектуални способности! В световната политика гъмжи от цинизъм и лъжи. Но все пак, трябва да се лъже с мярка! 

Българските правителства изпълняват сервилно послушно всички искания на САЩ и НАТО. Дори ги преизпълняват. По време на членството ни във Варшавския договор у нас нямаше съветски военни бази с постоянно присъствие на съветски военни части. Сега имаме няколко американски военни бази, наричани за благозвучие „съвместни съоръжения”, с постоянно присъствие на американски военни и бойна техника. Уж са „съвместни” и са на наша територия, а там важат само американските, а не българските закони.
правляващите и опозицията у нас дълго време се колебаеха дали при положение, че 80% от нашето население живее в бедност или на границата на бедността България може да си позволи увеличение на военните разходи и да купува ескадрила изтребители и военни кораби. Дали при бедственото ни икономическо положение на най-бедна страна в ЕС, това е национален приоритет!

Напоследък, в резултат на увеличения натиск на НАТО, акомпаниран от един от най-големите европейски ястреби – бившия комсомолски председател и изявен комунист (член на БКП) от Разлог – Росен Плевнелиев, подкрепен от бившия комунист от Банкя Бойко Борисов и бившия комунист от Плевен – Цецка Цачева, беше взето решение да се отделят 2,2 млрд. лева за покупка на 16 изтребителя (първата доставка – 8 броя) и два многоцелеви военни кораба, в допълнение към купените на старо кораби от Белгия преди няколко години. На 5 юни 2016 г. началникът на Генералния щаб обяви, че е нужна модернизация и на сухопътните войски и с това общият размер на необходимите сега средства е 3,0 млрд. лева.

Най-запалените български натовци вече обявиха това решение за историческо. Те не се интересуват, че страната ни е потънала в бедност и социалната поляризация се изостря; че бедните стават все по-бедни, а богатите все по-богати; че сме в демографска катастрофа – населението ни се топи ежегодно с 46-48 хил. души, поради ниска раждаемост и най-висока смъртност в ЕС, а около 2 милиона българи са прокудени в чужбина, защото нямат препитание тук; че здравеопазването, образованието, науката, културата агонизират; че индустрията, земеделието, транспорта и съобщенията са съсипани; че по конкурентоспособност нашите фирми заемат между 100-но и 120-о място от обхванатите 140 държави в последния доклад на Световния икономически форум, т.е. ние сме между последните в света; че българските общини са в окаяно положение и с дългове около 500 млн. лева; че се шири престъпност и корупция; че българската мафия се сдоби с държава. И въпреки всичко това изглежда ще заделят 3,0 млрд. лева за никому ненужни военни самолети, кораби и друга военна техника, които вероятно ще се финансират от обявения миналата година огромен държавен дълг от 16 млрд. лева, а не се отпускат поне 10 млн. лева за спасяване на Българската академия на науките, въпреки отчаяните ни молби от години.

Защо са ни необходими изтребителите? България има нужда от ескадрила изтребители за охрана на въздушното ни пространство. Недопустимо е чужденци да вършат това. В обозримото бъдеще, докато икономиката ни се съвземе поне малко, тази функция могат да изпълняват модернизираните налични над 25 изтребители МИГ–29 и други модернизирани самолети от този тип. Не е нужно нищо повече при сегашното кризисно състояние на икономиката. Нашите натовски ястреби оправдават увеличението на изтребителите с „агресивното поведение на Русия”, т.е. вземаните от нея нормални предпазни отбранителни мерки, защото е обградена със стотици американски военни бази. На мястото на руското ръководство всяко друго ръководство на уважаваща себе си държава би постъпило по същия начин.

Следователно, изтребителите се купуват, за да бъдат използвани срещу Русия, ако ни бъде наредено от САЩ и НАТО. Нали те вече ни обявиха за фронтова държава. Ние научихме, че сме фронтова държава от техни публични изявления, а не от нашите управници. Не случайно високопоставени американски чиновници често ни посещават през последните години за секретни разговори с нашите най-висши управници.

Представяте ли си какво означава български пилоти да воюват срещу Русия! Аз не мога да си го представя! Български политици или висши военни ръководители, които наредят такива самоубийствени действия ще извършат национално престъпление. Не ги съветвам да се появяват в България, защото българите ще ги линчуват.

Защо са ни нужни още два многоцелеви военни кораба? Това също се оправдава с „агресивното поведение на Русия”, която по думите на турския президент Ердоган „превръща Черно море в руско езеро”. Следователно и тези кораби ще бъдат използвани при евентуална война срещу Русия. Наши кораби и моряци може да се наложи да воюват срещу Русия, рамо до рамо с турски кораби и моряци. Какъв невероятен обрат би се получил в състава на воюващите в сравнение с военното противопоставяне в Руско-Турската освободителна война през 1877-1878 година! Тогава – стотици хиляди руски войници и няколко хиляди български опълченци срещу многохилядна турска армия. Сега – пак многохилядна турска армия с осиротяла българска армия срещу руската армия. Братя срещу братя!

Допускам това, защото нова световна война при пряко участие на САЩ и Русия – двете ядрени свръх сили, е изключена. Такава война би означавала взаимно изпепеляване на двете воюващи страни и невъобразим световен ужас. По-ограничен конфликт срещу Русия с участието на военни от някои европейски страни, обаче не е изключен. Такава е била целта с организирания от САЩ и някои западно европейски страни въоръжен преврат в Украйна през февруари 2014 г. и последвалата промяна в тази държава.

Кой може да гарантира, че не е възможен военен конфликт между Турция и Русия, поне докато президент е непредвидимият Ердоган! Участието на някои горещи глави на политици и военни от Полша и прибалтийските държави също е възможно. Такава война може да се води, както казват „до последния европеец”. Към тях някой американски военен стратег може вече да е причислил и нас българите. Нали от техни изявления научихме, че сме фронтова държава.

Цар Борис III устоя на натиска на Хитлер през Втората световна война и не изпрати български войски на Източния фронт. Известно е неговото завещание «Винаги с Германия, но никога срещу Русия»! Ако обаче зависи от Плевнелиев и неговата компания, той не би се поколебал да изпрати миниатюрната ни армия срещу Русия. Представете си, български моряци да воюват срещу Русия! Аз не мога и това да си представя. Български политици или висши военни командири, които разпоредят такива действия ще извършат национално престъпление. Не съветвам такива хора да се появяват в България, защото ще бъдат линчувани.

И така. Сегашните български управници са готови да си затворят очите пред масовата бедност и надвисналата над България демографска катастрофа, но ще послушат нарежданията от САЩ за увеличение на военните разходи.

За какво е по-разумно да се използват тези 3,0 млрд. лева? За постепенно повишаване конкурентоспособността на нашите фирми и измъкването ни от световното дъно или за покупка на военни самолети, кораби и друга военна техника? За подпомагане развитието на агонизиращото образование и науката, които са в основата на всеки социално-икономически прогрес или за покупка на никому ненужни военни самолети и кораби от втора или трета ръка! За частично смекчаване на опасността от демографска катастрофа, т. е. от изчезването на България като народ и държава към края на настоящото столетие или за подготовка на война срещу Русия, без чиято освободителна роля през 1877-78 година може би сега наш президент щеше да е Ердоган, а нашият официален език – турския. Преценете сами, уважаеми читатели!

Български политици и висши военни, които имат неблагоразумието да ни въвлекат в непровокирана война срещу Русия заради чужди интереси, ще извършат национално престъпление за което няма да има давност. И един ден, навярно ще бъдат съдени. А върху техните деца ще тегне вечен позор.

epicenter.bg 

www.budnaera.com/201602f/1602001372.html
  Митове за нато и американската армия[пълна с гейове и травестити] US Army rich diversity of gender
koshava.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/05/30/mitove-za-nato-i-amerikanskata-armiia-pylna-s-geiove-i-trave.1454831
Онче бонче счупено пиронче риба щука махай се оттука-ВЪН сащ и нато от България- Секретен доклад на НАТО: БНА е най-подготвена от целия Варшавски договор.

koshava.blog.bg/lifestyle/2016/05/25/onche-bonche-schupeno-pironche-riba-shtuka-mahai-se-ottuka-v.1453717

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1747183
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031