Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2016 10:35 - Плевнелиев отново взриви мрежата, наричат го „неонацист” и „лакей”, искат отваряне на Белене за днешните политици
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Словото на президента при поклонението пред жертвите на тоталитаризма на остров Персин, предизвика ураган от коментари в мрежата, с видим превес на негативните. Читателите определят като връх на безочието заявеното от Плевнелиев, че върви подмолен сценарий за пренаписване историята и заличаване престъпленията на комунизма, той като самият той е част от това престъпление. Читателите се питат защо крие собственото си комунистическо минало, как е назначен за милионер, защо не е посетил Батак по повод годишнината от Баташкото клане. Други предлагат лагерът в Белене да бъде отворен и в него да бъдат настанени днешните политици.  Трети настояват да има ден и за преклонение пред жертвите на демокрацията – 3 милиона, избягали зад граница, хиляди убити от организираната и битова престъпност, десетки хиляди самоубили и се починали от нищета и мизерия, от невъзможност да се лекуват; десетки хиляди ограбени, бити и унижавани и съсипана да основи държави. Други искат да знаят имената на политически репресираните в лагерите, за да се разбере най-после колко са били политически затворници и колко криминални.

image

  Ето част от най-мненията, провокиращи към размисли и по други въпроси, и на които все още никой не е дал отговор.

….

За пореден път си давам сметка колко ни е дефектна политическата класа, след като направи президент един неонацист и лакей едновременно. Намерете снимките му с Джон Кери да види как се държи лакият е господарят. Кери даже не го гледа в очите, а наш Плевнелиев готов да му лъсне трандафорите. Не друг, а президента води истинска битка за пренаписване на историята и в нея да остане само онова, което отклонява вниманието от престъпленията на фашизма и демокрацията… На изпитите тази година по Гражданско образование за седми клас, хиляди ученици не разпознаха снимка на Колизея и дадоха верен отговор Мавзолей. Защо се получи така? Защото са чували стотици пъти думата „мавзолей”, но на практика мавзолей не се виждали. Като част от гадното минало, той бе унищожен, въпреки че сградата можеше да се използва за музей. Ето това е пример как подмолно бъдещите поколения бяха лишени от история.

image

….

Т.н. президент прави тълкувания, без да се съобразява нито с историята, нито с морала, нито със справедливостта. Режимът след 9 септември си има своите недостатъци, но за какъв избит елит ми говори нашият плюнчо. Този елит, който на 13.12.1941 г. обяви война на САЩ и Великобритания/с овации!?/.Този елит, който на 7- 8 септември 1944 г.обяви война на Германия /бившият си съюзник/ и България се оказа единствената държава в света ,едновременно във война със САЩ, Великобритания, СССР и Германия! Нашите историци скромно мълчат по въпроса, защото излагацията е ужасна! За този елит BBC, а не радио Хр.Ботев, излиза със специално предаване, в което призовава Народният съд да бъде „безпощаден към предателите“. Готов съм да се обзаложа ,че ако сегашното правителство и сегашния сбъркан президент бъдат поставени при онези условия, може би резултатите щяха да бъдат още по-лоши! Как да се очаква по-добро при този лакейски манталитет?!

….

Росен Плевнелиев говори за престъпленията на комунизма…. Той, майка му и баща му са били членове на БКП, от което следва , че са били престъпници?! Баща му е работил в ОК на БКП гр. Благоевград, отговарял е за помашкото население в окръга, взел е дейно участие при смяната на имената на турците. Това което той говори днес, може да го говори само извратеняк. Иначе резултата от срещата е: Избити комунисти до 9.09.1944 г. – около 31 000 човека. Избити фашисти след 9.09.1944 г. около 29 000 глави. Нека да се знае, че в лагерите са били настанявани само конекрадци и рецидивисти и нито един политически затворник. Властта при Живков е преследвала политически само един човек и той се казва Илия Минев от Пловдив.

image

Алцхаймер е лоша болест, но дали нашият Плевнелиев е болен от нея?! Дали услужливата му памет е скрила някъде активното му комунистическо минало? Забрави ли, че беше в Партийния комитет на БКП в Техническия университет тогава ВМЕИ. Това бяха шепа избрани, които решаваха кадровото развитие на всички преподаватели. Може да е бил заблуден и да е влязъл в партията (какво ли е писал тогава в молбата за прием), но никой не го е натискал да става партиен лидер. Станал е за далаверата, за да получи после и „куфарчето“ и да стане назначен милионер – със знанията по електроника „виден“ строител. А как е гласувал, когато в края на режима изгониха няколко професора за явно изразено несъгласие (проф. Трайко Петков и др.). Мислите ли, че е бил против? Не, гласувало е момчето с лошите, но същевременно е мразел дълбоко комунизма и се е прекланял пред борците срещу него.

….

В Държавна сигурност преди 1989 са работили два типа хора: едните са тези, които наистина са се грижили за сигурността на държавата, каквито има във всяка една държава и днес – най-вече в силни държави като САЩ, Великобритания, Израел, Франция…

Вторите са мръсници, нагаждачи, домогващи се до облагите от властта, предавали собствените си приятели…Чини ми се, че поне половината от „демократичните“ участници в Кръглата маса, както и много от лидерите на десните партии, са от втория тип. Президентът – също. Не приемам нищо от хора, които се извъртат откъдето духа вятъра. Безгръбначни… Народният съд може и да осъди повече хора, отколкото френският например, но първо Франция никога не е била съюзник на хитлерова Германия и второ – френският елит не докара Франция до две национални катастрофи с милиони жертви. За разлика от българския. Може и да е бил жесток съд, но не и без причини.

….

Бивш служител на ДС  - 28.05.2016 19:35

През 80-те, когато бях ченге в ДС, при мен идваха много хора, за да им ходатайствам да влязат в структурите и да доносничат с надеждата да ги зачислим като щатни доносници. Аз си правех гаргара с някои от тях и ги карах да пишат есета във възхвала на класовата борба и БКП. Психологическият им профил и стилът на писане бяха доста подобни на този на пишещите тук тролове надничари, придобили нарицателното “соросоиди“. Дори съм почти сигурен за името на един от тях, който беше много напорист, но така и никога не стана щатен доносник.

….

Комсомолският секретар е бил и полудисидент – с брада и буйна коса, свирел на китара. Доброволно гостувал на брат си и тъст му в Русия! Отказвал да носи руска шапка насред леда на Волга. Станал кръгъл дисидент към средата на ноември 1989 г. с едни протестни тапети, които май били чужди. А истината наистина се подменя по инструкции от козовръза.

image

….

Хубаво е, че президентът е отишъл в Белене. Много лошо е, че той не намери време да посети Батак преди десетина дни, когато местните жители отбелязаха 140 години от Баташкото клане. Разбира се, няма как да очакваме тъкмо от Плевнелиев да отиде в Батак и да почете мъчениците от 1876 г. Няма как, защото геноцидът на християните в Батак беше дело на ордата на Ахмед Ага – Барутанлията, съставена от българомохамедани. Нищо не трябва да помрачи достлука на Плевнелиев с неговите ифтар-аркадаши от Турция и от Главното мюфтийство.

….

А жертвите от демокрацията … така наречените неродени деца , погубени поколения, полудели хора, разбити семейства, народ, затрил поминъка си, и се отправил навън с цел по добър живот. А мизерният живот, който водят по старите хора? Не ми се мисли какво ще стане, ако НЕ върнем БЕЛЕНЕ и не натикаме вътре гадовете, които докараха страната ни до просешка тояга.

 

Източник: Dir.bg

mejdu-redovete.com/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1747801
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031