Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2016 16:29 - Господин Сотиров, вашето не е антикомунизъм, а обикновен фашизъм
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако през 1990 година някой ми беше казал, че ще дойде време, в което снимка пред паметник ще се класифицира като престъпление, щях да се боря за превантивно приемане на ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Днес са налице всички белези демокрацията да бъде обявена за най-голямото престъпление в по-новата ни история,  но да оставим този въпрос на бъдещите поколения.

image

Откъс от „ОБВИНИТЕЛНОТО ЗАКЛЮЧИНИЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ по следствено дело № 11 от 1957 г.

„Обвиняемия по следствено дело е редник Димитър Атанасов Кирекчиев – войник от поделение 50 030 – Устово…На 21 юни, 1957 г. като е стоял на пост пред секретна секция на поделението, между 14 и 16 ч., той започнал да мушка с щика на карабината си ликовете на потретите, окачени на стените на коридора”./Югов, Ворошилов, Булганин, Жуков, Живков, Хрушчов и други ръководителина страни от Варшавския договор/. „…Същевременно той не нанесъл никакви дупки с щика си на карикатурата, осмиваща капитализма.С това той е показал своята политическа ориентировка и поддръжка на противниковия, империалистически лагер”.

По тогавашния НК Кирекчиев е осъден за „Престъпление против Народната република“, в раздел „Предателство и шпионаж”, въпреки че случаят е бил медицински – тежка депресия от тежката служба.

В НАШИ ДНИ

На 18 януари 1990 г. Тодор Живков е обвинен в редица престъпления. През юли 1990 г. мярката му за неотклонение „задържане под стража“ е заменена с домашен арест. Главната прокуратура започва срещу него 5 дела. Осъден е, а впоследствие присъдата е отменена. След смъртта му на 5 август 1998 година всички обвинения към него отпадат.

Две години по-късно, отново при управлението на Иван Костов, е приет  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН.

Януари, 2016 г.

Народните представители Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев от ГЕРБ настояват за актуализация на стария закон и  не само режима 1944-1989 г. да бъдат обявен за престъпен, но да се създаде световен прецедент, като цялата комунистическа идеология  бъде обявена за престъпна. Въпреки че в нейната теоретична обосновка, за разлика от фашистката идеология, няма нито ред, който да подтиква към престъпление. Според вносителите, този закон ще удари всички символи, лозунги, фотоси, знаци и всякакви предмети, създадени през комунистическия режим с цел неговата възхвала, в това число автори, личности и произведения на изкуството. Друг нов текст в закона задължава образователното министерство, директори на училища, учители и ректори и преподаватели в университетите, както и публични организации да предприемат действия, така че в помагала, учебни планове, учебници и в образователния процес комунистическият режим, както и неговите партийни и държавни ръководители да бъдат точно и обективно отразени. За нарушение на изискванията физически лица могат да бъдат глобявани с 200 лв., а юридическите лица – с 2000 лв.

Юни, 2016 година.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова и депутатите, участвали в поклонението пред паметника на Тодор Живков, са дадени на прокурор. От сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ /ДОМ/ са внесли сигнал до обвинител №1 Сотир Цацаров, като настояват срещу Нинова и съпартийците й да започне разследване за това, че са нарушили приетия от Народното събрание закон, обявяващ комунистическия режим в България за престъпен. Според лидера на ДОМ Иван Сотиров: „Актът на публично оказване на почит на лицето, което е било ръководител на обявената за потъпкваща човешките права и демократичната система организация, съгласно чл.3 от Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, е проповядване на антидемократична идеология и е престъпление по смисъла на чл. 108 от НК…”

Приликата между  случая с редник Кирекчиев и Корнелия Нинова

И от двата случая по кожата пропълзява хлад.  Зад наказателните санкции  и в двата примера прозира черната линия на една и съща малформация, която не е запазена марка на фашистката или комунистическа идеология, а презентация за личностно-нравствена деструкция на съдника.

Но Кирекчиев е миналото, снимката на Нинова на прокурор  е настоящето – сигнална лампа за набиращо скорост ново ЗЛО, което се опитва да унищожи и последните остатъци от демокрацията; да ни превърне в матрични пионки в ръцете на шепа автократи, мечтаещи за своя собствена диктатура – фашистка и вълкочервенковска едновременно.

Снимката на Корнелия Нинова излъчва евтин популизъм, може да се нарече и проява на лош вкус,  но не противоречи на българското законодателство. Има паметник, венец, хора и нито един лозунг или друг знак, който да бъде разчетен като престъпление срещу личността или държавата. Но вероятно трябва да си  юрист от ранга на Сотиров, за да си изсмучеш от пръстите престъпление и да ангажираш прокуратурата с проверката му. Виж, ако в кадъра се беше оказала правешка земеделка, тръгнала със сърп на нивата, можеше да се поиска обиск за скрит под полите чук. Методи Андреев щеше да го одобри с двете си ръце, само и само да се докаже като чиста проба антикомунист, какъвто светът не  е виждал.

Демокрацията позволява всеки свободно да изразява убежденията си, стига те да не застрашават държавното устройство, да не подтикват към  насилие. Нямам спомен Сотиров, Андреев и пр. да са реагирали на безчинствата на групата платени протестъри, които  многократно попаднаха под ударите на един или друг закон. Но според цитираните от Сотиров текстове, плюс някои други, самият той би трябвало да бъде разследван за набеждаване и подстрекаване към омраза и разединяване на нацията, внушаване на агресия и нетърпимост към лидер.

Тоест, налице е избирателен подход при подбора на събития и опит на една групичка хора с неофашистки  методи да установи диктат на своята идеология върху цялото общество. Демокрацията, доколкото има такава, не е застрашена от паметници, петолъчки, пети руски колони и носталгия по онова време, тя е застрашена от реактивиращия се обикновен фашизъм.

 ОТЛИЧИТЕЛНИ БЕЛЕЗИ НА  ФАШИЗМА

Девиз: “Има само едно, само едно-единствено средство, за да се подобри демокрацията, и то е тя да се унищожи”.

Основните принципи на фашизма  кореспондират с авторитарното управление и диктатурата, с произтичащото от тях ограничаване на демократичните свободи на населението, използване на различни форми на насилие и пропагандни техники за унищожаване на всяко различно от фашистките принципи опозиционно мнение. За националсоциалистическата методология на утвърждаване  е характерно хиперболизиране на опасността от нарочения  за враг, установяване на пълен контрол върху чувствата и мислите на хората. Несъгласието с фашистката идеология се е приема като самопризнание за болшевишки уклон, без задължително да има такъв.

От публикация  в немско издание от 2012 г. е видно, че фашизмът вирее на родна почва е не дразни сетивата на българската демократична общност.

 Франкфуртер алгемайне цайтунг: „В България се продават свободно всички нацистки символи, абсолютно забранени в Германия…В антикварните магазини на Созопол и Пловдив се предлагат бюстове на фюрера… В България всичко е позволено, всичко е на шега някак си. Очевидно обаче има търсене. В България Хитлер гледа от циферблатите на будилници ново производство, или пък от набързо изработени акварели, чиито автори дори не са си направили труда да ги нарисуват така, че да изглеждат стари. Образът на Хитлер е върху табакери и плоски джобни бутилки. Продават се също така компаси с емблемата на Вермахта, пречупени кръстове и какво ли не още. Палмата на първенството грабва обаче един модерен сгъваем ловджийски нож с пречупен кръст върху дървената му дръжка и надпис върху острието, който гласи „Всичко за Германия… Шегата обаче приключва, когато човек извади фотоапарат и се опита да заснеме всичко това, за да може по-късно да докаже, че не си измисля. Тогава изведнъж политат гневни думи. Защото ако тези кадри се появят в YouTube или Фейсбук, това наистина ще бъде краят на цялата тази шега…“

 ЗАКЛЮЧЕНИЕ

При социалистическата Държавна сигурност имаше

ДОН – дело за оперативно наблюдение,

ДОП – дело за оперативна проверка.

В постсоциалистическата неофициална Държавна сигурност се появи  ДОМ. От съображения за сигурност лидерите на организацията твърдят, че ДОМ е съкращение на „Достойнство,  отговорност, морал”, но пълната конфиденциалност на целите, устава и финансирането на организацията, както и дадената на прокурор снимка,

озвучават  ДОМ  като

ДЕЛО ЗА ОПЕРАТИВНА МАНИПУЛАЦИЯ.

И Иван Сотиров е неговият пророк.

Подсещам Иван Сотиров и компания, че след два-три месеца е рожденият ден на Тодор Живков. ДОМ може да организира засада около паметника на Живков в Правец, да снима всички престъпници, които ще нарушат закона на Костов и волята на троицата „реформатори”, и ще отидат до паметника да поднесат цветя. След това всички на прокурор. Дечицата – в ТВУ до навършване на пълнолетие. После съдебно преследване за престъпление против републиката и шпионаж в полза на Москва. Давайте, времето е ваше!

 

Автор: Мира Асенова

mejdu-redovete.com/%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83/





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746735
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031