Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2016 15:47 - Опитният Путин не остави шансове на американското разузнаване
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 851 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Агентите на американското разузнаване се подготвят за работа с «трудни цели», пише NPR. Според председателя на американския аналитичен център «Национален съвет по разузнаване» Грегъри Тревертън, няма по-трудна «цел» от руския президент Владимир Путин — та «дори неговите собствени съветници трудно се досещат за какво мисли той».

 

Според Тревертън, руският лидер «e толкова изолиран, че вероятността да се предвидят и впоследствие да се предприемат каквито и да са изпреварващи действия заема първо място в списъка на нещата, които ме безпокоят».

 

«Предпочитам да правя разлика между загадките — т.е. това, на което има някакъв отговор, който може и да не ни е известен — и тайните, зависещи от обстоятелствата. А как ще се държи Путин — това си е очевидна тайна, вероятно и за самия Путин», — цитира аналитика NPR.

 

Тревертън съвсем не е единственият експерт, споделящ подобно мнение, се отбелязва в материала. Например, адмиралът от ВС на САЩ в оставка Джеймс Ставридис, който беше главнокомандващ силите на НАТО в Европа от 2009 до 2013 г., твърди, че Владимир Путин изключително рядко издава поведението си.

 

«Около него, разбира се, има група приближени съветници, но в края на краищата стратегията на Москва представлява не някаква рисунка на карта, тя се намира между ушите на Владимир Путин» — уверен е Ставридис.

 

Това обстоятелство значително усложнява за ЦРУ и другите разузнавателни агенции оценката за военния и икономически потенциал на Русия и прогнозирането на по-нататъшните й стъпки в сирийския конфликт, а също и по повод напрежението около Крим и редица други проблеми, подчертава авторът на статията.

 

Според Ставридис, един от основните фактори, благодарение на които Путин е недостъпен за американското разузнаване, е неговата «абсолютна власт». По отношение на степента на контрол върху обществото с него могат да се сравняват само лидерите на Северна Корея и Куба, убеден е адмиралът.

 

Различните технологични разузнавателни инструменти — например подслушване на телефонни преговори, спътникови снимки и прочие — могат само временно да проникнат през подобна завеса, но тяхното използване срещу Путин е твърде ограничено, защото «самият той е квалифициран разузнавач», — пише NPR.

 

Като отбелязва бившият директор на ЦРУ Джон Маклафлин, Русия винаги е притежавала мощни средства за контраразузнаване, а Путин «е добре подготвен в този смисъл», неговите съветници също главно са бивши сътрудници на КГБ и общуват с него много внимателно. В подобна атмосфера на американските разузнавачи не им е леко, признава Маклафлин.

 

Според него, «да се хвърли едно око върху мислите на Путин» все пак е възможно: трябва само да се анализират неговите действия, а също и реалността, с която се налага да се сблъскаме.

bgr.news-front.info/2016/03/12/npr-opitniyat-putin-ne-ostavi-shansove-na-amerikanskoto-razuznavane/#at_pco=smlwn-1.0&at_si=577f31c2506ab10b&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=1



Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - Прегледах някои от постингите Ви,
08.07.2016 17:49
нито един от тях не прави смисъл. Редното е сам да прецените, но като не можете да сториите това, аз ще Ви дам идея какво трябва да правите.
Ако нямате какво да правите в Блог. бг, не го правете тук. Ще приложа линк от статия, на която мястото е в блога:
http://planinitenabulgaria.blog/turizam/2016/07/08/okolnostite-na-selo-drangovo-kytche-ot-raia-6.1463216
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746896
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031