Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2017 21:26 - ЗДРАВОТО УЧЕНИЕ ЗАМЕНЕНО ОТ БАСНИ НА ФАЛШИВИ ПРОРОЦИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 4016 Коментари: 5 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 86:8-12

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел.

Винги е добре да стоя пред вас в Бжията събота!
Днес църквите говорят много неща които изобщо не са в Бибилята. Това, което днес говорят по църквите са си чисти басни. Само ги послушайте и после им кажете, да ви покажат, къде е това в Библията.
Ние днес ще се занимаем с това, което казва Господ, защото хората трябва да знаят какво става. И трябва да разберат-когато трябва да уважават нещо или някого-трябва! Преди години Господ постави в съзнанието ми да съставя този урок. Цялото нещо е: трудно е да разбереш, кое е правилното, ако всичко наоколо е погрешно. Господ е направил точно изказване-да не добавяме или отнемаме нищо от това, което казва. Просто трябва да следваме това, което ни казва.
Някой ми каза-какво лошо намираш в моя пастор? Но аз им показах какво лошо има в това, което този пастор говори и че няма нищо общо с Библията. Е не може да сте политически коректни ако искате да говорите Божието Слово както е. По-добре бъдете напълно коректни с Господа!
Ще започнем урока от Второзаконие 4 глава. Хората казват-о, Старият Завет? Казват-ние днес не се интересуваме от него... Ние сме Църквата на Господа. Но това изобщо не е вярно-ние-Израел-сме Църквата на Господа и Господ ни е заповядал да бъдем по цялата Библия

1 Сега слушай, Израилю, повеленията и съдбите, които ви уча да вършите, за да живеете, и да влезете и наследите земята, която ви дава Господ Бог на бащите ви.

Пазете това, което ви казвам, за да живеете!

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам.

Не трябва да добавяте към моето Слово нищо и не трябва да отнемате нищо от него. Това е напълно ясно-нали? И Господ изрично заповядва да не се добавя нищо или да се отнеме нещо от това, което Той говори! Исус е много ревнив Бог! Но проблема е-човека не слуша и не иска и да знае. И така-ако някой ви каже това-пъвото нещо е-отивате на улицата и започвате да търсите разните басни. Исус ни предупреди по този въпрос-Матей 24 глава. Много хора дори и не знаят, че Господ Исус е Бога и на двата Завета

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

Генерал Тит-Римски генерал е извършил точно това в 70 година-съсипал е Ерусалим след 2 годишна обсада. Също и от Храма са били свалени всичките камъни за да вземат златото, което поради пожара се е разтопило и влезло между камъните

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?

Те попитаха Исус точен въпрос. И кога ще свръши света-както го знаем? Сега внимавайте какво каза Исус!

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;

Първото нещо, което каза Исус беше-внимавайте да не ви заблуди някой! Защото те няма да дойдат в името на Буда, нито на Сатана, нито на Кришна, нито на Аллах, но ще дойдат в името на Исус и ще заблудят мнозината!

5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

И къде са днес тези дето ви заблуждават? Те идват в името на Исус-нищо лошо, но трябва да слушате, какво ви казват! Всичко, което трябва да направите-сравнете това, което те казват с Библията и ще разберете къде са те-на амвоните! И един от тези "пастири" може да съсипе хиляди хора

11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.

И мнозина ще са и са заблудени. И ако разбирате Библията, ще знете, къде е измамата дето те говорят. Недлеята-къде е в Библията, че трябва да се пази? Но ако вие не познавате Библията-няма начин да разберете, че ви заблуждават!
Еремия 23 глава. Страшно е-хората са по разните църкви цял живот и дори и не могат да се ориентират в Бибилята, кое къде е

1 Горко на пастирите, Които погубват и разпръсват овцете на паството Ми! казва Господ.

Горко на сутеньорите и проституките? Не! На пастирите!

2 Затова, така говори Господ Израилевият Бог Против пастирите, които пасат людете Ми: Вие разпръснахте овцете Ми, и ги разпъдихте, И не ги посетихте; Ето, Аз ще ви накажа За злите ви дела, казва Господ.

И вие, пастири, които правите това-правете го с пълно удоволстве, защото ще плащате в огненото езеро вечно за него... Те разпръснаха и съсипаха стадото-пастирите направиха това!

14 Още и в ерусалимските пророци видях ужасно нещо; Прелюбодействуват и ходят в лъжа, И подкрепват ръцете на злодейците

И това са пастири! Те са заедно с извършителите на злото. Как направиха това-като отмениха законите на Бога и сега всичко върви

Тъй щото никой не се връща от злото си; Те всички станаха за Мене като Содом, И жителите му като Гомор.

Не е ли това, което става днес в света? Вижте-когато определите нещо като законно хората започват да го следват. Но това не са Законите на Господа. Днес те ви казват, че хомосексуалистите не могат сами да се владеят. Тогава защо Господ разруши Содом и Гомора! Защо Господ наказа така жестоко Давид-защото Давид си позволи да извърши и прелюбодейство и убийство! 

16 Така казва Господ на Силите: Не слушайте думите на пророците, които ви пророкуват; Те ви учат суета, Изговарят видения от собственото си сърце, А не от устата Господни.

Не слушайте тези пророци, които ви казват, че да вършиш зло е добро. Те ви съсипват! А вие сте по цял ден в църквите, но за нищо!

17 На ония, които Ме презират, винаги казват: Господ рече: Ще имате мир; И на всекиго, който ходи по своето упорито сърце, казват: Няма да ви постигне зло.

Те ви лъжат за всичко. Господ казва-пазете съботата! Те ви казват да пазите неделята. Господ ви казва да пазите Закона-те ви казват, че вече няма закон. Господ ви казва, че умрелите са в земята. Те ви казват, че са на небето. Господ ви казва какво да не ядете-те ви казват, че можете да ядете всичко-само се помолете над него... Господ ви казва, че ще дойде и ще основе Царството си на тази земя. Те ви казват, че ще отивате на небето. Тези хора постоянно ви лъжат! И те не са от Господ-Господ не ги е пратил-те искат да ви отнемат живота с измама. Вижте какво стана със света по времето на Ной! Господ издави целият свят без 8 човека!

21 Аз не съм изпратил тия пророци, а при все това те се завтекоха; Не съм им говорил, а при все това те пророкуваха. 22 Но ако бяха стояли в съвета Ми, Тогава те щяха да правят людете Ми да чуят думите Ми, И щяха да ги връщат от лошия им път И от злите им дела.

Господ не е пратил тези хора-те говорят от себе си и заблуждават мнозината! Ние тук знаем добре, какво не трябва да го правим. И ако нарушаваме умишлено-съвестта ни оборва. Защото ние сме в Божието Слово и знаем какво изисква Господ-да пазим закона. И ако започнем да вършим това, което Господ иска-ще се очистим от греха. Но ако Господ не е пратил тези хора-то кой ги е пратил? 2 Коринтяни 11 глава

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Павел се страхува, че можете да се отделите от простотата на Словото

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус,

Как така има и друг Исус? Има-този, другият, ви казва, че ще вървите в небето, че можете да ядете всичко, че не трябва да пазите Закона, че не трябва да се обрязвате и т.н.

когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

И вие лесно търпите този друг Исус. Но защо? Ето:

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

Те идват в името на Исус и ви казват, че Господ обича всички хора-без изключение. Няма значение какви престъпления сте извръшили. Те са фалшиви апостоли и пастири

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; Дори и Сатана може да се направи на ангел на светлината.

Не забравяйте, че той имеенно беше ангела на светлината-носеше истината-истината. Докато не се намери неправда в него. Той знае как да ви измами

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

Сатана има свои служители? Разбира се! Те не искат и да чуят истината от Библията. Те следват лъжите на Сатана. Те ви казват, че мъртвите са на небето... Че Закон вече няма, че неделята е заменила съботата и че можете да ядете всичко. И вие никога не питате тези хора да ви прочетат това, което казват от Бибилята. Те са служители на Сатаната. И хората не искат дори и да ги попитат, от къде идва тяхното учение. Защото не е от Библията. Но днес всички искат тихо говорене, леко, да не ги занимават с истината както е. Хората не знаят тези неща защото не искат да ги знаят, а не, че са нещо трудно за разбиране. Четете си Библията!
2 Петър 2 глава

1 Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел.

И мнозина са тези които говорят неща нямащи общо с Библията. Че лошият Иван е в ада а майка им е на небето и се усмихва... Това са ереси-не можете да ги прочетете в Библията

2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули.

И те наистина ги следват! Днес ви казват, че двама мъже или две жени могат да се оженят

3 От лакомство те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме.

Те идват при вас с нежни и тихи думи-защо? Защото вие сте за тях нова кола, нов дом, нови пари в банката, бижута, нови дрехи... Разбирате ли това? За това те идват при вас! Аз не обичам проповедниците-защото те са тези които ви лъжат. И аз зная това. И те ви изпозуват за да станат богати-ето за какво са лакоми те. Вие сте нова кола, вие сте нова къща, вие сте нов костюм, вие сте дори нов самолет.
Исаия 56 глава

9 Дойдете да ядете, вие всички полски животни, Всички горски зверове!

За какви зверове говори Господ тук? За тези пастори, дето ви изяждат живи-а вие дори и не знаете

10 Всичките му стражи са слепи, те са невежи; Те всички са неми кучета, които не могат да лаят, Които сънуват, лежат и обичат дрямане, - 11 Да! лакоми кучета, които никога не се насищат, Те никога не се насищатз-винаги искат още и още. И съсипват много души. - Те са овчари, които не могат да разсъждават,

Тези стражи са на Сатана-и те са сепи! Те не разсъждават, защото Господ ги е предал на развратен ум! И е страшно за тях, ако отворите пред тях Библията! Всички са се обърнали към своя си път, Всеки за печалбата си, всички до един. И те до един следват гнусна печалба, като говорят лъжи на хората. Те са лакоми кучета! И те отварят църкви... Като дори и не знаят, че Църквата на Господа е една и е Израел

12 Елате, казват те, аз ще донеса вино, И ще се опием със спиртно питие; И утре ще бъде както днес, Ден чрезмерно велик.

Опиването е от духовно вино. И са на парти през цялото време-защото вие им давате парите си! Всичко е за парите ви, сестри и братя. Не за вашето спасение-те не искат и да знаят, че искате да се спасите. Те никога не ви четат това от Библията-как да обвинят сами себе си? И ходят дори от место на место за да мамят и други хора.
Вижте сега какво казва Господ-Римляните 1 глава

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

Те знаят, че говорят лъжи, но не искат да говорят истината-защото тогава кой ще им плаща? Те искат парите ви, а не вашето спасение

19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. 20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. 21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.

Те познаха Бога, но не го признаха и обявиха, че те са мъдрите. Те ви говорят за Троица-няма такова нещо в Библията и ето-Господ ги предаде на развратен ум

22 Като се представяха за мъдри, те глупееха, 23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.

Хората се смеят на Египтяните, че служат на кравата, на индиянците, че служат на орела... И в същото време те си правят статуи и икони и им се кланят. Те вършат точно това, на което се присмиват. Но Господ е заповядал да не си правим никакви изображения

24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, - 25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен вечно. Амин.

Тези хора служат на себе си

26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.

И ето сега какво е станало с тези хора: станали са хомосексуалисти

27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.

И това е, което днес го считат за нормално. И кой от вашите проповедници ви говори, че тези неща са против Бога?

28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,

И ето-Господ им даде развратен ум. И сега всичко е добре за тях-без значение какво вършат. Господ е дал такъв ум на много пастори. Вижте-можете да правите каквото си поискате-вие имате свободна воля. Но няма да ви допуснем тук. А вижте сега какво казва Господ за хората които мислят по този начин-какво ще стане с тях

32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.

Не само, че те вършат тези неща, но имат удоволствие да гледат как и други ги вършат. Знаете ли, че Господ ще се разправи с тези хора и ако и вие сте като тях-и с вас?! Вижте сега какво става с хората които знаят истината, но я отхвърлят: 2 Тимотей 4 глава. Аз ви уча на „Така казва Господ“, на закона, както е. И ако никой не ви учи на закона-никой не знае закона-всичко върви

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:

Дори и само този стих хвърля цялата ви доктрина в кошчето! Защото ето-Исус още не е дошъл и никой не е осъден! А вие вярвате, че съдът вече е минал

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

Проповядвай Словото! Изобличавай ги! Защото може да спасиш живота на някого. Порицавай ги! С време и без време-по всяко време! Дано някой се обърне към Бога!

3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,

И това време е дошло. Те ви преподават техните си учения. Лъжите на Сатана. И понеже вие искате да слушате басни-това и ще ви дават

4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.

И те са се обърнали от истината към басните. Но какви са тези басни? Днес всичко, което имате в името на Господа са басни. Вече няма закон-бил е прикован на кръста-басня.
Но нека видим по този въпрос-Матей 5 глава

17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.

Трябва ли да ви обяснявам това? Вижте как лесно е! Някои казват-но Исус изпълни закона. Да-за себе си! Ние също трябва да го изпълним!

18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. 19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди,

Говорим за заповеди-нали?

и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство;

Всички дето са се родили ще бъдат в Царството-но знаете ли най-малките къде ще са? В огненото езеро! О-ще бъдете в Царството, но искате ли да сте там?

а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.

И всеки, който учи хората на Божиите заповеди-ще е велик в Царството-защото ще е бог. Вие сте в църкви цял живот и не знаете, че Бог твори богове? Не знает ли, че ако Адам не беше нарушил заповедта да не яде от дървото на познанието-сега всички щяхме да сме безсмъртни?
Римляните 8 глава. Всичко е така объркано в този „християнски“ свят, че ако някой ви покаже истината-вие се противите.

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Ако вървите по дух-а не по плът-ще спасите себе си. Знаете ли как се върви по дух? Като се пази всичко, което Господ е заповядал! Вашите пастори и това дори не знаят. Нека сега видим какво означава да ходиш по дух

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното. 6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

И ето-ние пазим заповедите. Те ви казват, че сте законници... Искат да ви обидят с други думи

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.
Как можете да угодите на Господа, ако мразите закона Му?
Нека видим 1 Йоан 2 глава

1 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния.

Ако съгрешите неумишлено!

2 Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят. 3 И по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му.

Вижда се, че познаваме Исус Христос-ако пазим заповедите му!

4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

Виждате ли това? Ако казвате, че познавате Исус, а не пазите заповедите му-сте лъжци. И всичко върви... Е-според това, което е писано-то как ми казвате, че закона е прикован на кръста? Нека видим друго нещо. Те ви казват, че неделята е християнската събота, защото Христос е възкръснал в неделя. Вижте-ако сте християни, означава, че сте като Христос.
Нека видим друга басня-за неделята. Матей 12 глава. Вижте-това са прости неща и ако си четяхте Библиите-щяхте да ги знаете. Но вас ви мързи дори и Библията да четете.

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. 39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.

И това са тези които търсят знак и днес! Вместо да четат Библията. Те искат някой да постави ръка на челото им и те да паднат или искат да им се говори на някакъв език, от който никой не разбира-дори и ангелите... Те са прелюбодейци и нечестиви

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.

Исус даде един знак, че именно той е Месията! Три дни и три нощи. Те и този знак са го объркали и съсипали. Те ви казвнат, че Исус е умрял в петъка. Е-пребройте ми три дни и три нощи до неделята-защото те ви казват, че в неделя е възкръснал. Е, имате една нощ-съботата, един ден-събота денят. Неделя нощта-две нощи, .... и в неделя преди да започне денят-възкръснал? Е-какво имаме тук: една нощ в гроба-съботата. И втора нощ-неделята и един ден-съботата. Това означава-този Исус не е Месията. И вие все още чакате... Нека видим какво казват Писанията по въпроса-Данаил 9 глава. Те вярват в басни и това е постоянно. Но защо? Защото техните проповедници никога не им говорят това!

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим

Персиеца Артаксеркс е издал заповедта да се построи Ерусалим отново. Това е записана история

до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.

Езра и Неемия са построили отново Ерусалим и Храма. Защото трябва да има Храм за да дойде Исус

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, но не за своите грехове и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.

За кого беше убит Месията-за нас! През 70 година Римляните съсипаха Юдея и Ерусалим. И тук няма абсолютно нищо за антихриста, както някои казват, че за него пишело

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

Исус е проповядвал за три и половина години. И умря в сряда-на Пасхата. Сега нека броим: четвъртъка нощта-една нощ, денят-един ден. Петъка нощта-втора нощ. Денят-втори ден. Събота нощта-три нощи. Събота денят-три дни и в края на съботата Исус е възкръснал. И вече е бил Бог. И когато е дошъл първият ден на седмицата-неделята-Исус вече е бил Бог! Е-тогава какво става с тяхната неделря-това е басня! Някои казват-неделята е християнската събота, защото Павел е разчупвал хляб и проповядвал в неделя.
Нека видим как е-Деянията 18 глава

1 Подир това Павел тръгна от Атина и дойде в Коринт,

И нека видим какво правеше Павел

4 И всяка събота той разискваше в синагогата с юдеи и гърци, и се стараеше да ги убеждава.

И е разисквал с Юдеите всяка събота! Не в неделя? И това е много след като Исус е умрял и възкръснал. Павел е бил гонител на Църквата. И в началото всички християни са се бояли от Павел. Павел е бил фарисей, познаващ закона прекрасно. А нека сме наясно-когато Павел е започнал да проповядва, първо е проповядвал само на Юдеите. И така-Павел не е променил съботата на неделята.
Нека видим самото начало-Битие 2 глава. Да видим-кой е бил тогава на тази земя и чия е съботата. Защото те ми казват, че съботата била на Юдеите. Вие отивате на училище, после на колеж, после в университет, за да можете да се научите как да изкарвате прехраната си. А не искате да четете Библията за да научите как да живеете вечно?

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.

След седмият ден вече няма какво още да работи-нали така?
Исус стана Бог отново на осмият ден!
3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

И Господ отдели седмият ден и ето-каза отново-почина си на този седми ден-беше човек до края на седмият ден-края на съботата

4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе. 5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

И не е имало още човек? Значи когато Господ е дал съботата-още не е имало човек, който да обработва земята! Разбирате ли това? И ако не е имало още човек, да обработва земята-как тогава съботата е на Юдеите? И ето-видяхме още една от басните които ви проповядват постоянно.

7 И Господ Бог създаде човека от пръстта на земята, и вдъхна в ноздрите му жизненото дихание, и човека стана жива душа

Значи съботата е на Гспода и е дадена още преди човека.
Нека видим още една от басните им-майка ми почина и е на небето. А онзи лошият Иван е в ада.
Но нека видим какво казва Библията по този въпрос. Йоан 3 глава. Искаме тук да видим-дали има някой от починалите дето е на небето

11 Истина, истина ти казвам, това, което знаем, говорим, и свидетелствуваме за това, което сме видели, но не приемате свидетелството ни.

Исус каза това на Никодим

12 Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?

И това е факта: ако кажа на някого, че сме сътворени за да бъдем богове-те мислят, че съм луд

13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.

Моисей беше човек-нали? Илия беше човек-нали? И ето-Исус каза, че и те не са на небето! Къде са тогава-в земята-мъртви са. Исус не лъже-никой човек не е отишъл на небето!
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава. Вижте-никой не ви говори тези неща-а те са си в Библията. Защото те искат само вашите пари и с измама ви отнемат делът от Царството

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Поради греха на Адам умираме. Адам можеше да отмени това, което извръши Ева-да не й разреши да му говори от лъжите на Сатана. Но Адам не направи това

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Но всеки по ред! И когато Исус дойде-тогава чак ще оживеят и праведните. Е-тук ли е Исус? Не е! Тогава къде са мъртвите праведни-в гроба. А неправедните ще оживеят после, за съда, но сега са в гроба.
Нека видим кога ще стане това-1 Тимотей 6 глава

13 Заръчвам ти пред Бога, Който оживява всичко и пред Христа Исуса, Който пред Понтийския Пилат засвидетелствува с добрата изповед, 14 да пазиш тая заповед чисто и безукорно до явлението на нашия Господ Исус Христос,

Да пазиш заповедите докато дойде Исус!

16 Който сам притежава безсмъртие; обитавайки в непристъпна светлина;

Спомнете си, че първо Господ сътвори светлината. И ето-той обитава в непристъпна светлина. И никой човек не може да бъде там, нито може да види.

Когото никой човек не е видял, нито може да види; Комуто да бъде чест и вечна сила. Амин.

Ние не можем да бъдем в тази светлина. И само Исус е единственият, който се е върнал на небето, от където дойде. Нека видим 1 Солунци 4 глава-да видим дали някой ще върви на небето. Това е друга басня в която сте повярвали-грабването. Никак не ми е ясно, защо хората така упорито искат да идат в огненото езеро. Представяте ли си какво е да гориш ден и нощ без да има край и да не изгаряш? Трудно можем да си представим такова нещо.

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.

Ако са починали в Господа-ще възкръснат при първото възкресение. Не се безпокойте за тях

14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.

Е как така ако починалите са на небето-в същото време ще го срещнат в облаците?

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

При седмият тромпет, праведните ще възкръснат. А Исус идва от небето-нали така? И те ще го срещнат в небето

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Исус идва на земята-от небето. Праведните ще го срещнат в облаците. Въпроса е-къде ще идат после-Захария 14 глава. Вижте-намерихме отговорите само като четем Бибилята-Старият и Новият Завет. Защото едното без другото не става. Ако сме само по едното-или по другото-няма да има истина в нас.

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.

Исус иде за да воюва!

4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм (Планината на маслините), който е срещу Ерусалим на изток;

Това е на земята-в Израел

И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия.

И ето-Господ иде и всички които са го очаквали до края-ще искат да го срещнат! А ще е проблем за тези които са приели белега на звяра.

И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.

И от къде дойдоха тези светии? Това са праведните дето го срещнаха в небето! Пророчеството не може да бъде нарушено. Това ви казва Павел в 1 Солунци 4 глава. И така-„грабването“ е басня

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно.

И ето-всички и всичко ще са на тази земя. В Ерусалим

16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.

И всичките хора които ще оцелеят от всичките народи-ще отиват в Ерусалим да пазят Празника на Колибите.
Сега нека видим Откровението 5 глава. Всичко е така ясно-хората просто не искат да знаят нищо.

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. Отец е показан тук. 2 И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? 5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."

Лъвът на Юда е бившото Агне, което дойде да умре за нас. Но има голяма разлика между Агне и Лъв... Вторият път ще дойде да се разправи с неприятелите си

8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. 9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ

И всеки човек, независимо от кой народ е, който реши в сърцето си да служи на Бога-Бог ще го спаси

10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята.

И ние ще отидем на небето? НЕ! Ние ще управляваме тази земя. Това е последната книга на Библията! И така-ако някой ви казва, че ще бъдем грабнати-те ви говорят басни. Исус ни предупреди за тези неща, но никой не иска да слуша.
Нека видим какво са направили тези басни с Божието Слово-Матей 15 глава. Дори и ние сме се изгубили-защото имате хора които казват, че са нас. И света мисли, че те наистина са Юдеи. За това никой не ни гледа нас

1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха: 2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. 3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед? 4 Защото Бог каза: "Почитай баща си и майка си"; и - "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви".

Това е заповед от Бога! Някои млади хора казват: но майка ми и баща ми са лоши хора. Това е техен проблем! И ако вие тръгнете против тях-става ваш проблем!

5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, 6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума. 7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - 8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.

Поради традициите, хората са забравили заповедите на Бога

9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

И ето-суетно служат на Бога, като преподават учения на човеци. И ако правите това-напразно служите на Бога-в суета е.
Нека видим Исаия 29 глава

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие. 10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите. 11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано; 12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен. 13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

И всичко, което вие мислите е християнство-няма нищо общо с Библията

16 Ах! тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното ще рече ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? Или изработеното ще рече ли за този, който го е изработил: Той няма разум?

Те измислиха еволюцията... Те казват, че Господ не разбира. За това са измислили „големият взрив“

17 Не ли след твърде малко време още Ливан ще се обърне в плодородно поле, И плодородното поле ще се счита като лес?

Това ще стане когато Господ дойде

18 И в оня ден глухите ще чуят думи като се четат из книга, И очите на слепите ще прогледат из мрака и тъмнината.

Думите на коя книга-на тази-Библията. Хората ви казват, че не трябва да я четете, само трябва да вярвате в Христос.
Когато Господ Исус дойде отново, ще учи хората на истината както е-Божието Слово.
Нека видим дали е така-Римляните 10 глава

10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. 13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси". 14 Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?

Ако наистина призовавате името на Господа-ще се спасите, защото го познавате. И понеже го познавате-ще се стархувате от него-за това ще промените своето поведение. Но без проповедник, трудно ще се ориентирате в Библията

15 И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!"

Внимавайте какво ви казват пасторите ви-че били повикани... Нека видим какво е поведението на пасторите дето наистина са от Бога и какво вършат те-Еклисияст 12 глава

9 И колкото по-мъдър ставаше проповедникът, Толкова повече поучаваше людете на знание; А най-вече измисляше и издирваше И нареждаше много притчи.

Проповедника търси в Библията, търси истината и дава мъдростта на хората. И поучава хората на знание

10 Проповедникът се стараеше да намери угодни думи, И това, което бе с правота написано, думи на истина.

И говори на хората истината както е

11 Думите на мъдрите са като остени; Те ви карат на където трябва. И като заковани гвоздеи са думите на събирачите на изреченията, Дадени от единия пастир.

И са дадени от един Пастир-Исус-има само една истина. И когато пастора е мъдър, хората знаят истината. Но вашите ви казват, че са пълни със Светият Дух, а не знаят да броят до три? После ви казват, че Исус се родил на 25 декември? Сам Ирод не знаеше кога се е родил Исус, но днес те знаят?
Ще видим и Еремия 3 глава. Хората се опитват да се противопоставят на това, което четем тук. Но то е Библията. Те се противят не на мене-но на Бога

14 Върнете се, чада отстъпници, казва Господ. Защото Аз съм ви съпруг; И ще ви взема - един от град, а двама от род - И ще ви въведа в Сион! 15 И ще ви дам пастири по Моето сърце, Които ще ви пасат със знание и разум.

Господ ще ни върне отново в Израел и ще ни даде пастири по неговото сърце. За да ни учат на истината както е. Знание и разбиране! И как иначе ще служите на Господа ако не знаете нищо за него? И не знаете какво иска от вас. Те казват, че имат знание и Светият Дух ги води. Но не знаят абсолютно нищо. Къде ви е знанието след като ще вървите на небето и не трябва да пазите закона?
Матей 7 глава

21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

Отец даде всичките заповеди. Исус ги преподаде

22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

И тези са хора от църквите-нали?

23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Вижте какво ще им каже Господ! Искате ли да сте от тези на които Господ ще каже това? Не? Тогава вършете всичко, което той иска да вършим! И къде ще идат тези които Господ не познава? В огненото езеро.
Откровението 22 глава

18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга, 19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга.

Всичко е така ясно-нали? Сега ви остава само да започнете да си четете Библията и да сравнявате с това, което който и да е, дето нарича себе си пастор, поп, равин или отец-и каквото и да е още-ви говори за Бога и Библията. И ако това, което ви говорят не е в Библията-бягайте от там-те искат с измама да ви вземат парите и най-важното: да ви отнемат вечният живот. Защото сами разбирате: "вечно на вечни мъки в огненото езеро" е твърде дълго време...

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dartanjan - Съгласен съм с повечето ви разсъ...
26.03.2017 15:03
Съгласен съм с повечето ви разсъждения. Тези които са по Библията. Но Божието слово не знае нищо за вечните мъки в ада. Такава идея е пълен абсурд, разпространяван от римокатоличеката църква на антихриста, с който сатана се опитва да петни характерът на живият свят Бог, като се опитва да го представи като тиранин. Благоволили Бог в смъртта на нечестивият? Още повече ще благоволи ли Бога на любовта и истината във вечните мъки на непокоялите се през благодатното време грешници. Такова наказание не съответства по никакъв начин на греховете на тленният човек за неговият кратък живот на Земята. Всеки от пoкварените ще получи наказание пропорционално на греховете му и като крайно следствие те ще бъдат унищожени (разделени от Бога) завинаги. Господ казва че нечестивите ще бъдат пепел под краката на светиите. Те ще бъдат хвърлени в огненото езеро и ще погинат там. Няма да горят вечно. Вечен е само огънят на справедливостта и правосъдието, който е при Бога. Бог не се променя. Той няма намерение да овековечава грехът, а да изчисти вселената от него веднъж и завинаги. Бог не угнетява, а иска във всички хора да види Неговият характер, след като ни е създал по свой образ и подобие. Бог не мрази хората, а мрази греха защото греха е антипод на живота, който Господ създава и поддържа във вечността.
цитирай
2. bojiislujitel - Явно не сте си чели Библията. . . А тя е ...
26.03.2017 21:51
Явно не сте си чели Библията...
А тя е напълно ясна-огненото езеро е втората смърт и попадналите там ще са вечно там на вечни мъки. Марко 9 глава, Откровението 14 глава, Откровението 20 глава. Тези неща са в прав текст и са думите на Господ Исус. И ако познавахте Библията-щяхте да знаете, че са Словото на Отец.
Но очевидно е-вие познавате басните на адвентистите от седмият ден. Те нямат общо с Библията.
Та моля-в тези уроци е представена стриктно Библията. Нищо друго. Добре е да започнете да я четете! :)
Това, което пишете ми говори повече от колкото можете да си представите. А именно-че си нямате и понятие изобщо, какво правят Отец и Господ Исус. Не сте наясно, какво ще стане с творението. Не сте наясно дори, че всички ще станат духовни и никой няма да може да умира. Не сте наясно и как така смъртта ще бъде хвърлена в огненото езеро. Не сте наясно и какво ви казва Господ Исус в тези места които изброих, нито пък, какво ви казва апостол Павел в 1 Коринтяни 15 глава. Не сте наясно нито с Данаил.
Ми то излиза, че изобщо дори още не познавате Господа...
При това го наричате директно "лъжец"....
Страхувам се за Вас, че съвсем реално ще имате възможността да проверите, дали огненото езеро ще е вечно или временно...
Добре е да започнете да четете Библията и да оставите лъжите и басните на адвентистите от седмият ден!
цитирай
3. dartanjan - Да бяхте дали поне един цитат от Б...
29.03.2017 21:46
Да бяхте дали поне един цитат от Библията, с който да се опитате да защитите фантасмагориите, които сте написали. Но там няма такива твърдения, затова няна как да подкрепите думите си с цитати от нея. Ще бъдат спасени само тези които устоят до края в Божията истина по време на изпитанията.

Адвентистите от седмият ден са много близо до Божието слово. А вие ги клеветите, понеже не сте християнка, а само се представяте за такава. Култа към Божият майка, който разпрострянвате, е култ към богинята изида от триото изида, сет и хор означаван със символа IHS. И се разпространява от езическата римокатолчиеска църква, воюваща срещу Бога, Божият закон и Божият народ. Нашата паднала "православна" църква е дъщерно дружество на римокатоличексат църква и като нея се занимава повече с мъртвите отколкото с живите. А всички големи римокатоличекси катедрали са построени върху древни езически капища с хараклтерните им колони.

Аз съм напълно сигурен, че вие не може да докажете вашите тези с помощта на цитати от Божието слово, защото го чета внимателно и не мога да намеря нищо от това което твърдите и защитавате. Идеята за вечните мъки в ада е перверзия. Това е долна клевета срещу характерът на нашият свят Бог. Никъде в Библията не мога да намеря потвърждение на тази безумна идея. Бог изгори Содом и Гомор с вечният си огън, но те не горяха вечно. Вечни са само последствията от Божието наказание за техните покварени жители.
Бог който създава и поддържа живота през вечността обича човека, но мрази греха понеже е несъвместим със живота в дългосрочен план. И вселената ще бъда очистена от греха. Бог няма да увековечава греха. Не мога да си представя какво щастие и хармония могат да имат спасените от Господа , ако знаят че покварените ще горят вечно в ада във вечна агония.
Втората смърт значи напълно унищожение и заличаване на информацията за нечестивите човеци , които не са се покаяли през благодатното време и не са избелили дрехите си за да могат да участват на сватбата на младоженеца Божият Син.
цитирай
4. dartanjan - При пришествието на Божият Син в ...
29.03.2017 21:57
При пришествието на Божият Син в сила и слава, светиите на Господа, които са умрели с вярата в Исуа Христа и са живеели според Божията воля и закон, за един миг на окото ще бъдат възкресени от мъртвите в нетлени и безсмъртни реални физически прославени от Бога тела. И заедно със живите светии, оцелели от преслеванията на езически Вавилон, които също ще получат безсмъртни и прославени от Бога тела, ще посрещнат Господа във въздуха за да бъдат винаги с Господа. Те ще бъдат отведени в небесното царством, където Господ им е направил обиталища. В същото време непокаляите се през благодатното време грешници ще бъдат унищожени от Божият слава. Земкята ще е обхваната от конвулсии и катаклизми. Техните тела ще се стелят от единият край на земята до другият и край. Няма да има кой да ги оплаче и погребе. През седмото хилядолетие Земята ще си почива от човешко присъствие.
цитирай
5. bojiislujitel - Въпроса е: възможно ли е да се води ...
30.03.2017 17:18
Въпроса е: възможно ли е да се води наормална дискусия с адвентисти от седмият ден?
Отговора е-категорично не!
Защо?
Защото като такива, са им отнели разума и те просто нито разсъждават, нито са способни да възприемат реалността около тях. С две думи-живеят в някакъв си техен измислен свят.
Вижте простият факт-този човек дори не може да се ориентира в явният факт, че съм мъж. Как се казвам на този блог-не е ли "Божий!!! служител"?
И така-има ли смисъл да се дискутира каквото и да било с адвентисти от седмият ден? НЕ! Те са мъртви.
Това обаче, което ще ви кажа: адвентистите от седмият ден са всъщност предният ешелон на Римските католици. Тоест-те са най-фината измама на Рим! Те са си чисти Римски католици.
Някой обаче може да се усъмни в този факт.
Много е просто: как Сатана измами Ева? Като й представи малко истина, смесена с лъжа. Точно така са и адвентистите. Уж пазят 10 заповеди-нали така? Но пазят и Коледата и Великдена... Омразни на Господа пагански празници!
Не пазят Пасхата и са приели Римо католическото причастие. Не пазят Празниците НА ГОСПОДА! Тези са си чисти Римски католици. Лъжат-точно както Римо католическата църква. Те ви лъжат, че земята ще е пуста за 1000 години. И ако ги запиташ, какво пише в Исаия 11, 65 и 66 глави, в Данаил 7 глава, в Захаия 8 и 14 глави, в Езекил от 40 глава, в Псалмите, в Откровението 19 и 20 глави-да не изреждам всичко де, че няма да има място..., тези не са в състояние да дадат и един смислен отговор!
И така, сестри и братя-моят съвет: каквото и да правите-стойте далече от тази ужасна секта! Ще ви изпият ума! Те са секта-сектата е отделение от основното. Кое в случая е основното-Рмо ктолическата църква.
Мога да ви пиша и още-но факта е ясен: тези са живи мъртъвци.
А-огненото езеро-вечно или временно?
Как четете думите на Исус в Марко 9 глава на края? Как четете същото в Откровението 14 глава? Как четете в Откровението 20 глава на края?
Това е Словото на Отец-предадено чрез Господа.
Адвентистите са лъжци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171948
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031