Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2017 11:06 - При евроатлантиците само ценностите са общи, парите не.
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво включват евроатлантическите цености?

Евроатлантическите ценности влкючват отричане от традиционните ценности, като християнството, нравствените принципи и всяка традиционна идентичност: Етническа, културна, религиозна и даже полова идентичност.

Изкуството се заменя с кич. В България поп-музиката се заменя с чалга. Защото примитивизма и липсата на културни интереси, гарантират купувачи на лъскавите стоки на господарите.
Семейните
ценности се заменят с разкрепостеност. Семейството, състоящо се от мъж, жена и деца, се заменя от така наречената "двойка" - сутеньор и проститутка. Хомосексуализмът се толерира и поощрява.

Педерастията, проституцията,
кръвосмешението, Gender-теорията и неграмотността са мейнстрийм. Моралът, образованието и семейството са ъндърграунд.

Стремежът на хората към
образование, се заменя с култ към леката кола. Не е срамно да си неграмотен, срамно е да се придвижваш с градския транспорт. Не е срамно мъжете да си гасят фасовете в задника ти, срамно е да ставаш рано сутрин за да ходиш на работа.

Най-скъпото нещо, което са имали първобитните хора,
са били техните деца. Най-скъпото нещо, което имат
българите на прехода
, е западната им кола.

На свинете в кочината е трудно да им се обясни защо ги хранят и кога ги кастрират. Свинете искат бързо да живеят, да се търкалят в калта, да грухтят и да се радват на безплатната помия.
"[...]Тъй
глупецът, тъй залита
да прекара добър живот,
и никога не се пита
човек ли е той или скот!"

Христо Ботев

imageimage


Терминът "евро-атлантически ценности" е
пропагандно клише на евроатлантиците, което обозначава еталон за поведение на васалните нации, в "Новия световен ред". Евроатлантически ценности е моралният кодекс на Запада, който източно-европейците (не западняците!) трябва да спазват.

Клишета като "Европейски ценности" или "Демократични ценности" са синоним на "Евроатлантически ценности". Най-често стереотипите се употребяват като знак на преклонение пред неолиберализма и нямат нищо общо с демокрация или европейски традиции. Когато западните медии интерпретират антиправителствени протести, като "протести срещу корупция" или "протести за ценности", разбирай - те са организирани и финансирани от НПО и актьорите в тях са соросоиди. В същия дух, през май 2015 г. САЩ обвиниха ФИФА в корупция.

В навечерието на срещата на Г-7 в Elmau, в интервю пред немската
телевизия   Ангела Меркел разясни, че държавите членки на Г-7 ги обединяват общи ценности. Основната обединяваща евроатлантиците ценност, е русофобската истерия. Русия бива интерпретирана като злодей, срещу когото Запада трябва да се обедини. И всички членове и кандидат-членове на евроатлантиците, трябва да проповядват русофобия. След смяната на режима в Украйна, първият принос на евроатлантическото правителство е да забрани руските филми в Украйна и да изгони западни журналисти, които не очернят Русия.

Ценностната система диференцира кое е добро и кое зло, кое е правилно и кое неправилно.
При капитализма всичко което носи печалба (за САЩ), е добро и правилно:

Copyright:www.aliceswonderland.eu

                                                 
                                            "At this moment, America"s highest economic need
is higher ethical standards - standards enforced
by strict laws and upheld by responsible business
leaders."

George W. Bush,
corporate responsibility speech
- July 9, 2002

"В този момент, високо етични стандарти са това,
от което американската икономика се нуждае -
стандарти, които се прилагат от строги закони
и от отговорни
корпоративни мениджъри."
Джордж Буш,
реч на 09.07.2002 пред
мениджъри на американски корпорации

А за така наречените държави "съюзници", високо етичен стандарт е този, от който се нуждае икономиката на по-големия "съюзник". Характерно за
суверенните държави е, чрез политиката си да поощряват местната индустрия. Например доносниците на ЦРУ, пръснати по целия свят (в Турция, Италия, Холандия, Тайланд и пр.) са оборудвани с Apple - iPad. Целта е да се поощрява американски производител на компютри. Държавата-васал напротив - поставя си за цел да задуши местната индустрия и да възпитава консуматори на стоките, които произвежда държавата-господар.

Лайтмотив на западните ценности е, че държавата е лош стопанин. Това важи обаче само за васалните на Запада страни, но не и за самите западни страни.

Според християнските ценности:
"Не се противете на злия човек; но,
ако те плесне някой по дясната буза,
обърни му и другата."

Библия, Матей 5 глава/39

Според евроатлантическите ценности:
Не се противете на Запада;
Ако западняци ти задигнат чергата, с
която си се завил, свали и ризата от
гърба си и им я дай!

Евроатлантическите ценности се разпростират не само върху икономиката, а и върху
обществения морал и изкуството. Например западните кинокритици единогласно оценяват високо филми, издигащи в култ деградацията на обществото, филми - осмиващи и унижаващи местните мъже: "Географът си пропи глобуса", "Вяра, любов и уиски". Асоциални филми печелят Оскар, а русофобски хроники печелят Нобелова награда за литература. Западните комисии за защита на подрастващите (Freiwillige Selbstkontrolle der Filmwirtschaft GmbH, съкратено - FSK) инкриминират филми с откровени сцени на мъж и жена, но разрешават на шест годишни деца да консумират филми, издигащи в култ хомосексуализма.

Вероятно единствената достойна за уважение западна ценност е политиката на Запада за защита на животните. В тази връзка Западът от 1990-те насам, успя ефикасно да руинира модата на кожени палта, която все още съществува в пост-
съветското пространство.

www.aliceswonderland.eu/Alice-value6-bg.html






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1751131
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930