Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05 07:24 - Ако я нямаше Червената армия-щеше ли да има еврогейски съюз....
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 576 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 09.05 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Петър Волгин
 

 "Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото." Този прословут цитат от антиутопията на Джордж Оруел "1984" прекрасно илюстрира все по-засилващите се опити да бъде пренаписана и направо фалшифицирана историята на Втората световна война. Такива опити се правят в редица държави, включително, за огромно съжаление, и в България. Целта на тези недостойни упражнение е да бъде омаловажена до крайна степен решаващата роля на Съветския съюз в победата над нацистка Германия.

Фалшификаторите много искат всички да повярват, че хитлерова Германия е победена не от съветското оръжие, а от някаква мистични и трансцедентални евроатлантически ценности. Разбира се, подобни съждение могат да бъдат изречени или от крайно ограничени или от крайно злонамерени коментатори. Преди юни 1941 г. Хитлер е абсолютен господар на Европа. Европейските държави са или негови съюзници или са пометени за отрицателно време от мощта на Вермахта. Що се отнася до Съединените щати те блестят със своето отсъствие, а т.нар. им ценности са описани най-добре от президента Рузвелт с циничната фраза: "Ако СССР нападне Германия, ние ще помагаме на германците. Ако Германия нападне СССР, тогава ще помагаме на руснаците"

 

Нито Франция, нито Англия, нито която и да е друга държава е в състояние да спре непобедимата нацистка военна машина. Хитлер прави с континентална Европа каквото си поиска, британскта капитулация изглежда неизбежна, Америка преди Пърл Харбър не показва никакво желание да се включва във войната. Единствената грешка, която фюрерът допуска, грешка, оказала се фатална и за него и за Третия Райх, се нарича планът "Барбароса". Началото на края на нацистка Германия е поставено именно на 22 юни 1941 г. Съветският съюз, който мнозина тогава си представят като колос на глинени крака, който ще рухне при най-малкото побутване, не само не се сгромолясва за няколко месеца, както предвижда германският план, ами изиграва решаваща роля в победата на анти-хитлеристката коалиция във Втората световна война. Именно героизмът на съветските хора и тяхната жертвоготовност най-напред спират победоносния ход на Вермахта, а след това и го разбиват. Европа, която с такава лекота е прегазена от германската военна машина и вече е свикнала с мисълта за новия световен ред, наложен от нацистите, с огромна почуда наблюдава как непобедимите до този момент тевтонци сега губят битка след битка. Да, руската зима, заградителните отряди, камионите, които Америка подарява на руснаците, имат своята роля в победата. Само че всичко това са спомагателни фактори. Основната причина за победата е смелостта и готовността за саможертва на хората, защитаващи страната си. Не мога да кажа дали са умирали за Сталин, но че са умирали са родината си, е извън всякакво съмнение.

Днес, когато русофобията отново е на мода, когато стремежът е да бъде демонизирана Русия на всяка цена, спомените за Втората световна война са много неудобни. Много е тъжно да гледаш как въртят и сучат редица европейски лидери в опитите си да обяснят отсъствието си от честванията в Москва, отбелязващи Деня на победата. И колкото повече обясняват, толкова повече се оплитат в несъстоятелната си аргументация. Техният отказ от присъствие в страната, изиграла решаваща роля в победата над нацистка Германия, по същество е не толкова обида към Путин, а е пренебрежение към милионите жертви, които даде Съветския съюз във войната. Да, разбирам, че натискът от американските посолства е много силен, но не трябва ли преклонението към загиналите да е по-силно, отолкото страха от някой третостепенен чиновник в Държавния департамент? Нека поне ние тук в България да не забравяме, че българската армия участва заедно със съветската в разгрома на Германия, че хиляди български войнии загиват в тази битка. Омаловажаването на ролята на Съветския съюз в победата е и омаловажаване и на тяхната саможертва. Да, знам, че на днешните бг русофоби страшно им се иска тогавашната ни армия да се беше сражавала редом с войниците на Вермахта, а не срещу тях, обаче,sorry, историята не може да се пренапише.Фактите си остават факти, независимо от истеричните напъни на грантовите анализатори. А те говорят, че ако руската сила не беше смазала нацистите, днес нямаше да има нито Ден на Европа, нито Европейски съюз, нито обединена Европа. Всъщност обединена Европа май щеше да съществува, само че над нея щеше да се развява не милото синьо знаменце със златните звезди, а строгият германски флаг с пречупения кръст. В тази обединена от нацистите Европа щяха да са избити всички евреи, както и повечето славяни. А онези славяни, които биха имали щастието или нещастието да оцелеят, щяха да бъдат превърнати в роби, напълно в съзвучие със статуса им на унтерменши, предвиден в грижливо подготвения от германците Генерален план "Ост". Това не се случи, благодарение основно на руската смелост и руското оръжие. И този факт си остава. Въпреки всички опити за фалшифициране на историята

БНР

 

pogled.info/avtorski/Petar-Volgin/zhalki-istoricheski-falshifikatsii.64364

Гейропа или Еврогейски съюз на дегенератите

„Моят флирт с децата скоро взе еротична насока. Вече перфектно чувствах как малките момиченца на 5 години се научиха да ме възбуждат. Направо не е за вярване. Повечето време бях напълно разоръжен …На няколко пъти децата ми разкопчаваха дюкяна и започваха да ме галят. Според обстоятелствата реагирах различно. Когато те искаха и аз ги галех. След това ме обвиниха в перверзност …” - думи на Даниел Кон Бендит - евреин, педофил, евродепутат, политик, бивш учител, представител на "сексуално малцинство".

 

 Гласувай:
6
01. haralanov - Днес е ден на победата над национал-социализма на Адолф Хитлер
09.05 08:38
Знаем, че болшевишка Русия и нацистка Германия са подпалвачи на Втората световна война. Знаем, че по-късно тези съюзници-разбойници застават един срещу друг. Но с какво едните са по-добри от другите след като философията им е една и съща: еднопартийна тоталитарна власт и потъпкване на свободата и демокрацията?
цитирай
2. merlin68 - Знаем, че болшевишка Русия и нац...
09.05 10:30
haralanov написа:
Знаем, че болшевишка Русия и нацистка Германия са подпалвачи на Втората световна война. Знаем, че по-късно тези съюзници-разбойници застават един срещу друг. Но с какво едните са по-добри от другите след като философията им е една и съща: еднопартийна тоталитарна власт и потъпкване на свободата и демокрацията?


Знаеш точно това за което пише Волгин - фалшифицираната история!
Казваш СССР и Германия били съюзници, този факт е широко тиражиран в хилядите "исторически" филмчета по десетките "образователни" канали, които обичат да гледат мнозина, и това разбира се не е лошо ако не приемат всичко там безрезервно, а си направят труда да си го доизяснят.
Ами нека малко доизясним - СССР е ПОСЛЕДНАТА от значимите европейски сържави сключила договор за ненападение с Хитлер.
Още през 1934г. Полша става първата в Европа страна подписала пакт за ненападение с Германия, нещо повече - "за съвместни действия против болшевизма". Поляците подписват такъв договор и с Япония, като японците изразяват готовност да нападнат СССР, ако Полша и Германия сторят същото.
Сталин разбира се е притеснен от това и търси съюз с Англия и Франция, такъв британците категорично му отказват.
Англия и Франция са страни гаранти по спазването на Версайския договор. Хитлер нарушава договора като надхвърля многократно допустимата численост на германската армия, ограниченията за флота, авиацията... от страна на Англия няма реакции, защо ли? В нарушение на Версайския договор германски войски влизат в Рейнска област, след това в Австрия - мълчание. На 30 септември 1938г. в Мюнхен Англия, Франция, Германия и Италия подписват договора за присъединяване на Судетската област (в Чехословакия) към Германия въпреки всички международни норми и в разрез с Версайския договор. Десет дни по-късно и очевидно в синхрон с Мюнхенското съглашение съюзниците на Германия, Полша и Унгария, нахлуват и окупират други части от Чехословакия.
Веднага след Мюнхенското съглашение Англия и Франция сключват договори за не нападение с Германия. През 1938г. СССР остава без никакви съюзници пред заплахата от война на два фронта. На 14 март 1939г. лорд Халифакс заявява, че Англия не е поемала никакви задължения да пази Чехословакия. На 15 март немските войски нахлуват в остатъците от Чехословакия и я окупират.
На 23 август 1939г. СССР е последната велика сила в Европа сключила пакт за не нападение с Германия.
Много удобно за западните изопачители на историята е да приемат тази дата за начало на ВСВ и да обявят Хитлер и Сталин за основни виновници за настъпилата касапница отнела живота на почти 60 милиона души... но фактите не са такива.
Историята казват се повтаря, аз ще ти кажа защо се повтаря - повтаря се защото не се изучава правилно, постоянно някой рови и прекроява миналото с цел дивиденти в настоящето. Подобно изкривяване изглежда примамливо и оправдано в очите на много политици, но то неминуемо води до натрупване на стари грешки и противоречия, вследствие на тях историята се повтаря. Всяко повторение обаче е много по-кърваво поради напредъка на научно-техническият прогрес.
Днес този прогрес е достигнал такива нива, че повторението вероятно ще заличи човечеството.

цитирай
3. olivie - Е, МАГЬОСНИКО МЕРЛИН
09.05 17:06
Намерил си кого да поучаваш - учител (на 48г.), който всичко което казваш е учил и сега иска да изплува точно с фалшификации.... Един мой колега, лека му пръст, женен за учителка казваше, че това не е професия, а диагноза.... Бог да пази децата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 472695
Постинги: 896
Коментари: 652
Гласове: 842
Архив
Календар
«  Юли, 2017  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31