Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2017 16:20 - ДУХОВНО ГОДНИ (ОБУЧЕНИ)
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1483 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 21.05.2017 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 47:1-9

Винаги е добре да стоя пред вас в Божита събота!
Днес ще се занимаем с този урок и ще видим, какво означава да сме духовно годни-или обучени. Не физически, защото мнозина отиват в джима да изглеждат физически добре, но духовно да сме по нормите. Тук сме за да научим как да спасим себе си, как да пазим съботата на Господа и няма друга причина. Днес хората отиват на разни църкви, но там не начават нищо. Дори и най-елементарните неща от Библията. Затова се питам-защо отиват там? Каква полза имат от това, че си губят времето? Логично е, че когато отиваш за да научиш нещо би трябвало да научиш поне нещо-нали?
Ще започнем урока от 1 Тимотей 4 глава

7 А отхвърляй скверните и бабешките басни и обучавай себе си в благочестие.

Не се занимавайте с разни басни, дето някои измислят. Но се упражнявайте за да станете богове и се обучавайте постоянно на Божието Слово

8 Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот.

Телесното обучение е важно, но духовното е още по-важно. Защото ако сте по Бога-където и да идете, ще се държите както трябва. И ви трябва и търпение. Отивате в супермаркета, в банката, и трябва да знаете какво да правите и защо сте там-нали? И трябва да сте се упражнявали много за да сте угодни на Господа.
Осия 9 глава

7 Настанаха дните на наказанието, Дните на въздаянието настанаха, И Израил ще го познае; Пророкът избезумя, завладеният от дух полудя, Поради многото ти беззакония И поради голямата омраза, която те възбуждат;

Ще дойде времето когато трябва да се плати за всичкото, което сме правили-било добро или зло. А те ви казват, че не трябва да вършите нищо. И вижте това-някои имат голяма омраза против хората. При съда някои хора ще им бъде казано, да се махнат от Гопода и ще идат в огненото езеро. И те ще са обидени, но ето-сега е времето да се променят, сега е времето да работят над своето спасение. Тогава ще е късно...
Римляните 7 глава

14 Защото знаем, че законът е духовен; а пък аз съм от плът, продаден под греха.

И ако не се занимавате със Закона-вие изобщо не сте духовни. Някои хора са готови веднага да правят зло, защото не искат и да знаят за Закона на Господа. И тези хора изучават злото-те отделят време да го изучат, правят планове как да го извършат. А ние изучаваме Божието Слово за да се научим да правим добро.
Да видим Езекил 22 глава

29 Людете на тая земя прибягваха до притеснение и грабеха насилствено, да! угнетяваха сиромаха и немощния, и притесняваха чужденеца неправедно.

И тези хора насилват братята си и насилват сиромасите. Много зло има по тази земя. И в последните дни се увеличава и не само физически, но и духовно се увеличава. 2 Петрово 2 глава

12 Тия, обаче, като животни без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат,

Това са фалшиви пророци, също и тези които са научени от такива на злото. И те ще бъдат унищожени. Това не ви го четат във вашие църкви, но ние трява да познаваме и добрата и злата стана на Господа! И тези хора говорят зло и ще бъдат унищожени

13 наближаващи да получат заплатата на неправдата - люде, които считат за удоволствие да разкошествуват денем. Те са петна и позор; наслаждават се с примамките си, когато са на угощение при вас;

И ето-има заплата и за тези хора-днес никой не иска и да мисли, че това ще дойде и те не вярват, че ще им се случи. А сега имат удоволствие да вършат зли дела и дори се упражняват духовно за да ги вършат

14 очите им са пълни с блудство и с непрестанен грях; подмамват неутвърдени души; сърцето им е научено на лакомство; те са предадени на проклетия; Очите им са пълни със зло и са готови да вършат зло.

И не спират да съгрешават, но продължават в същото поприще. Някой си ми каза, че не яде свинско, но само по малко бекон... Тези хора са предадени на унищожение.
2 Тимотей 2 глава. Тези зли хора работят и се упражняват за да вършат зло.

21 Прочее, ако някой очисти себе си от тия заблуждения, той ще бъде съд за почтена употреба, осветен, полезен на стопанина, приготвен за всяко добро дело.

Вижте това-ако човек се покае и се обърне с цялото си сърце към Господа, ще бъде очистен, след което ще бъде готов за добри дела.
Нека видим Еклисиаст 1 глава

12 Аз проповедникът бях цар Над Израиля в Ерусалим; 13 И предадох сърцето си да издиря И да изпитам чрез мъдростта Относно всичко що става под небето. Тежък е тоя труд, който Бог е дал на човешките чада За да се трудят в него.

Ние трябва да търсим всичко, което става на тази земя. А Господ ни е дал тази възможност-ако искаме, но е тежка работа-не е лесно.
Филипяните 2 глава

12 Затова, възлюбени мои, както сте били винаги послушни, не само както при мое присъствие, но сега много повече при моето отсъствие, изработвайте спасението си със страх и трепет;

Какво виждаме тук-че рябва да работим цял живот над нашето спасение и тази работа е духовна! И трябва да стоим в истината-малко отклонение и може да доведе до пълно такова.
Лука 9 глава

23 Каза още и на всички: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека носи кръста си всеки ден и нека Ме следва.

Ако някой-който и да е-иска да спаси себе си, трябва да започне да следва Господа и дневно да се отдалечава от злото. Всеки ден трябва да остава в истината и това е борба. И каквото пише в тази Книга-трябва да го следва при това-с радост, защото знае, каква е наградата за праведните. Деянията 8 глава-тези религиозни учители са объркали много хора. Наскоро много хора боядисваха яйца за Великдена-това е пагански празник на богинята Естрате, но никой не ви говори истината по този въпрос.

11 И внимаваха на него, понеже за доста време ги беше учудвал с магиите си.

Имало е един лъжепророк магьосник. И много хора са го следвали. Днес мнозина следват разни екстарсенси и врачки, както и гледачки...

21 Ти нямаш нито участие, нито дял в тая работа, защото сърцето ти не е право пред Бога.

Петър му казва на този магьосник, че няма нищо общо с Господа, когато онзи е поискал да може да прави чудесата които Петър е правел. Но ето-сърцето му е било неправедно пред Бога.
Деянията 19 глава

13 А някои от юдейските скитници заклинатели предприеха да произнасят името на Господа Исуса на тия, които имаха зли духове, казвайки: Заклевам ви в Исуса, когото Павел проповядва.

Тези хора не са били наясно изобщо какво правят-защото съзнанието им е било покварено. И те са мислели, че като кажат „Исус”, са заедно с Господа. Но ние трябва самостоятелно да изучаваме Словото и сами да търсим Бога

14 И между тия, които вършеха това, бяха седемте синове на някой си юдеин Скева, главен свещеник, 15 Но еднаж злият дух в отговор им рече: Исуса признавам, и Павла зная; но вие кои сте?

Виждате ли това-злият дух е познавал И Исус и Павел, но тези какви са? Те не могат да излъжат дори и злият дух 16 И човекът, в когото беше злият дух, скочи върху тях, и, като надви на двамата, превъзмогна над тях, така щото голи и ранени избягаха от оная къща. И ето какво е станало с тези човеци. А много по-жестоко ще бъде с тези които ще бъдат осъдени и пратени в огненото езеро.
1 Царе 24 глава

4 И мъжете на Давида му рекоха: Ето денят, за който Господ ти каза: Ето Аз ще предам неприятеля ти в ръката ти, и ще му сториш както ти се вижда за добро. Тогава Давид стана та отряза скришно полата на Сауловата мантия. 5 А по-после Давид се смути в сърцето си, за гдето отряза Сауловата пола. 6 И рече на мъжете си: Да ми не даде Господ да сторя това на господаря си, Господния помазаник, да дигна ръка против него; защото е Господният помазаник.

Давид е знаел, че не може да направи такова нещо

7 С тия думи Давид спря мъжете си, и не ги остави да се подигнат против Саула. А Саул стана от пещерата и отиде по пътя си.

Давид е можел да убие Саул но не е искал да направи това, зщото е знаел, че Господа го е издигнал Цар над Израел. Давид е имал разбирането.
Еклисиаст 10 глава

4 Ако гневът на управителя се подигне против тебе не напущай мястото си, Защото отстъпването отвръща големи грешки,

По онова време Саул е бил все още Цар над Израел. Затова Давид не му е посегнал. Дори и когато те се вдигнат портив вас-не се притеснявайте, защото Господ ще се разправи с тях. Не напускайте своето място-това е, което Давид направи: остана смирен и не извърши нищо, което не биваше.
2 Царе 16 глава

5 А когато цар Давид стигна у Ваурим, ето, излезе от там човек от семейството на Сауловия дом, на име Семей, Гираев син; и като излезе, вървеше и кълнеше. 6 И хвърляше камъни върху Давида и върху всичките слуги на цар Давида; а всичките люде и всичките силни мъже бяха отдясно му и отляво му.

Този глупав човек е вършел нещо, което не е трябвало

7 И Семей като кълнеше говореше така: Излез, излез, мъжо кръвниче и мъжо злосторниче! 11 Давид още каза на Ависея и на всичките си слуги: Ето, син ми който е излязъл из чреслата ми, търси живота ми, а колко повече сега тоя вениаминец! Остави го нека кълне, защото Господ му е заповядал.

Трябва да разбираме дневните проблеми и да се спвавяме с тях, без да пресичаме линията. И вижте какво казва Давид-Господ му е заповядал да кълне Давид!

12 Може би Господ ще погледне онеправданието ми, и Господ ще ми въздаде добро вместо неговото проклинане днес.

Стойте фокусирани на целта, не откъсвайте вниманието си от основното нещо-вашето спасение. И поради страданието си, Давид каза, че Господ ще му въздаде по правото му.
Евреите 12 глва

11 Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него.

Помнете винаги: ако някой върши нещо зло против вас, когато вършите добро, това не ви носи радост-нали? Но спомнете си-те биха апостолите и тези се радваха, че са пострадали заради Господа. Но независимо от всичко-продължавайте да вършите това, което е право и е по истината. И след наказанието-характера ви се укрепва. Не е ли същото когато някой тренира физически за да победи на олимпиадата? Но ние се упражняваме в истината чрез Библията.
Псалм 35-някои хора мислят, че да обичаш враговете си е дошло чак в Новият Завет. Няма такова нещо!

11 Несправедливи свидетели въстават И питат ме за неща, за които аз не зная нищо

Винаги ги е имало-тези неправедни свидетели

12 Въздават ми зло за добро, За да бъде в оскъдност душата ми. 13 А аз, когато те боледуваха, Аз се обличах във вретище, Смирявах с пост душата си, И молитвата ми се връщаше в пазухата ми и се повтаряше; 14 Обхождах се като с приятел, като с мой брат, Ходех наведен и нажален както кога жалее някой майка си.

И ето-Давид, Царят, се е държал с тези неправедни хора като с приятели. Виждате, че да обичаш враговете си не е нещо ново

15 Но когато накуцвах в пътя си, те се зарадваха и се събраха. Побойници се събраха против мене, - човеци, които аз не знаех; Късаха ме без да престават.

Те се радваха когато Давид беше в проблеми, но той се молеше за тях.
1 Царе 16 глава

7 Но Господ каза на Самуила: Не гледай на лицето му, нито на високия му ръст, понеже съм го отхвърлил; защото не е както гледа човек, понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце.

Понкога ние гледаме как изглежда човека, но не виждаме, че в духа си е обърнат против Господа и истината. Но Господ не гледа на лице, но на съзнанието на човеците.
1 Царе 1 глава

5 а на Анна даде двоен дял, защото обичаше Анна. Но Господ беше заключил утробата й. 6 А съперницата й я дразнеше много, за да я направи да тъжи, за гдето Господ беше затворил утробата й. 7 (Така ставаше всяка година; колкото пъти отиваше в Господния дом, така Фенина я дразнеше; а тя плачеше и не ядеше).

Ние често сме в някаква непритна ситуация, но не обръщайте внимание на това, което казват хората, а търсете какво мисли Господ за вас

10 Тя, прочее, преогорчена в духа си, се молеше Господу, и плачеше твърде много.

Тя е била в депресия, но е разчитала на Господа. Това е, което ние трябва да правим, когато изпаднем в тежка ситуация. И ето каква е наградата на Ана, поради вярата й в Господа-1 Царе 2 глава

1 Тогава Анна се помоли, като казваше: - Развесели се сърцето ми в Господа; Въздигна се рога ми чрез Господа; Разшириха се устата ми срещу неприятелите ми, Защото се развеселих в спасението Ти.

Ана е вярвала силно в Господа и ето, Господ я е утешил

2 Няма свет какъвто е Господ; Защото няма друг освен Тебе, Нито канара като нашия Бог. 3 Не продължавайте да говорите горделиво; Да не излезе високомерие из устата ви; Защото Господ е Бог на знания, И от Него се претеглят делата.

Вярата й е дала плодове. Защото наистина Господ наблюдава делата на човеците и това, което те вършат идва от ума. Ако ума е праведен-делата им са праведни. А сме изпитвани дневно!
2 Царе 3 глава

8 Тогава Авенир много се разяри за думите на Исвостея, и рече: Кучешка глава ли съм аз откъм Юдовата страна? Днес показвам благост към дома на баща ти Саула, към братята му и към приятелите му, като не те предадох в Давидовата ръка, и пак ме обвиняваш днес за тая жена! 9 Така да направи Бог на Авенира, да! и повече да му притури, ако не сторя за Давида тъй, както Господ му се е клел, 10 като направя да премине царството от Сауловия дом, и като поставя Давидовият престол над Израиля, както е и над Юда, от Дан до Вирсавее.

И от разговора за жена, става прехвърляне на цялото Царство км Давид. Нека видим какво е станало-Еремия 9 глава

24 Но който се хвали нека се хвали с това, Гдето разбира и познава Мене, Че съм Господ, Който извършвам милост, Правосъдие и правда на земята; Понеже в това благоволя, казва Господ,

Господ също упражнява съд и правда! И които ги упражняват-Господ има удоволствие от това.
Числа 20 глава

10 и, като свикаха Моисей и Аарон обществото пред канарата, той им каза: Чуйте сега, вий бунтовници! да ви извадим ли вода из тая канара? 11 Тогава Моисей дигна ръката си и с жезъла си удари канарата два пъти; и потече много вода, та обществото и добитъкът им пиха. И сега вижте какво стана: 12 Но Господ каза на Моисея и Аарона: Понеже не Ме вярвахте за да Ме осветите пред израилтяните, за това вие няма да въведете това общество в земята, която им давам.

Те не прославиха Господа, но един вид прославиха себе си...Моисей вече беше на възраст и ето-допусна груба грешка, която му струваше това, че не влезе в обещаната земя. А трябва да се упражняваме постоянно в истината, като четем Библията.
Ще видим Матей 5 глава-всеки върши това, на което е способен максимално на нивото на което е.

39 А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата.

Но на друго място Господ казва да се противите на злия човек. А тук казва, да не се противите. Защото ви казва, че Господ ще се погрижи за това

40 На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха. 41 Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две.

Ако имаш любов-това ще правиш

42 Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем. 43 Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". 44 Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят;

Защото ако имаме любов, това ще правим, а Господ ще се погрижи за тях според делата им.
Изход 34 глава

27 Тогава Господ рече на Моисея: Напиши си тия думи; защото според тия думи направих Аз завет с тебе и с Израиля. 28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди.

С това трябва да се занимаваме цял живот-да пазим тези 10 заповеди

29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога. 30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него.

Когато вървим според Закона, хората ни наблюдават и виждат, че сме различни от света. Знаете ли, че не четем в тези уроци по над 9400 или повече стиха за година? В разните ... църкви ви четат по около 50-100 на година. Виждате ли разликата?
2 Коринтяни 3 глава

7 Но, ако служението на онова, което докарва смърт, написано с букви, издълбани на камък, стана с такава слава, щото израилтяните не можеха да гледат Моисея в лице, поради блясъка на лицето му, който впрочем преминаваше, 8 как не ще бъде служението на духа с по-голяма слава?

Предствяте ли си духовното тяло, което ще имате ако устоите до края в истината?

9 Защото, ако служението на онова, което докарва осъждане, стана със слава, служението на онова, което докарва правда, го надминава много повече в слава. 10 (И наистина, онова, което е било прославено, изгуби славата си в това отношение, поради славата, която превъзхожда). 11 Защото, ако това, което преминаваше, бе със слава, то много по-славно е трайното.

Плътта ще изчезне и ето-ние които сме устояли до края, ще бъдем славни

12 И тъй, като имаме такава надежда, говорим с голяма откровеност, 13 и не сме като Моисея, който туряше покривало на лицето си, за да не могат израилтяните да гледат изчезването на това, което преминаваше.

Ние очакваме духовните си тела и ще бъдем богове

14 Но техните умове бяха заслепени; защото и до днес, когато прочитат Стария завет, същото покривало остава, като не им е открито, че тоя завет преминава в Христа.

Много хора гледат, но не виждат нищо, зщото духовните им очи са слепи. Те не са в истината. И не четат Библита от Битие 1 глава. А накрая всички ще станем както стана Христос при възкресението си. Краят на плътта е духовно тяло и ще бъдем богове.
Лука 9 глава

59 А на друг каза: Върви след Мене. А той рече: Господи, позволи ми първо да отида и да погреба баща си. 60 Но Той му каза: Остави мъртвите да погребат своите мъртви; а ти иди и разгласявай Божието царство.

Те са духовно мъртви и не разбират дори, защо са сътворени

61 Рече и друг: Ще дойда след Тебе, Господи; но първо ми позволи да се сбогувам с домашните си.

Има много такива хора и днес-все назад се връщат...

62 А Исус му каза: Никой, който е турил ръката си на ралото и гледа назад, не е годен за Божието царство.

Вижте какво казва Исус-не можете да останете в старото си духовно състояние и да достигнете да бъдете богове. И така-тренирайте постоянно съзнанието си, за да бъдете одобрени и да сте напълно обучени и годни за Божието Царство.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1



1. bojiislujitel - Това млечен урок! Няма нищо сложно.
21.05.2017 16:38
Това млечен урок! Няма нищо сложно.
цитирай
2. dartanjan - Къде в Библията можем да прочетем че ...
21.05.2017 18:03
Къде в Библията можем да прочетем че ще бъдем богове? Нима Бог е не е само един и напълно достатъчен, непостижим за другите създания? Бог ни казва, че изкупените ще бъдат светии на Господа и ще съдят паднали ангели за които първоначално е било проготвено огненото езеро. Между светии и Бог има безкрайна разлика, понеже Господ е всемогъщ и всезнаещ.
цитирай
3. bojiislujitel - Започни от Псалм 82. Чети и мисли! ...
22.05.2017 00:13
Започни от Псалм 82. Чети и мисли! Откровението от 20 глава... Чети и мисли!
цитирай
4. dartanjan - Бог е съвършен и бразкраен във вс...
22.05.2017 21:23
Бог е съвършен и бразкраен във всички посоки. Човешкият ум е ограничен и не може да обхане в пълнота Гаспода. Бог е непостижим абсолют и напълно достатъчен за да създава и гарантира вечният живот в битието. Няма друг като Него и няма необходимост да има. Той е първият и последният. Началото и краят. Той дава начало и смисъл на всичко. Той създава и гарантира живота през вечността. Само Той има живот в себе си. Останалите живи същества в битието са само творения. Ние сме подобни на Бога, но не сме Богове и изкупените ще бъдат светии на Господа. Те никога не ще могат да стигнат Бога в някой аспек. Бог е повече от всичко, което е създал и което някога се създаде. Бог не може да създаде равен на Себе си, защото е безкраен в знание и възможности, а следствието не може да бъда по-голямо от причината и брезкрайности не могат да се сравняват. Той може да създаде само създания по-ниши от себе си, но това не е проблем, защото Той сам е напълно достатъчен Божието царство да пребъдва през вечността в любов, истина, хармония и смисъл.

Псалми 82

"1 Асафов псалом. Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.
2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)
3 Съдете справедливо сиромаха и сирачето; Отдавайте правото на оскърбения и бедния.
4 Избавяйте сиромаха и немотния, Отървавайте ги от ръката на нечестивите.
5 Те не знаят нито разбират, Ходят насам натам в тъмнина; Всичките основи на земята се разклащат.
6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния.
7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.
8 Стани, Боже, съди земята; Защото Ти имаш наследство всред всичките народи. "

Светите ще бъдат безсмъртни като Бога, защото Бог, Който сам има живот в Себе си ще е причина за тяхното безсмъртие. Можеш да ги наричаш и богове, но те не могат да бъдат равни на Всевишният.
цитирай
5. dartanjan - Откровение 20 "4 И видях ...
22.05.2017 21:33
Откровение 20

"4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.
5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.
6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години."

Свещенници на Бога и богове могат да се приемат като синоними. Но никога няма да бъдем равни на Бога и така е най-добре за порядъкът в битието.
цитирай
6. bojiislujitel - Никой не може да ограничи човека ...
23.05.2017 12:08
Никой не може да ограничи човека както човек сам себе си.
А при адвентистите от седмиият ден-това е нещо съвсем естествено- Така много са ограничили себе си, че дори и като цитират Библията-никак не им е ясно какво пише в цитата.
Както казах-когато човек попадне в сектата на адвентистите, за много кратко време го научават... да не мисли.
Страшно е-все едно са им извадили мозъците и на тяхно място са наляли някакво желе....

Приятелю-ти дори не си наясно, че Боговете са Двама в Божието Семейство. Но понеже си нямаш и понятие за какво служи мозъка, не се заимавам повече с тебе.
Играй си на християни-после ще видиш, дали огненото езеро е вечно или временно-както ви лъжат вашите....

Много трудно понасям глупците и лъжците.... Изобщо не ги търпя....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188464
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930