Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2017 13:27 - Репресиите срещу българите и превръщането им в аморфна маса без общи идеали,е основна цел на неолиберализма.
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Неолиберализмът или „строго контролираният капитализъм“ ни бе натрапен,като на страна загубила "Студената война".
 Неолибералните програми  концентрираха богатство и сила в много малко ръце и подкопаха работещата демокрация. Презрението на елита към „низшата класа"  прие различни форми.
 В последно време израз на това презрение е поканата за пасивност и послушание и умереност в демокрацията,прокламирана от добре нахранени либерални интернационалисти,денонощно облъчващи ни от "националните телевизии" и реагиращи на опасните за господарите си  процеси.
 България е най-видимо в подчинение на решенията на една концентрирана, безотчетна, частна власт. Институциите на управлението  системно биват отслабвани-предизентската институция бе възхваляване  при Плевнелиев,но с идването на Радев стана най-страшната заплаха за статуквото.
 Репресиите срещу българският етнос и превръщането му в аморфна маса без общи идеали,е основна цел на неолиберализма.Понеже дори чуждите ислямски нашественици ни отбягват  се използват възпроизвеждащите се безконтролно мургави избиратели на неолиберализма.
 Ще може ли "православният национализъм" и остатъчният патриотизъм  да спаси България и Европа,ще има ли нов Тервел?

 Челен пример е кампанията срещу Президента от закусващия във Вашингтон даскал по физкултура.Американците паднаха толкова ниско,да не могат да преживеят няколко стотин милиона за нови самолети.
 Не се съобразяват и със световната и българска опозиция на американо-британските агресии,която е поразителна. Подкрепата за военните планове на Вашингтон едва достигна 10% според международни анкети,а натовски държави предпочитат Русия за военен съюзник в криза.
 Но друга част от консуматорското общество,което е на власт начело с главния консуматор периодически поглежда към Москва. Дори депутатите Му, избраха Русия пред САЩ.
   Цялата атлантическо-популистка банда отново се опитва да излъже избирателите си и имитира привързаност към Москва. Половината депутати се писаха русофили- 114 народни представители   влязоха в групата за приятелство с Русия,стана ясно от списъци, публикувани от НС.
 Най-голямата по големина група за приятелство в 44-ото НС е с Русия, втората по големина група за приятелство в 44-ото НС е тази за Китай – 70 депутати,а само с 62-ма „приятели” в парламента остават САЩ.
 Заплаха за унищожение на Неолиберализма  е всяко информирано, ангажирано общество,
етнос и група. Затова българите са подложени на "съвременен" геноцид, отслабвани систематично и съзнателно с бой по патриотизма,бой по националните герои,преиначаване на историята с ожесточена война срещу БПЦ.

 Вашингтон не се интересува от демокрацията по света, а само от режими съчетани  с подчиненост на САЩ. Демокрации, които се  опитват да поставят под въпрос влиянието на Съединените щати, се унищожават.
 Най-античовешки режими (Саудитска Арабия) са големи приятели на Тръмп!
Радикалният ислям е съсредоточен в Саудитска Арабия. Това е най-радикалната ислямистка държава в света. Ако погледнем Иран от тази позиция, ще се окаже, че той е твърде толерантен и модерен в сравнение със Саудитска Арабия.  Към крайния вариант на саудитския екстремизъм именно се присъединява и ИД. Следователно, идеологически тя тръгна от най-радикалната форма на исляма, от неговата саудитска версия и от конфликтите, породени от американската политика.
image


През април след срещата със Си Дзинпин,Тръмп сметна, че е получил лични уверения за налагането на безпрецедентен натиск върху Северна Корея да спре разработването на ядрени оръжия и ракети, които могат да достигнат американска земя.
Тръмп явно е надценил личните си отношения със Си Дзинпин, обаждайки му се толкова често да пита за сътрудничеството по Северна Корея, че китайските представители  се оплакали на американските си контакти, че президентът им „не е служителят  отговорен за Северна Корея“.

На 20 юни Тръмп туитна първото си признание за провал: „Макар че силно оценявам усилията на президента Си и Китай да помогнат със Северна Корея, нещата не се получиха. Поне знам, че Китай се опита“.
Колкото до ЕС, американският президент не успя да постигне обща позиция по нарушаването на човешките права в Китай на среща на ООН този месец. Единството на ЕС бе блокирано от Гърция, която получава сериозни инвестиции от Китай и се управлява от популисти, обещали да поставят гърците на първо място. Живеем в края на неолибералната ера,без да ползваме от облаги от нея,защото последните "играчи" бяха гърците, а нейният решаващ принцип са механизмите за подриване на социалната солидарност и участието на хората в определянето на политиката.

Демокрацията в Европа е подкопана, тъй като взимането на решения се измести към брюкселската бюрокрация, и северните банки хвърлят своята сянка върху тяхната работа.
Причина за общото разочарование  е,че  реалната власт, влияеща на събитията, в голяма степен се е изместила от политическите лидери на държавите към институциите на Европейския съюз и корпорациите" в съгласие с неолибералната доктрина.
 Много подобни процеси  в САЩ, доведоха до скандалния Тръмп.

  В Европа  начинът, по който се подкопава демокрацията, е много брутален ,защото решенията са оставени в ръцете на една бандитска тройка, която не е избирана: Европейската комисия,МВФ  и Европейската централна банка. Те взимат решенията.

yphalachev.blogspot.bg/2017/07/blog-post.html




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1751478
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930