Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2017 08:51 - Преходът от комунизъм към така наречената демокрация в Източна Европа има последствия, аналогични на последствията от продължителна военна обсада:
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Освобождението на България от Руско робство

Последствията от така наречения преход към демокрация и пазарна икономика, са аналогични на последствия от продължителна военна обсада.

* Външният дълг на България нараства драстично, от началото на промяната.
През 1989 външният дълг е 1,1 милиарда евро, според пропагандата на неолибералите, 1990 год. външния дълг е бил 10 милиарда. През 2004 външният дълг е вече 12 милиарда евро. Само за една година управление на Симеон Сакскобурготски, външният дълг на България нараства с 1,6 милиарда евро.

В момента външният дълг грижливо се укрива от обществото. Според някои източници, дори България вече нямала външен дълг. Така поне казват по казионните български телевизии.

Фундамент на капиталистическата система е банковото дело. А банките могат да просъществуват единствено от даване на кредити. Това ще рече, че ако някой в тази икономическа система се издигне в професионалната кариера и започне да получава по-голяма заплата, то някой друг трябва да изтегли кредит. Ако всички в капиталистическата държава започнат да купуват с готови пари, банките ще рухнат, а с тях и цялата капиталистическа система. Методите на кредитното дело, се тематизират във филма "Repo Men" ("Живот назаем" или "Разпоредителите") от 2010 г., на режисьора Мигел Сапочник.
До 1990 година България произвежда стоки, които не са конкурентноспособни на западните пазари и се продават изключително в страните от СИВ и Близкия изток. България, по линията на СИВ, е била специализирана в областта на каростроенето, хранително-вкусовата промишленост, електрониката и текстилната промишленост. Над 80% от външнотърговския ѝ оборот в края на 1980-те години е със страните от СИВ и Близкия изток. СИВ гарантирал постоянен кръговрат на стоки между страните негови членки, което ги прави относително резистентни към пазарната политика на Запада и примамките на Световната банка (СБ) (World Bank) и МВФ (International Monetary Fund, IMF).

За да мотивират сутеньорите , жените да работят за тях, ги "черпят" с наркотици. Запада "черпи" с кредити. За да бъдат мотивирани държавите да теглят кредити, необходимо е да се създаде дефицит на стоки, както и дефицит на пари, получени от продажба на стоки. Този дефицит се постига посредством преустановяване производството на стоки или преустановяване търговските връзки, реализиращи продажбата на стоки.

Не е лесно да убедиш някого,
че има нужда от основен ремонт
на дома си или даже че трябва
да го разруши, за да построи нов.


Единствено Югославия, от страните в Източна Европа, не се съгласява да тегли кредити от Международния валутен фонд, съответно се налага Югославия да бъде бомбардирана от НАТО.

Радикален метод за разрушаване икономиката на една държава, е провокиране на физически разрушения, посредством война или природни бедствия.

Консервативен метод за разрушаване икономиката на една държава е прекратяване на търговските ѝ връзки, посредством ембарго и бойкот или прекратяване на производството (в частност на курортното дело), чрез саботаж.
Разрушаване на съвета за икономическа взаимопомощ и преориентиране на търговията към Западна Европа и САЩ, преустановяване на оръжейната промишленост поради морално-етични съображения, саботиране на курортното дело поради забавяне на приватизационните мероприятия до 1997 година, разоряват българската икономика и подготвят България за получаване на кредити и увеличаване на външния ѝ дълг.

Когато искаш да правиш секс със една жена,
искаш тя да е напълно гола.
Когато искаш да инвестираш в една държава,
искаш тя да е напълно разорена.



Вече 25 години България е чисто гола и чака в колянно-лакътна поза "инвеститорите", но те "инвеститорите" така и не се решават да инвестират в нови предприятия и предпочитат да си останат само с подарените предприятия, построени по време на комунизма. Защото събуе ли си един път жената гащите без пари, вече не ѝ се предлага заплащане.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


* Митническа политика
Митническите ограничения са "файъруол" на държавата. Митническият режим след 1990 година в България се либерализира. 200% мито при внос на западни марки коли в България по времето на социализма, в условията на евроинтеграция вече е анахронизъм, с което българските политици превръщат България в автомобилното гробище на Западна Европа и САЩ.

Смята се, че премахването на мито за внос на стоки от Евросъюза, е причината за рухване икономиката на Гърция започнало през 2010 година. Както и въвеждането на високо мито за внос на стоки за индустрията в Аржентина, се смята че е причината за изключителния прираст на икономиката на Аржентина през последните години.

Докато България все повече "напредва" в приватизацията, през април 2012 година аржентинският сенат гласува за национализиране на 51% от най-големия в Аржентина нефтен концерн YPF (дъщерна фирма на испанския Repsol-концерн).

През февруари 2013 и Боливия напредва с национализацията - аерогарите, които по настоящем са собственост на фирмата "Sabsa" под испанската "Abertis Infraestructuras". Боливия започва с национализация на испанските "инвестиции" в енергетиката - Iberdrola, още средата на 2012, на основание справедливи цени за електроенергия, по думите на президента. Освен това Ево Моралес национализира и телекомуникационните концерни и нефта.
* Населението на България се стопява с около 2 милиона души. По оценка на НСИ през 1989 година населението на България е било 9 009 018 души, при преброяване на населението през 2001 г. населението на България е било 7 932 984 души. Две години след встъпването в Евросъюза (юли 2009) е вече
7 204 687 , за да достигне 7 093 635 през юли 2011 (по данни на CIA), с което България защитава титлата си на световен шампион по редуциране на населението си.

Някои автори твърдят, че раждаемостта била намаляла вследствие страх и несигурност заради промените. Именно държави с десетилетни граждански войни, имат най-висока раждаемост.

Отварянето на границите след 1990 година, прави повечето български мъже неконкурентноспособни в условията на "глобален полов отбор". Също както в приватизацията в България, българите са неконкурентноспособни, в условията на "глобален естествен отбор". Защото да живееш при социализъм, значи да нямаш капитал.

Съответно част от семейните жени в началото на 1990-те се развеждат, за да търсят на Запад по-изгодна партия за брак. Защото българските им съпрузи са изгубили социалния си статус, а границите вече са оворени и е настъпила Clausula rebus sic stantibus. Други се развеждат, просто за да включат и секса в бизнеса си.


http://www.aliceswonderland.eu/Alice-market-economy5-bg.html




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1753116
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930