Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2017 09:22 - На 15 септември учителите да излязат с децата на протест срещу паметника на окупаторската Червена армия -Аве тоа мазния ели е нормален.....
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 604 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


«Проблемът е в съдържанието, а не в цвета на картинките и в цената на учебниците. е какво учат децата по литература, по история. На какво ги учат учителите.

Защо например на 15 септември учителите в София не излязат заедно с учениците си на протест срещу паметника на окупаторската Червена армия в столицата?

Защо не използват този септемврийски ден, за да направят своя първи «открит урок» пред децата за престъпленията на комунистическия режим у нас?

Още повече, че тези престъпления имат своя апогей именно през септември 1944 г.

Ако учебниците лъжат и скриват истината за миналото на България няма никакво значение дали картинките в тях са цветни или чернобели.

Има ли пръст руският граф Николай Игнатиев в убийството на Левски?

Казвали ли са нашите революционери, че трябва да се пазим от руската империя?

Окупира ли ни тя или ни освобождава?

Защо след 1944 г. ни налага своята антихуманна тоталитарна система?

Защо червените партийни поети и писатели са некадърни, а безпартийните – талантливи. Защо след 1944 г. комунистите репресират именно талантливите български поети и писатели?

Отговорят ли на всички тези въпроси учебниците? Или такива въпроси изобщо няма в тях?

Разказват ли учебниците, че веднага след 9-ти септември комунистите са искали да убият автора на «На браздата» само защото е бил «приятел на царя». Но сбъркват адреса и убиват друг талантлив български творец. Знаят ли този «разказ» българските учители?

Впечатлението ми е, че днешните български учебници по история и литература рафинирано и не така грубо, както в миналото, повтарят комунистическата гледна точка за историята ни и за литературата ни. А това е духовно престъпление срещу децата на България. И то се извършва целенасочено, съзнателно.

Дано има учители, които се отклоняват от учебниците. Но не вярвам.

Затова и си мисля, че спорът за цвета на картинките в тях, който се води днес е провокация целяща да отклони вниманието ни от далеч по-важното: съдържанието на учебниците.

Александър Йорданов

https://bgr.news-front.info/2017/09/02/aljo-na-15-septemvri-uchitelite-da-izlyazat-s-detsata-na-protest-sreshhu-pametnika-na-okupatorskata-chervena-armiya/


image
АлЙо: «В България не е имало фашизъм, партизаните и СССР са ни поробили, Русия отново протяга грабливи ръце»

Дата на публикуване: 24 02 2017, 13:32




«Русия, отново протяга грабливи ръце към България — нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила» — Александър Йорданов

Из статия на Александър Йорданов, специално за Faktor.bg.

 

(News Front публикува материала с омерзение, за да знаят читателите какво се твори в главите на бесовете).

 

«…Ограбването на страната от руски фирми и корпорации ще продължи. То върви с пълна сила и в момента.

 

На този фон днес отново българи се покланят пред паметника на окупаторската съветска армия в столицата.

 

Въпреки че знаят, че това е армия, която осигурява монтирането на марионетен просъветски режим у нас, който се задържа на власт близо 45 години, след което логично бе обявен за престъпен със закон.

 

И този закон е в сила.

 

С други думи днес българи ще демонстрират срещу закона , а същевременно твърдят, че искат в България да има законност.

 

Има законност.

 

Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен е обнародван в Държавен вестник на 5 Май 2000 г. и в неговият член 1 ясно се казва:

 

(1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

 

(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

 

„Чуждата сила” за която говори член първи на този закон продължава да бъде „чужда” и днес.

 

Две десетилетия са твърде малко за да очакваме, че през тях „чуждата сила” вече не е „чужда сила”.

 

И че намеренията и са се променили.

 

Нейни представители и днес използват срещу България същият агресивен и непочтен език, какъвто употребяват техните предци в средата на миналия век. Затова и агресията на съветската армия срещу родината ни е

 

престъпление без давност

 

Затова и децата би трябвало да знаят, че България не е била „фашистка държава”, че т.нар. „партизани” са „лошите” в нашата история, че те са терористите нападнали българският народ, че тяхната организация наречена в закона „Българска комунистическа партия” ни е наложила непосилна тоталитарна и репресивна икономическа, и политическа, система, която няма нищо общо с традициите и ценностите на България, със заветите на Васил Левски за чиста и свята република.

 

И в този смисъл нито съветската армия, нито т.нар. „партизани” са ни „освобождавали”.

 

Те са ни окупирали, поробили и грабили.

 

И тъй като окупацията и грабежът продължиха близо половин век, затова и България се оказа на опашката на европейските държави: силно зависима икономически от своя окупатор.

 

Затова и толкова труден и тежък за хората бе преходът към нормалния свят, към демокрацията и свободата.

 

Показателно е, че германския народ, който живее само две десетилетия в условията на нацистки тоталитарен режим, много бързо след неговия край се изправя на крака, обединява се и днес Германия е една от държавите лидери в света. Докато народите населяващи СССР прекараха в условията на съветския тоталитарен режим 70 години и накрая стигнаха закономерно до разпадането на тази изкуствена държава. А това, че

 

Русия, отново протяга грабливи ръце

 

към България само показва, че нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила.

 

И затова продължава да е далеч назад като стандарт на живот , на права и свободи, сравнена с днешна Германия.

 

И ако пиша това то е не защото читателите не знаят тези истини, а защото не може да ни бъде безразлично с кои държави, с кой съюз,ще продължи в бъдеще България.

 

Дали ще продължим да бъдем достоен член на Европейският съюз, където Германия е признат лидер или отново ще ни нахлупят московски ушанки, за да продължи историческата ни мъка наречена „дружба с Русия”.

 

Знам, че ще има и такива, които ще кажат: народ, който ражда поклонници на чужди армии и прави метани на паметниците на окупаторите, заслужава тежката си участ!

 

Не. Не заслужава.

 

Не искам нашият народ да има злочестината отново да попадне под опасната за страната руска зависимост.

 

А точно това ни се крои, точно това се подрежда, задава се»

Александър Йорданов

News Front публикува материала с омерзение, за да знаят читателите какво се твори в главите на бесовете.

https://bgr.news-front.info/2017/02/24/aljo-v-blgariya-ne-e-imalo-fashizm-partizanite-i-sssr-sa-ni-porobili-rusiya-otnovo-protyaga-grablivi-rtse/


image

От комунизма и ислямските терористи може да ни спаси само демокрацията и пазарната икономика «Комунизмът, който у нас е осъден със закон като престъпен, бе своеобразна религия, чиято идеология предполагаше «смърт за стария свят» и стимулираше извършването на убийства. Да се унищожават хора само защото са успели – т.нар. «буржоазия», да се осъществяват масови терористични атаки – атентатът в църквата «Св. Неделя, например, да се унищожи «старата система» и да се наложат «новите пролетарски ценности», бе маниакалната идея на комунистите, на т.нар. комунистическо «възпитание». С други думи за комунистите убийствата бяха и си остават, път към постигане на цел.

Абсолютно същото средство използват днес т.нар. ислямски фундаменталисти, фанатици,терористи. Те имат цел и възприемат исляма като «наръчник»» за убийства и постигане на «световен халифат».

Убийствата правеха от комунистите герои. Колкото повече хора си убил толкова повече твоят портрет се разнасяше по манифестациите или красеше канцелариите на държавни и общински институции, висеше по стените на учебните заведения, посрещаше ни в спортни и културни домове.

Постигането на целта чрез убийства и терор бе част философията на марксизма-ленинизма, същност на комунизма.

Защо като се знае всичко това хора са ставали или и днес стават комунисти?

Отговорът е във възприемането на доктрината, на идеологията.

Тогава защо се изненадваме, че подобна идеологическа същност може да се извлече и при рецепцията на исляма?

Комунизмът обещаваше на хората, че те трябва да се жертват, да работят за «светлото бъдеще».

Тук и сега хората трябваше да се мъчат, за да могат там някъде, в бъдещето, други хора да живеят щастливо.

Мъчението на живеещите «тук и сега» бе общоприето условие за «щастлив живот» на неизвестните бъдещи хора. Т.нар. краен, радикален, ислям обещава горе долу същото.

Убиваш, самоунищожаваш се дори, но там, в бъдещето, в по-добрия свят, ще си по-жив от живите, по-щастлив от щастливите. И не само ти, но и твоите близки, роднини, приятели. Убий и иди в един по-добър свят.

Това възприемат при четенето на исляма днес част от неговите читатели. И няма значение къде е роден или къде живее «читателят-възприемател».
Но кой от нас не е попадал в ситуация да възприеме грешно урока? Да не разбере правилно написаното в учебника? В най-лошия случай резултатът е двойка, а имаше период и в който страдаха ушите на зле възприемащите. Днес резултатът от грешното възприемане е…смърт. Загиват невинни хора. А носителят на гибелта вярва, че отвъд го очаква «шестицата».

Причините. Те са в ниската степен на цивилизационно образование, в икономическата и социалната изостаналост, в бедността (спомняме ли си, че комунистите «залагаха» точно на «бедните слоеве», както ги наричаха, от населението!), в липсата на перспектива за житейски успех, в болестните психически отклонения от нормалността / такива са наблюдавани при почти всички комунистически диктатори – от Ленин до Пол Пот/.
Болестта или състоянието на «Wrong perception» е почти неличимо.

Повече от 100 години човечеството не може да се излекува от комунизма.

 

Нима е възможно тогава да се излекува от новото зло за по-кратко време? Не вярвам.

Но кое бе лекарството, което задържа и дори спря разпространението на комунистическата зараза.

Това бе успехът на демокрацията и успехът на социалната пазарна икономика. Друго лекарство против терористични идеологии не е открито…

Александър Йорданов

https://bgr.news-front.info/2017/05/24/aljo-ot-komunizma-i-islyamskite-teroristi-mozhe-da-ni-spasi-samo-demokratsiyata-i-pazarnata-ikonomika/



Гласувай:
3



1. bojinkata - Този си заработва усилено 30-те ...
04.09.2017 09:52
Този си заработва усилено 30-те пари!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1750079
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930