Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2018 11:32 - Закриха A-specto!
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 1834 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Борислав Цеков:

«Отиде си единствената непартийна автентично лява медия, която системно и задълбочено разобличаваше неолибералното статукво на соросоидите – а-specto. Трибуна на сериозни геополитически и социални анализи и на различни гледни точки. Списание, което разбираше – благодарение на своя екип – че днешният свят и новите политически разломи преподреждат основни идеологически постулати и не може да се съди за лявото и дясното с остарелите категории на ХIX век. Че днес най-важният съюзник на работническата класа и на левите хора са Тръмп, който променя световния ред и Орбан, който променя Европа. Списание, което отстояваше модерни леви каузи – за националната държава и Европа на суверенните нации, срещу неолибералния глобализъм, мигрантската заплаха и джендър-идеологията.Калина Андролова, Петър Волгин, Калин Първанов и всички останали от чудесния екип – успех в новите начинания! Всеки край е ново начало.»

Г.Ризова: 
«Поне за мен това е единственото четивно и смислено издание. Не мога да повярвам!»

Д.Войнова:
«Да живее българската свобода на словото… Мислех, че вече сме ударили дъното, но явно имало е още стъпала надолу…»

С. Томова:
«
Жалко, това бе последното умно политическо списание у нас.»

П.Марков:
«Единственото съдържателно списание в последните години!»

Т.Славов: 
«Невероятно е, как допускаме да се унищожават малкото ярки субекти на истината, духовността и естетиката.
България става все по-тъжно място за мислещи хора.»

M.Петрова:
«Не мога да повярвам ! Това е брутално погазване на свободата на Мисълта и Словото !»

В.Бакалова: 
«Те е фейсбук и интернет ще закрият ако имат възможност…»
Е.Янакиева:
«Няма да ги закрият, само ще ги следят според новите директиви от ЕС, така че и сайтът няма бъдеще. Като пълни наивници си мислехме, че Оруел е писал за соца, да, ама не, точно за тях е писал. Изиграха ни и ни затриха.»

И. Драганов:
«Не съм пропуснал нито един брой на списанието откакто излиза. След като го прочета, го нося на майка ми и баща ми, те също го четат “от кора до кора”, после ми го връщат. Събрал съм всички броеве в библиотеката на кабинета си. Много ми е тъжно, много ще ми липсва.»

К.Б:
«Съвсем спокойно мога да кажа, че бе най-интелигентно направеното списание в БГ… смислени, интересни теми, поднесени професионално! Жалко!»

 

С.Иванов:
«Имам пълната а-specto колекция от 50-те броя до момента. Всеки брой съм го давал на още няколко души да го четат и съм ‘отворил’ на най-доброто политическо списание в България десетки мои приятели. И сега ми казвате: “спираме!”. Искам да съм наясно с причините! Ако е цензура, наложена с натиск към издателя или рекламодателите – това е много лошо! Ако не ви излизат сметките – ами направете го 20лв, и повярвайте пак ще се купува! Така че: КАЖЕТЕ КАКВА Е ПРИЧИНАТА?!»
Калина Андролова:
«Защо? Не мога да ви кажа. Сигурно причините са прозаични. Просто се закрива. Факт. Ще излезе още един последен брой.Освен ако реша и той да не излиза  »
В.Димова:
«
Аз бих направила последния брой такъв,че да се помни!! Заради вас самите и заради всичките ви отвратени от случващото се почитатели. Защото това е дъното..»
Калина Андролова:
«П
роблемът е, че като правиш последен брой винаги си умърлушен…»

Кой имаше най-голям интерес от края на A-specto

Петър Волгин:
«Скъпи приятели, през месец юли ще излезе последният брой на списание A-specto. През всичкото време на своето съществуване списанието се ръководеше от една основна идея – да се противопоставя на господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света. Смятахме и продължаваме да смятаме, че няма по-лошо нещо от еднополюсния свят, че наличието на един-единствен хегемон, колкото и “цивилизован” да ни се представя той, е нещо много лошо. Че това състояние трябва да бъде променено. Дано не ви прозвучи нескромно, но смятам, че за малко повече от четири години успяхме да убедим много хора, че е възможен и един друг свят. Свят, в който американският хегемон може да бъде подлаган на критика. Сега сигурно разбирате кой имаше най-голям интерес от края на A-specto…. В крайна сметка обаче не са толкова важни усилията на едно посолство. Много по-важното е, че в България вече има критична маса хора, които са склонни да се съпротивляват на диктата на посолството. Така че A-specto изпълни мисията си. Основна роля за това изигра главната редакторка Калина Андролова. Без нейните упоритост и талант A-specto нямаше да направи такъв пробив в българската публичност. Тя събра и ръководеше хората, които направиха такова чудесно списание. Горд съм, че бях част от този екип! Беше страхотно преживяване!»



П.П1 Кой и защо закри A-specto? Ами чуйте това интервюто с вечния Иван Славков на Калина Андролова – гл. редактор на списание A-specto и може би ще се сетите..


https://www.youtube.com/watch?time_continue=81&v=t3gqXaiVelk





Гласувай:
5



1. apostapostoloff - България стана едно още по- добро място
27.06.2018 14:38
за живеене!

Смърт на социализма, свобода на народа!
цитирай
2. morskipesni - gadnite kopeleta ne razbirat 4e skoro 6te im pripari pod dirnicite!
27.06.2018 14:48
taka se zapo4va- s proizvol, cenzura, gorene na knigi, tajna policiq, tormoz i ubijstva- minava se prez 4erni radiostancii, disidentstvo, izgnanie-i edin hubav den otnovo izgrqva slyn4iceto na Svobodata!
цитирай
3. vaquero - koshava,
27.06.2018 17:45
Засега казват, че временно, което според българската практика ще стане постоянно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1751897
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930