Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2018 11:59 - Интернет трол
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 1268 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трол в тесния смисъл на жаргона на интернет е човек, който публикува противоречиви, провокиращи или извън темата/Off-Topic съобщения в социалните мрежи, в онлайн дискусионни форуми, стаи за разговори/chat rooms, блогове, коментари към вестникарски статии и пр., с основна цел да предизвика емоционална реакция от другите потребители, да ги провокира или тормози, или просто да попречи на нормалния тон на водения разговор.

Copyright:www.backdoornews.com


Троловете се държат като хулигани или зле възпитани интернет потребители. Някои тролове целят собствено развлечение, получавайки удоволствие от ефекта върху другите хора, като искат да привлекат вниманието върху своята персона. Троловете от този вид се наслаждават повече от процеса, отколкото от резултата.

Но в повечето случаи троловете са наети от политически партии и чужди държави за астротърфинг, за водене на психологическа война, за манипулиране на децата чрез интернет или за извършване на рекламна дейност, т.е. платени тролове. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил - агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н.

Независимо от намеренията им, троловете се делят на два типа - открити и прикрити:

Откритите тролове се разпознават лесно: поведението им е провокативно, отправят директни ругатни и обиди, целенасочено нарушават правилата на поведение в онлайн ресурса, директно атакуват опонентите или техните идеи.
Прикритите тролове усърдно спазват правилата в сайтовете, в които се подвизават, затова и поведението им е на границата на нарушаването им, често карайки авторите на блогове, администратори на сайтове и Фейсбук-страници и др.п. да забравят своето добро възпитание, да нарушат собствените си правила или да превишат нормалните си правомощия.
image


Често троловете целят отклоняване на вниманието от основната тема (Off-Topic) и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, размяна на нападки и обиди. Отклоняване от основната тема в дискусиите в повечето случаи има определена цел: На соросоидите не им плащат, да обсъждат стилове в електронната музика, жанрове в киното или направления в изобразителното изкуство. На соросоидите им се плаща за разпространяване на конкретни лъжи и пропагандни клишета, да подклаждат русофобия и антикомунизъм. И соросоидите се стремят всяка тема да обърнат в посока, в която да могат да пробутат тези клишета - да очернят руската култура и комунизма, за което соросоидите получават заплатите си.

http://www.backdoornews.com/internet_troll.html




Гласувай:
5



1. pando - 100 %
10.07.2018 13:31
ISTINA!
цитирай
2. vaquero - koshava,
10.07.2018 15:43
Полезна информация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1750721
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930