Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2018 12:24 - Как Теменужка Петкова сервира порцията на Ахмед Доган? (видео) (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 17.11.2018 21:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Беше открит изключително важен и скъп елемент от пъзела, изобразяващ придобиването на ТЕЦ "Варна" от Ахмед Доган и предоставянето му на тлъст дял от студения резерв на страната. И този елемент е наличен в архивите на Народното събрание, а още по-точно в една от стенограмите от заседание на Комисията по енергетика, от октомври 2017-та г. Ето и шапката на въпросната стенограма:

image

А ето и какво четем в стенограмата, по точка 2 от дневния ред, в отговор на депутатски въпрос:

МИНИСТЪР ТЕМЕНУЖКА ПЕКОВА: Министерството на енергетиката ще е последната институция, която ще иска да види ТЕЦ Варна на скраб. В това не бива да се съмнявате нито за секунда. Това, което трябва да се знае, е, че за да тръгне да произвежда електрическа енергия, то трябва да бъдат направени определени инвестиции, а по информацията, с която аз разполагам, те не са много големи, но са все пак са около 200 милиона.
С тази информация разполагаме от края на 2014 г., когато направихме опит пред Европейската комисия във връзка с ниските температури да поискаме някаква дерогация за този период от време, която да даде възможност на ТЕЦ Варна да работи, с цел гарантиране на енергийната сигурност. Тогава от Европейската комисията ни отказаха с мотив, че не са изпълнени изискванията на екологичното законодателство и, за да може тя да влезе в действие и да работи, трябва да бъдат изпълнени тези изисквания. Така че без инвестиции, без съответните действия, няма как да се върви към производството на електрическа енергия от тази централа към този момент. Благодаря Ви.


Видяхте ли добре? ДВЕСТА МИЛИОНА!!!! Независимо за каква валута става въпрос, стига да не са руски рубли, за министърката това не са особено големи пари. Ако тази инвестиция се беше случила политико-медийно-енерГЕПИйната мафия щеше да ни спука тъпанчетата на ушите, за да ни се хвали с това. Но на практика срещаме само тишина. Независимо от това ето какво се случва точно ШЕСТ МЕСЕЦА след горното заявление на министър Петкова:

image

Първата порция от почти ТРИ МИЛОНА лева вече е сервирана. Следващите две порции са още по-тлъсти, но сега ще ви покажа само настоящата - най-сочната:

image

От долното кратко видео (под 5 минути) ще видите, как министърката бяга от отговора на въпроса, защо е увеличила размера на студения резерв на страната, за да може Ахмед Доган да го погълне, без логика и приемливо обяснение.

image

Така се прави!

ДОПЪЛНЕНИЕ, направено в 21:26 часа. Сайта на Народното събрание е хакнат. Научих го току що и нямам нищо общо с това. Правя това уточнение в случай, че някой иска да провери верността на горе споменатата и цитирана стенограма. Да се надяваме, че след възстановяването на сайта въпросната стенограма няма да липсва?

Георги Котев





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9877028
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930