Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2018 17:26 - Известният физик Фрийман Дайсън се съгласява с Майк Адамс: Повишаването на въглеродния диоксид е огромна полза за живота на Земята
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 507 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Известният физик Фрийман Дайсън се съгласява с Майк Адамс: Повишаването на въглеродния диоксид е огромна полза за живота на Земята

11/20/2018 / От Етан Хъф

          image   https://www.newstarget.com/2018-11-20-celebrated-physicist-agrees-with-mike-adams-carbon-dioxide-benefits-life-on-earth.html?fbclid=IwAR1dZjA9Rn1ETh4uZlK-JIBsCg6YN4EeDg2tE7m5HWRjB37YCqZoPj1lTa4

Дали въглеродният диоксид (СО2) наистина е "замърсител", който унищожава планетата, както твърдят много фанатици по климата? Разбира се, че не. Според един от водещите световни експерти по физика, CO2 всъщност е устойчив на планетата, което е нещо, което също казва Майк Адамс, Здравеният рейнджър .

В предговора към нов доклад за CO2, публикуван в сп. "Наука и екологична политика", " Седмицата, която беше" , Фреман Дисън, теоретичен физик и професор по математическа физика и астрофизика в Института за напреднали изследвания в Принстън обяснява как без CO2, планетата Земя и всичко, което се намира на нея, ще се срине.

"За всеки безстрашен човек, който чете сметката на [Гоклани], фактите трябва да бъдат очевидни: че неклиматичните ефекти на въглеродния диоксид, като поддържащ дивата природа и културни растения, са изключително полезни, че евентуално вредните климатични ефекти на въглеродния диоксид преувеличени и че ползите ясно надделяват над възможните щети ", пише Dyson, позовавайки се на автора на доклада Indur Goklany.

За повече новини, свързани с климата, не забравяйте да проверите ClimateScienceNews.com .

Спомнете си кога Здравният Рейнджър казал на всички, че СО2 е важно "зелено" хранително вещество?

Докладът на Гоклани е изпълнен с научни доказателства, които показват, че СО2 едва ли е "злата" и "опасната" молекула, която Църквата на глобалното затопляне твърди, че е. Напротив, всъщност: СО2 е критичен елемент, който е от основно значение за целия живот. Здравеният рейнджър е написал всичко това през 2017 г., разкривайки как цели екосистеми ще престанат да съществуват без въглероден диоксид.

 

Не е нужно един ракетен учен да разбере значението на СО2 в нашия свят. Но по каквато и да е причина, много от водещите световни "климатолози" остават в абсолютно отричане за необходимостта от CO2 за поддържане на живота на нашата планета - и Dyson вярва, че никакви доказателства няма да променят мнението си.

"Хората, които се предполага, че са експерти и твърдят, че разбират науката, са точно хората, които са слепи за доказателствата", пише той. - Тези от моите научни колеги, които вярват в преобладаващата догма за въглеродния диоксид, няма да убедят доказателствата на Гоклани.

"Надявам се, че някои от тях ще положат усилия да разгледат подробно доказателствата и да видят как те противоречат на преобладаващата догма, но знам, че мнозинството ще остане сляпо. Това ми е централната тайна на науката за климата. "

 

 

Решението на Dyson: Да сложи край на научното групово мислене, което държи "експертите" обвързани с басни и фантазии за изменението на климата

Тъй като хората са склонни да имат "племенни" манталитет, когато става въпрос за това, което вярват - което не е задължително лошо нещо, между другото - има тенденция просто да вървим с потока: те вярват в каквато и да е преобладаващата догма подозрения за конкретен предмет.

В случай на глобално затопляне и изменение на климата, учените, които се придържат към принципите на тези конспиративни теории, са по-склонни да искат да бъдат на "спечелилия отбор", за разлика от това, че са в екипа с печелившия аргумент. Това продължава да бъде голямо препятствие за много учени, които никога не биха могли да стигнат до истинско и честно заключение за климата.

"Предлагам, че мисленето на политици и учени за спорни въпроси днес все още е племенни", казва Диссън. "Мисленето за научни въпроси все още се представя на обществеността като състезателен спорт с победители и губещи. За играчите от спорта с обществена репутация, които трябва да защитават, е по-важно да принадлежим на един победител, отколкото да проучим доказателствата. "

За повече новини за реалната наука за климата, прочетете Climate.news.

Източници за тази статия включват:

NaturalNews.com

PowerLineBlog.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. truthful - Без CO2 няма живот
15.12.2018 19:26
Общото уравнение на кислородната фотосинтеза е:
2n CO2 + 2n H2O + фотони → 2(CH2O)n + 2n O2
въглероден диоксид + вода + светлинна енергия → въглехидрати + кислород
Това трябва да се обяснява на хората винаги - CO2 участва във фотосинтезата, а без този процес няма да има растения, от там логически следва че ще няма живот, т.е няма да има растения, няма да има животни и хора, защото ВСИЧКИ ТЕ СА ЗАВИСИМИ ОТ ФОТОСИНТЕЗАТА!!!
Това е най-главното нещо! Всякакви приказки за квоти CO2 и плащания са кражба на пари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39747945
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031