Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2019 07:37 - Ще приватизират БДЖ и Български пощи
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 652 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За никого не е тайна, че от години се подготвя приватизацията на "БДЖ" и "Български пощи". За никого не е тайна и че преди да закупят лихварите изгодно едно предприятие, те го подготвят чрез саботаж то да фалира, за да му падне цената и да могат малко след покупката, скъпо да го препродадат. 

Copyright:www.backdoornews.com


На "БДЖ" му разиграват отдавна изпробван сценарий: Хаос в компютърната система, натрупват се километрични опашки за билети за влакове. Освен това се договарят с отделни служители - соросоиди от БДЖ, да отбиват клиентите, като ги убеждават че няма места в спалните вагони за международни влакове. Ако на потребителите им хрумне да попитат за същия влак в други каси на БДЖ, се оказва, че повече от половината места са свободни. 

Същите методи американците прилагаха и на курортното дело в България в края на 1990-те. Черноморските курорти бяха празни и България предлагаше на западни туристи почивка на Черно море на половин цена: 250 € - 300 € за самолет от Западна Европа + две седмици пълен пансион, в единична стая в хотел на брега на Слънчев бряг. За периода 1999-2001 г. всички хотели по българското Черноморие бяха приватизирани и отдадени на западни корпорации, при което цените веднага скочиха двойно и при новите цени хотелите вече бяха претъпкани от западни туристи. Защото печалбите от тях вече не влизаха в България.
"Български пощи" ги саботират, като цялата служебна кореспонденция на държавни инстанции, прехвърлят на измислени частни куриерски фирми. Тези частни куриерски фирми в повечето случаи не изпълняват задълженията си, те са временни, проформа, докато фалират, приватизират и отдадат на лихварите "Български пощи". 

Софийска вода, както и Топлофикация "изпращат" сметките на своите клиенти вече не чрез "Български пощи", а са възложили на измислени частни куриерски фирми, които въобще не изпращат съобщенията. При направена от нас проверка, служителка от Топлофикация София ни съобщи, че още от 2018 г. всеки ден стотици потребители подават жалби, че не получават по пощата сметките за парно. 

Също и държавните комисии ТЕЛК и НЕЛК, които определят група инвалидност на хората с увреждания - онези, дето на ромите щедро раздават група инвалидност, да цицкат ромите държавата с инвалидни пенсии, но на етнически българи за същите диагнози при същата тежест на заболяването, за тях ТЕЛК и НЕЛК са строги - етническите българи трябва да бачкат. 

"ТЕЛК" и "НЕЛК" изпращат призовки и решения не чрез "Български пощи", а чрез частна куриерска фирма, която няма офиси в града. Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК) са възложили на "Старпост ООД" - измислена частна куриерска фирма, която не изпраща писмата до потребителите, а им съобщава те да си ги вземат от офисите на фирмата. А в София-град "Старпост ООД" въобще няма офис, единствено на софийски околовръстен път. Т.е. хората с увреждания нямат право да отидат до кварталния пункт на "Български пощи", а трябва да пътуват извън града, за да си получат документите. 

Както "БДЖ", така и "Български пощи" освен логистика и печалби, имат социална и стратегическа функция. От тях зависи националната сигурност. В Германия например железниците (DB) не носят печалби, но когато ги обявиха за приватизация, веднага руска държавна фирма поиска да купи Deutsche Bundesbahn, но германците им отказаха.

Когато през 2013 г. от Евросъюза решиха с декрет да приватизират водата на всички държави членки, германците събраха милионни протести и германското правителство отказа да приватизира водоснабдяването. Немците получиха потвърждение от еврокомисара Michel Barnier, че питейната вода в Германия няма да се приватизира с декрет от Брюксел. Но това естествено не важи за българите: 

"Quod licet Iovi, non licet bovi." 
"Това, което е разрешено за Юпитер,
за добитъка не е разрешено."

латинска поговорка

http://www.backdoornews.com/2019-01-20-politika.html



Гласувай:
5



1. vaquero - koshava,
23.01.2019 10:48
Накрая ще продадат и народът си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746844
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031