Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2012 09:12 - КОКОЛОГИЯ - ПЪТЯТ КЪМ СЕБЕПОЗНАНИЕТО
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 14337 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 06.09.2012 13:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

   «Кокология» е увлекателна, пристрастяваща японска игра с тестове от популярната психология, която разкрива истинското ви Аз.
   Кокологията е наука за кокого („ум" или „дух" на японски език). Основана на солидни психологически принципи, тя изисква от вас да давате отговори на привидно невинни въпроси - като цвета на въображаема птица, долетяла през прозореца ви и след това ви показва какво разкриват те за вас. Кокология предлага уникален подход към самопознанието, а когато се играе с повече хора, може да се окаже забавен начин за вникване в същността ви, непозната за другите.
   Кокологията, като едно от направленията на психологията е развита от двама  японци – Исаму Сайто и Тадахико Нагао.  Исаму Сайто е известен професор в университетите Рисшо и Уаседа в Япония и е автор на няколко бестселъра в областта на психологията и човешките взаимоотношения. Той е създателят на Кокологията.  Тадахико Нагао е ръководител на Екипа на проекта Кокология, наблюдаван от професор Сайто. 
  Първите тестове на основата на кокологията, са пуснати в Япония през 1998 год. Оттогава те са  издадени в много страни, включително и в България, и са станали много популярни в цял свят. 

image

  Международният успех на кокологията свидетелства за това, че хората искат да изследват дълбините на човешкия ум и да получат удоволствие от този процес.
 Тези игри са разчетени на това, че вие няма дълго да се замисляте над предлаганите въпроси. Тук няма правилни или неправилни отговори. Всеки отговор е просто отговор. Так че се отпуснете и кажете първото, което ви дойде на ум. Не се опитвайте да отгатвате отговорите  и да разгадавате скрития смисъл на задаваните въпроси. Бъдете пределно честни. Разбира се, кокологията е само игра, но, както и всяка хубава игра, тя може да ви помогне да  откриете за себе си нещо ново. Не  се страхувайте да ако някой ваш дребен недостатък получи гласност. В своята същност вие сте добри, умни и приятни.  И гледайте на нешата по-широко. В кокологията, както и в живота, важното е да не се приема всичко твърде буквално. Тук няма неправилни отговори, а всяка ситуация може да се интерпретира различно. Ако играете с прятели, възползвайте се от случая да научите нещо ново за тях, а може би, и от тях да научите нещо интересно. Светът би бил толкова скучен, ако всички си приличахме! Разнообразието  придава вкуса на живота.
    
И така, да започнем.

На концерт на симфоничния оркестър

  Има нещо магично в една вечер със симфоничен оркестър – чувството на  очакване и чистото удоволствие. Представете си, че  можете да заемете място на сцената заедно с другите музиканти; това е вашият шанс да изпълните най-хубавата музика в живота си. 
  Ако можехте да  се присъединете към оркестъра, то на какъв инструмент бихте свирили?
1. Цигулка.
2. Контрабас.
3. Тръба.
4. Флейта.

image


 

Ключ към теста

   Музикалните инструменти символизират представителите на противоположния пол. Това, какъв инструмент избирате, показва, как вие се възприемате в създаването на музиката на любовта. Инструментът, който си избирате, ви дава възможност да проникните в онова, което смятате, че е най-силната ви страна в любовта.
1. Цигулка
  Цигулката изисква фина работа на пръстите  и деликатно докосване с  лъка, за да прозвучи музика от обтегнатите струни.  Вие смятате, че притежавате знания и майсторство в определяне на най-чувствителните точки на партньора си и играта с тях. 

2. Контрабас 
   Когато заставаш зад огромния контрабас и го караш да издава стон, възниква усещане за сила. В любовта вашето майсторство се основава на способността да подчините партньора на волята си, да имате пълен контрол над него  и да го водите към наслаждение, което той никога не си е и представял.

3. Тръба
 Тук няма нищо сложно: устата е най-силното оръжие в арсенала ви. Било то нашепване на любовни думи в ухото на партньора  или изследване на тялото му с устни разкриват, че у вас присъстват всички черти на «оралната» личност.

4. Флейта
 Тя изисква неимоверно търпение от онези, които искат да я овладеят. Вие проявявате същото търпение и в това да омаломощавате своите партньори със своето търпение.  Вашите партньори често се оказват изненадани, когато, вместо очаквания кратък солов номер, се получава цял концерт от шест части.

Уловихте ли същността на коко-тестовете? Ето още един за днес. Помнете, че трябва да  отговорите с първото, което ви дойде на ум.

Поляната с ягоди

Представете си, че се разхождате в една гъста тъмна гора и изведнъж се натъквате на полянка със съблазнителни зрели ягоди. Толкова сте огладнели, а наоколо няма никой. Но има ограда.
1. Колко е висока тази ограда?
2. Така или иначе преодолявате оградата и сте вече на полянката. Колко ягоди ще изядете?
3. Неочаквано се появява някакъв дядка, който ви заявява, че полянката е негова, вие ядете неговите ягоди и започва да се кара. Какво ще  му отговорите?
4. Веднага след като всичко е казано и сторено, какви ви се сториха ягодите
на вкус? И, оглеждайки се назад към миналото, как се чувствате след това малко приключение? Как ще се държите следващия път?

image

  Ягодата – съблазнително сочна и сладка, разкрива вашето отношение към любовните приключения и секса.
  1. Височината на оградата,  определя вашето собствено ниво на самоконтрол и съротивляемост  на сексуалното изкушение. Колкото е по-висока оградата, толкова са по-силни вътрешните забрани. Колкото е по-ниска, толкова по-лесно се поддавате на съблазън.

  2. Количеството изядени ягоди – е броят на партньорите, които бихте искали да имате едновременно. Ако сте изяли една единствена, или нито една, това покзва, че в живота сте склонни към вярност или моногамия.  Двузначните числа намекват за ненаситност и потенциална нимфомания.

 3.Оправданията пред собственика отразяват вашата рационализация, т.е. какво обяснение давата  пред околните и пред собствената си съвест.  Възможни варианти: «Извини ме, друг път няма», «Просто не можах да се въздържа, те изглеждаха толкова сочни», «А  какво толкова е станало?», «Исках и ядох, моя си работа!»", «Много вкусни бяха ягодите. А може ли да хапна още?»
 4. Вашето описание на усещанията и вкуса на ягодите разкрива  вашите чувства и спомени след любовното приключение. Възможни варианти: «Всъщност те не бяха толкова вкусни. Не си струваше усилията», «Нищо особено, но поне беше малко развлечение», «Те бяха толкова сладки и сочни, и особено възхитителни, защото бяха забранени».

Надявам се да ви хареса и да сте се забавлявали. Повечето от тези тестове (в един или друг вариант) са от «Кокология»  на  Исаму Сайто и Тадахико Нагао.

 



Гласувай:
11



1. troia - Толкова
06.09.2012 11:34
съм доволна, че те открих! Ти си едно бижу в този блог!
цитирай
2. tili - Жалко, но моите
06.09.2012 13:58
отговори ги няма в теста:)
цитирай
3. krysy - :)
06.09.2012 17:29
tili написа:
отговори ги няма в теста:)

tili, невъзможно е да ги има всички отговори. Това са само общи насоки, тенденции. Ти сама трябва да си направиш извода.
Поздрави!
цитирай
4. krysy - Благодаря! :)
06.09.2012 17:32
troia написа:
съм доволна, че те открих! Ти си едно бижу в този блог!

Значи бижутата се увеличават...Ще ни трябва красива кутия да ги слагаме...:)))
Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2306731
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930