Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
21.02.2018 04:09 - Оперативният началник на ЧВК „Вагнер“ Сергей Ким е планирал провалената руска операция в Хишам
Автор: veshter Категория: Изкуство   
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руското военно командване е поискало „режим на тишина“, за да прибере ранените и загиналите   image

Сергей Ким с бойци от Вагнер

20FEB2018  

Началникът на оперативния отдел към щаба на ЧВК (частна военна компания) „Вагнер“ – Сергей Ким е планирал и съгласувал с руското командване в Сирия, провалената операция на Руската Федерация в Хишам. Това обяви в свой анализ международната разследваща общност InformNapalm, съвместно с екипа на проекта «Ихтамнет_м0209».

Кой ще отговаря за клането на руските войници в Сирия

Главното лице, което отговаря за планирането на операциите, в това число и на проваленото настъпление край Хишам е Сергей Борисович Ким, роден на 23. 07. 1978 година, гражданин на Руската Федерация, регистриран в гр. Санкт Петербург, личен номер М-0971. Заема длъжността заместник на началник щаба — началник на оперативния отдел на ЧВК «Вагнер». Именно той, заедно с екипа си от руския военен контингент в Сирия, е разработил и координирал провалената операция, и е игнорирал предупреждението на американците. В морската пехота на ВМС на РФ, където е служил Сергей Ким  преди да заеме поста си във „Вагнер“, няма проблеми със субординацията. Той е давал заповеди, строго координирайки действията си с военното командване на РФ в Сирия.

На съвестта на Сергей Ким лежат не само стотиците убити и осакатени руски терористи, но и многобройни жертви и сред цивилното украинско население и сред украинските войници. ЧВК „Вагнер“ вършеше мръсната работа за Путин и по време на операциите в украинския Донбас.
Втора седмица продължава информационният шум покрай унищожаването на голяма групировка от терористите от така наречената ЧВК «Вагнер», която понесе значителни загуби на 7 февруари в района на сирийския град Хишам, близо до Дейр ез-Зора. Руската страна се опита да скрие факта за гибелта на руски граждани, но различните медии, блогъри и активисти продължиха търсенето и публикуването на неудобната информация. Появиха се интервюта с роднини на загиналите. Беше проследено участието на унищожените бойци и във войната в украинския Донбас. Класифицирането на ЧВК «Вагнер» като „частна военна компания“ е много условно, а повечето експерти смятат тази структура за тясно свързана с ГРУ и ССО на Русия. Наричат я още и „личната армия на Путин за мръсни поръчки“.  Тя много добре се вписа в рамките на концепцията за „хибридната война“, която Русия води срещу останалите страни. И неуспешният опит да бъде превзет нефтопреработващия завод в Сирия, превърнал се за руснаците в големи загуби на жива сила, само потвърждава това предположение.

Сред убитите в Хишам е много вероятно да се окажат не само наемници, но и кадрови руски военнослужещи. След удара на американската авиация и артилерия, руското военно командване е поискало „режим на тишина“, за да прибере ранените и загиналите. Както съобщи агенция Bloomberg, ранените са откарани за лечение във военни болници на МО на РФ в Санкт Петербург и Москва. В същото време руските специални служби положиха всички усилия да не допуснат изтичане на информация. Дори президентът на РФ Владимир Путин, кой знае защо, отмени част от срещите си и под предлог на внезапно заболяване изчезна от информационното поле.

От пълното мълчание към информационния шум

От втората половина на февруари наблюдаваме нов етап в информационните операции на руските специални служби. От запазване на мълчание и опити да се скрие информация, те преминават към създаването на информационен шум, подхвърляйки груби фейкове и недостоверни списъци. Например един такъв фейков списък те подхвърлиха миналата неделя на известния руски блогър Ел Мюрид и го тиражираха в няколко канала в Телеграм, и в социалните мрежи.
Това се прави, за да се опровергаят след това недостоверните материали, с което да убедят вътрешната руска аудитория, че и други масиви от данни също са фейкове, и на нищо не може да се вярва, тоест – тя да забрави за неудобните за Кремъл факти и доказателства. Да забравят кой и защо е изпратил на сигурна смърт под ударите на САЩ стотици руски войници. Например пропагандният сайт „Руска пролет“ („Русская весна“) на 18 февруари вече отработи този капан.

 http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/operativniyat-nachalnik-na-chvk-vagner-sergey-kim-e-planiral-provalenata-ruska-operatsiya-v-hisham



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: veshter
Категория: Изкуство
Прочетен: 491754
Постинги: 375
Коментари: 703
Гласове: 2356
Архив