Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2019 22:15 - Въпроси, които наскоро зададох на Бог
Автор: zavinagiobichana92 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1673 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днес, докато си четях ежедневните книжки, попаднах на краткия разказ на една жена, която винаги е мечтала да бъде майка и дори е сънувала как се омъжва, как забременява и как държи своето бебе в ръце. Действително се омъжила и със съпруга й с нетърпение очаквали да имат деца, но се сблъскали уви с реалността на безплодието. Трябвало да го преживеят по някакъв начин и да приемат ситуацията. Били вярващи хора и в този момент това се превърнало в изпитание на тяхната вяра. В сърцата им стоял въпросът " Защо, Господи?" Все пак понеже обичали Бог и от опит знаели,че Той е добър дори, когато не прави нещата по начина по който очакваме, или допуска изпитания и болка, те Му се доверили безусловно.. с нагласата, че дори и никога да не им даде дете, те пак ще Го обичат и почитат.
 Лелята на една приятелка се сблъскала със същия проблем. Тя обожавала децата, дори искала да осинови моята приятелка от майка й. Така и нямала свои деца, а била добра жена, която би им дала всичко.
 В мен се надига въпросът: Защо толкова често на жени, които копнеят да бъдат майки и със сигурност биха били, не им се дава да имат така мечтаните деца; а на жени, които изобщо нямат страх от Бога и смятат децата като бреме, а не като благословение, които ползват децата като средство и начин да задържат мъжа до себе си или да спечелят пари от държавата им се дават деца и често много?!!
 Зная, че явно Бог го допуска, но дори като почитаща Бога жена ме гложди въпроса "Защо?" Това изглежда толкова несправедливо.
 Помня, че дори съм чела в Библията, че нечестивите човеци се плодят много..
 Вътре в мен стои и въпросите: "Защо нахалните, отракани и горделиви жени, изглежда че си намират по-бързо мъже и то често свестни мъже?"
" Защо има толкова много момичета, които са с добри и искрени сърца, които биха били любящи съпруги, толкова често попадат на груби и студени мъже, които ги пребиват от бой или не ги считат за нищо?"
 Никога няма да отрека, че Бог е добър.. Но явно е добър по начини, които ние човеците не схващаме.. Ако не беше добър..изобщо нямаше да ни има. Щеше последното нещо, което човечеството е преживяло да бъде потопа.. И Бог..все пак отново се смили и ни даде шанс, а ние продължихме да Го отхвърляме и да не виждаме добрите Му дела. Горчиво стенем в болката, която дойде поради греха, обвинявайки Бог.., Той не беше длъжен да ни търпи.
Да, болезнено е, не всеки заслужава лошите неща, които му се случват, но.. живеем в свят, завладян и потопен в греха - на място, което се руши.. Бог ни даде шанс да приемем Сина Му и да имаме бъдеще и надежда, че един ден ще бъдем на мястото, което не познава скръб и болка.. Там няма да страдаме от безплодие, нито има шанса да попаднем на лош мъж или жена.
 Да признаем, че не знаем всичко, че сме просто хора, че единствено Бог знае защо нямам това или онова - това е смирение и почит към Бога; това е сила, защото всеки може да обвини Бог, но малко хора са повярвали,че Той е добър, малко хора Го познават и нямат съмнение в добрите Му планове за човека.
 Не пожелавам на никого болката от липсата на деца или наличието на лош мъж или жена, но дори и някой да преминава през това, нека знае, че Бог го обича и знае защо се случва всичко това.. Ако се довери и просто повярва, че Бог ще му помогне и има добри неща за него въпреки загубата или липсата, то Той ще обърне злото за добро и тези изпитания ще му помогнат да бъде по-силен и да помогне и на други хора.
 Въпреки, че тези въпроси, които задавам на Бог..са все още неотговорени, аз все пак знам, че Бог обича всички хора - зли или добри! 
 
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Предишен постинг

1. eva666 - :-))))
22.04.2019 22:27
марийке, как си ,бе душа..
я, изпей некоя песнЯ, поне..
да не се..разрева...
цитирай
2. siainia - Сънищата
23.04.2019 08:12
Са дяволски внушения. Относно желанието да имаш деца то е като пожеланието, понеже Когато Бог не е благоволил към теб се задоволи с това което имаш за да не получиш по тежко наказание, ако си имала истинска любов може да имаш към всяко дете което е на улицата"дори да не е от твоята плът.
цитирай
3. siainia - Относно
23.04.2019 08:26
Любимите"съпруги Когато мъжа я бие да се помоли за него след като е любяща.
цитирай
4. siainia - Ако
23.04.2019 08:40
Жена му в нея е имала милост той никога не би посмял да я удари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zavinagiobichana92
Категория: Други
Прочетен: 27912
Постинги: 12
Коментари: 19
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930