Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2016 09:48 - Александър Йорданов: Русофилите и мокшите (московците) са от Азия, те са «мръсна река-ей тоя може да издаде книга с бисери
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1202 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Из словоизлиянията на Александър Йорданов в профила му във Фейсбук:

РУСОФИЛЪТ КАТО ЧУЖДЕНЕЦ!

 

Русофилът е странен човешки вид. Вирее само в България.

 

 

Но това не го прави българин, а по-скоро потвърждава характеристиката му на чужденец.

 

 

Някои казват – чуждопоклонник.

 

 

Няма страна по света, в която да няма хора, които да харесват произведения на руската литература (на съветската по рядко се срещат).

 

 

Нормално е да има и любители на руската музика. За руската водка – спор няма. Мералии бол.

 

 

Не съм чул да има „фили” на руския спорт, но защо да няма? Много повече обаче има състрадание към злата и тежка участ на руския народ. Към трагедията му да попадне под болшевишка окупация. Болка и страдание за милионите загинали руснаци в Сталинския ГУЛАГ.

 

 

Жалост към тези граждани на Русия, които заради къшея хляб и бутилката водка, са забравили, че са хора и са свикнали да търпят безмълвно своите тирани – комунисти и кагебисти.

 

 

Но всички, които се интересуват, четат или гледат нещо от Русия, не са русофили и мисъл дори не им минава да се нарекат така. Те просто са любознателни хора.

 

 

Затова и казвам, че само у нас има една особена човешка порода, която е готова България да хули, а Русия да обича, родината ни да клевети – нейните политици, военни, учени, творци, спортисти, а да се кланя безкритично на азиатската Московия.

 

 

Вчера един приятел във Фейсбук ми обясняваше, че това нашенско русофилство има връзка с факта, че някога българите, както и мокшите – племето от което родословно се извеждат днешните московци, са от Азия.

 

 

И че на мокшински език Москва означавало „мръсна река”. Но във Фейса какво ли не може да прочете човек.

 

 

Не знам как е, но със сигурност знам още от първо отделение, че нашият кан Аспарух е повел българите към Европа, на Запад и е избрал едно много хубаво място за нас, което днес е свещената българска земя. Явно първооснователят е бягал по-далеч от Азия.

 

 

Не така обаче мислят русофилите. В тяхната кръв има нещо мокшинско, московско. При някои то е като слабо ручейче.

 

 

При други – истинска „мръсна река”.

 

 

Но спор няма – русофилството е чуждопоклонство и дори омраза към българския народ. Русофилът е чужденец в България дори, когато сам не съзнава това. Разбира се, ние българите, като истински европейци, а и членове на Европейския съюз, сме толерантни хора. Приемаме различието. Опитваме се да го разберем. Но все пак, не трябва да позволяваме чужденците русофили да ни се качват на главата.

 

 

Дори и свободата не е безгранична. Тя свършва там, където започва свободата на другия, на човека до тебе. А русофилите прекрачват тази граница като се намесват грубо и по мокшински в българските дела, опитвайки се да наложат в тях чуждото, руското, азиатското. Някой би допълнил – комунистическото, защото у нас именно московците налагаха комунизма.

 

 

И вероятно те заразиха с този бацил и някои българи, които днес за жалост все повече се държат като чужденци.

 

 

Русофили-чужденци!»

bgr.news-front.info/2016/06/28/aleksandr-jordanov-rusofilite-i-mokshite-moskovtsite-sa-ot-aziya-te-sa-mrsna-reka/



Гласувай:
2



1. oia - Първо, този е учил по комунистич...
29.06.2016 16:47
Първо, този е учил по комунистическото време и е ползвал привилегиите. Второ известен е с търговската си дейност, като посрамник /пардон--като посланник на България някъде си/. А навярно му е известно и кой е в основата на Русия, като народност. Навярно знае и защо академик Лихачов, не беше долюбван от съветските
управляващи. Такива като него,когато се пенявеха и разпродадоха и ограбиха народа, сега народа има право да прави изводи. Филите и фобите не са създали
този народ, но такива като този му създадоха мизерията, защото нямат почва под краката си, но са нагли. А то е изписано и на сурата им. Неговата диплома е от комунистическата бъркотия--ами публично да я изгори, да се откаже от нея и да започне да учи отново, по западналия образец / западния/ Всички, които са си напълнили джобовете от комунистическия режим, сега са първите му противници, за да се закачат за новия, който още не е установен
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1750170
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930