Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2016 11:50 - ДЪРЖАВАТА Е ИНСТРУМЕНТ ЗА ТВОЕТО ЗАРОБВАНЕ
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЪРЖАВАТА Е ИНСТРУМЕНТ ЗА ТВОЕТО ЗАРОБВАНЕ. АРМИЯТА, ПОЛИЦИЯТА, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ СЛУЖАТ НА ДЪРЖАВАТА. АРМИЯТА, ПОЛИЦИЯТА, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ СЛУЖАТ НА РОДИНАТА. АРМИЯТА, ПОЛИЦИЯТА, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ СЛУЖАТ НА ГРАЖДАНИТЕ. АРМИЯТА, ПОЛИЦИЯТА, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ СЛУЖАТ НА ТЕБ, А НА ТЯХ, ШЕПА ХОРА - ПРИВИЛЕГИРОВАНИЯ ЕЛИТ. ТАМ КЪДЕТО ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ, ТАМ ВИНАГИ ИМА РОБСТВО ИЛИ ФАШИЗЪМ. НЕ НА РОБСТВОТО, НЕ НА ФАШИЗМЪТ. image

Държавата е основният елемент на представителната политическата организация на всяко общество. Държавата е легитимен инструмент за физическо, ментално и емоционално ежедневно насилие върху теб. Държавата е продукт на непримиримостта между класовите противоречия, тя е машина в ръцете на господстващата класа - шепа хора - елит за потискане на своите класови противници. Като класова представителна политическа организация експлоататорската държава разполага с оръдия на властта, с помощта на които господстващата класа - привилегирования елит държи в подчинение трудещите се маси, които са болшинството от гражданите.

За разлика от кръвнороднинските връзки в първобитнообщинния строй за държавата е характерен териториален принцип на управление. Установяват се границите на определена територия, върху която се разпространява юрисдикцията на дадена държава и която се защитава от държавата. Функцията, свързана със защита на територията или с разширението на наличната територия за сметка на други, преди всичко съседни държави, съставлява външната функция на държавата.

Друг отличителен признак на държавата е публичната власт, т.е. на специални отряди от въоръжени хора, чиновничеството, наказателни органи, материални оръдия на властта – затвори, съдилища, полиция и пр. При родовата организация властта принадлежи на самите въоръжени граждани. С появата на държавата възниква представителната политическа власт, отделена от гражданите и насочена срещу гражданите. Именно заради създаването на такава представителна власт се образува държавата. Потушаването на съпротивата и протеста на експлоатираните маси от гражданите, запазването на външните условия за експлоатация на трудещите се – това е основната, главната функция на всяка експлоататорска държава и именно на тази функция са подчинени всички други, неглавни вътрешни функции, както и външната функция на държавата.

С публичната власт е свързана и институцията за данъците, която преди това не е съществувала. За издръжката на органите на насилието и управлението, за още по-голямо забогатяване на шепата експлоататори държавата събира системно и постоянно преки и косвени данъци от гражданите. При това с увеличаването на апарата на управлението, на чиновничеството растат и данъците.

Накрая за държавата е характерна правова форма на управление и защита само на интересите на господстващата класа - шепа хора - привилегирования елит.

wake-help-am.simplesite.com/425749153
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1752154
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930