Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2017 10:51 - Някога при Соца, можеше ли някой дори да си помисли, или да му дойде наум да издалавери нещо в своя полза и започне да лъже....
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Банановата територия прекръстена на суджукова

Някога при Соца, можеше ли някой дори да си помисли, или да му дойде наум да издалавери нещо в своя полза и започне да лъже: „А бе, я дайте 100 кила суджук, Тато го иска!“ Хайде да не е за Тато, а за Пенчо Кубадински… Можем ли да си представим, ако някой е имал въображението да съчини и си позволи това, какво щеше да му се случи?! – Веднага отиваше в Белене, но не просто в лагера и общежитията, а на прасетата в Белене, той щеше да се превърна в суджук! Само че е напразно да си представяме това, то не е било възможно дори да си го помисли човек. Такова беше мисленето на цял народ тогава, наивници дотолкова, че даже на село не си заключваха къщите.

А защо е възможно днес който и да е мошеник да си помисли и далавери от името на някой велможа от ГЕРБ. Сега за няколко тона суджуци. В сегашно-минало време беше модно митничари, граничари, кантарджии по границите да искат пари от пресичащите границата – абе те са за вождовете на ГРОБ, давай!
От банките – абе давай десет милиона кредит в полза за мутрите от ГРОБ, ще се оправяте с тях. Или при една шумно оповестена реализация на БОП пък хващат едни ДДСари в Тракийската равнина за около 50 милиона кражба от ДДС и през време на следствието, или задържането на престъпниците, отлежаващи поне 6 месеца, ги оневиняват изцяло, но според мълвата всичко откраднато е присвоено от прокурори и тогавашния вътрешен министър и делото е закрито, а ДДСарите излизат на свобода с гордо вдигнато чело, чисти като сълзи и неопетнени, като възнаградени. Сега отново живеят в палатите си и необезпокоявани си въртят някакви подобни игрички, но сега навярно се отчитат своевременно по правилния начин.

Нали си спомняме и годините на рекетите през 90-те от групировките ВИС, СИК – мик – дай пари, те са за този или онзи велможа от властта, докато Богомил Бонев ги насмете за известно време, а след някоя година практиката се възобнови, но с по-префинени залъгалки. Сега е модерно дрането от европейските фондове. Вземаш проект, но от европейската помощ отделяш 10-20 % за тия които са ти го разрешили и по веригата най-голямата сума отива за върха на пирамидата ГРОБ, съмнява ли се някой!? Монополистите – ЕРПетата, “американските Марици“, Лукойл и всички петролни компании с изключение на Марешки си крадат на воля, митниците не наглеждат измервателните уреди, а на нй-обемистото място изобщо липсват, контрабандата се шири и всеки който ги движи се оправдава, че е под закрилата на ВИП ГРОБаря. Прословутата банка на Славчо Христов за една нощ стана притежание на една неизвестна дотогава Цветелина. Как забогатяват тия хора бе, как така на някой други не му връчиха банката!? А как бяха разпърчосани, разграбени със заменки, общинарски грабежи и местен рекет и бяха безогледно бетонирани Черноморието и балканите?! През лятото българите ходят по чужбината и никой не казва хубава дума за нашето море. Самоуправства, заграбване на плажни ивици и крайбрежни терени, чадърен рекет, селяния, циганория и отврат! – Ден година храни. Днес се граби от „един милиард за санирането“. Саниране казват на облепяне със стиропор. Цената е много пъти по-висока от себестойността на извършеното. При първата буря стиропорите отлитат, покривите протичат и т.н. А истинското саниране означава преди всичко да закърпят чак носещите конструкции, да ги подсилят и обработят срещу корозия, не да лепнат едни вестници върху изкорубено тяло… Пита се, къде отиват надписаните пари?! – В някаква бездънна и бездушна яма.
Пада първото правителство на ГЕРБ и от нищото в служебното правителство на Лизашки изникват едни напълно непознати и никакви нищожества Щонов, Митов … и ей така вместо да подготвят редовните парламентарни избори, сиктирдостват държавата, формално ликвидират Южен поток, най-големия енергиен проект в Европа за 63 милиарда кубика пренос на руски газ – изцяло наш български проект, а фактическият ликвидатор много скоро и многократно се похвали пред своите жидоянкини господари, биейки се бойко в гърдите, че той ликвидирал проекта. Все едно е нанесъл най-страшното поражение на най-омразните врагове на човечеството. А се видя, че човекът с гол тумбак и чифте пищови се простреля сам в търбуха, но той лично не пострада, а пострада целият български народ. И сега няма пари за заплати, за пенсии, за нови самолети и войска… Този път обратното – нищожеството написал решението на държавата, а вождът от негово име се прехласва с тоя подвиг, с който закопа България с огромни щети и загуби от пропуснати ползи за десетки милиарди евро и за десетилетия напред. Сега признателно се вайка, изкарвайки други за виновни, че бил толкова глупав да повярва на ЕС. Вместо през страната да минава тръба за 63 милиарда кубика евтина руска газ, сега да се моли на султана да отпусне да минат 10 милиарда… Няма измислени изразни средства в пребогатия най-древен български език да опишат тая гавра с държавата ни, уникален пример в световната история! Ами след това откровено чисто-просто самопризнание за национално предателство, да подава веднага оставката, а като е нанесъл огромните щети на държавата, прокуратурата би трябвало да му потърси сметка.

Има още десетки подобни схеми и начини за мародерстване на българските граждани и потребители, водещи до ежедневно грабене на българския народ, сигурно може да се изпишат 100 страници…

Защо това днес е възможно?! – Отговорът е прост и логичен! Защото всички знаят, че това е установена практика на партийно-лидерски рекет на ОПГ ГРОБ, издигнали се с покровителството на световните жандарми на управленски позиции след изборни измами, че ГРОБарите на България са държавни рекетьори, толкова известни и ежедневни, че всеки ден да се измисля от тяхно име някаква далавера, никой български фактор, служба, чиновник, партиен функционер няма да се замисли, да се усъмни, камо ли да пита и да проверява „нагоре“, аджеба това вярно ли е! Лепват си далаверката чистосърдечно и без съмнения директно на лидера, защото си го знаят като някогашния СИКаджия. „Лидер“, както го издига в очите на хората неговата първа подлога и основно организационно миткало през оперативния период на натрупване на ресурси за подготовка на местните партийни органи и подмолни структури с куфарчетата в предизборно-покупните кампании на гласове ! И особено казаното за него по американски (по СИМО в Уикилийкс): „Кучи син, но наш кучи син!“

В ефира на една национална криптоеврейска телевизия излязоха аудиозаписи, документиращи рекета на добричкия депутат от ГЕРБ за сумарно 4 тона суджуци. Водещата телевизионното предаване криптоеврейка беше поканила манипулативно само двамата адвокати на обвинения в суджук-рекета депутат и добрички гаулайтер, а на жертвата не. В известен репортаж лидерът се самозащити, че не ял суджуци, че имал високо кръвно и това се приема за оправдание. То всеки нормален и здрав човек яде суджуци, но 4 тона никой не може да изяде. Четири тона може да ги ядат един сезон в цяла Банкя и всички санаториуми и хотели и може и да останат още недоизядени, или вторично окрадени. Тоновете са за търговия, не за ядене от рекетьорите, както си признава и в записа „гласът“, трябвало да се подпомага „партията“! Все едно тая партия е оная оплюваната от едно време по чл. 1 от Конституцията, няма други партии и е ясно, че тя е водещата и единствена партия!? В кои времена живеем обаче? – Оная партия нямаше нужда да рекетира 4 тона суджуци. Както споменах в началото, това даже не би си го помислил, който и да е тогава. Онази партия със своето лидерство построи три Българии, които сега още се обезкостяват от ОПГ в депутатски, министерски, магистратски и какви ли не още одежди.

Боже опази България от нейните врагове!

 

Валентин Вътов

 

bultimes.com/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/

 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1750961
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930