Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 12:11 - България след 10 ноември -възходът на умните и красивите....
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 875 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 26.01.2018 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
image

image

Кеворкизми описват лицата на прехода   Представяте ли си историята на последните години на българската действителност, написана в близо 1000 фрази и миниатюри? Тя вече е на пазара, неин автор е Кеворк Кеворкян, а издателството е „Ентусиаст“. „Книга, написана от Кеворк, който кеворкирайки прави кеворкизми, сигурно ще привлече вниманието на всички възрасти“, пише в предговора покойният проф. Иван Славов. Той нарича водещия на легендарното предаване „Всяка неделя“ изключително опитен фехтовач, в когото потърпевшите виждат дори нещо демонично. Проф. Славов характеризира „кеворкизмите“ на журналиста така: „Цялата книга на Кеворк е насочена срещу простащината. Той я съзира зад претенциозното невежество, бездушното менторство на въображаеми авторитети... Един горещ ум и едно темпераментно сърце се забавляват в тази книга, разстрелвайки равнодушните.“ „Преса“ подбра малка част от фразите, които са част от седмичните коментари на журналиста в някои вестници през последните години.   Бойко - ГосподинТияДаСиХодятВсичкиЗаедно.   * * *
  Преходът е Големият Цирк на Проваленото Говорене.
  * * *
  Янето пък е най-атрактивният копиеносец или черносотник - каквото си изберете - на това говорене
  * * *
  Когато Симеон въздъхваше театрално, Соломон Паси го правеше четири пъти.
  * * *
  Бойко им казва: „Приятна събота!" и те благодарят - нищо че е понеделник, вторник или четвъртък. „Благодарим ти, ах, колко хубав е съботният ден!“ Никой досега не е успял да зомбира по подобен начин телевизионното стадо. Свети Бойко.   * * *
  Днешните кресльовци не са по-различни от хероите от влашките кръчми, които на пияна глава са освободили поне 1000 пъти България от турско.
  * * *
  Отговорите на Кунева са като брюкселски зелки, опаковани в брюкселска дантела.
  * * *
  Дянков стои разчекнат между Америка с притворството на нейните елити и тукашния рай с неговата изначална бруталност, когато почти във всяка протегната ръка се крие нож.
  * * *
  Забравата е българската прокоба, а промяната е нейната слугиня. Това превръща времето в нещо безформено, забавя неговия ход, то застива в някакви неясни очертания. И носи само заблуди.Истини, полуистини и лъжи у нас са преплетени като свински черва.
  * * *   Кунева - Мис Пробита кауза. Докато беше еврокомисар по потреблението, тя не свърши нищо за българите - все едно че се беше скрила под полата на доня Маргарита, царицата.
  * * *
  Бойко си пукнал главата на футбол и отишъл да гледа за седми път „Големанов“ - дали не е решил, че с пукната глава ще го разбере по-добре?
  * * * Все повече става очевидно, че нужният ни телевизионен жанр е очната ставка. Доста от нашите политици са убедителни лъжци и само тя може да помогне.Например една очна ставка между Костов и Бонев може да се превърне в събитието на сезона. Обаче Костов по-скоро ще се заточи в Драгалевския манастир, отколкото да се съгласи с това.
  * * *
  Костов е главният и почти единствен любовник на ДС - от дълги години се занимава с неговото балсамиране.
  * * * Нашите политици се държат не като държавници, а като чиновници, които чакат обедната почивка, за да треснат табелата „Затворено“ в лицето на Историята.
  * * *
  Ако има нещо обезпокоително за руските интереси, Румен Овчаров е готов да седи на първия ред на парламента с нахлупена ушанка.
  * * *
  Симеон има навика да представя Историята като своя близка родственица, макар и леко сенилна. Но всъщност се отнася към нея както към пантофите от НДСВ, които се разбягаха от партията му като от чума.
  * * *
  Ние не сме европейци, а европИйци. Нямам желание дори да го обяснявам.
  * * *
  Лицето на прехода?Натруфена красавица, тлъстините й скрити от д-р емилови и опаковани в бандажи на долче и габана, краката й стегнати в менгеметата на фрателли-росети - слушай, ма, станат ли ти краченцата от 40-и номер на 36-и, готова си.И, да, душата й пресована колкото една суха фурма - и хоп, преходът е завършил. Манекенката от гипс.
  * * *
  Днешна България е страна, скроена по адвокатски маниер. Има адвокатски кантори, които са известни с това, че могат да измъкнат от съда всеки негодник - мутра или министър, без значение. Дори дявола могат да го пратят в рая.
  * * *
  Сириец при Кадафи, евреин - навсякъде другаде, Паси най-добре осребри българофобията си.
  * * *
  Обикновено Господин Злъч/ Костов е дружелюбен колкото един алигатор. Но когато го види срещу себе си, Цветанка излъчва плам като домакиня, зяпнала филм с Освалдо Риос. Тя гледа на Костов като на герой от сапунен сериал.
  * * *
  По телевизията Божидар Димитров се държи като прототип на опълченците от Шипка.
  * * *
  Днешното подмазвачество е достигнало патологични размери. Соломон Паси е нашият шампион. Толкова усърдно се снима с американския самолет ф-16, та човек съжалява, че не е станал пилот - пък е добър и в лупингите.   * * *   Идеята за лустрирането е интересна - накрая могат да бъдат разкарани всички, живели при социализма.
  * * *
  Да наричаш повечето от временните квартиранти на парламента политици е чиста клевета.   * * *







Гласувай:
6



1. vaquero - koshava,
27.01.2018 12:51
Сравнението "преди и сега" все повече се натрапва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1747903
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031