Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 07:45 - СТРАШНИ РАЗКРИТИЯ: Ислямска държава е ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ! Функционира ОПЕРАТИВЕН КЛОН!-едва ли е тайна за някой
Автор: koshava Категория: Новини   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българска легия "Антимафия" е създадена през 2007 г. и се занимава с антикорупционните практики по висшите етажи на властта.



Григор Здравков е нейн шеф и неведнъж е разкривал корупционни схеми в системата, както и задкулисните действия на управляващите през годините, независимо от тяхната партийна принадлежност. Пред “ШОУ” Григор Здравков прави шокиращи разкрития за наличието на клон на “Ислямска държава” в България, разкрива името на човека, който лично поръчва атентатите на джихадистите в Европа, както и подробности около скандалния запис, който поражда подозрения за участието на български гранични полицаи в трафика на нелегални бежанци.

- За пореден път скандализирахте обществото с твърдението, че български гранични полицаи “работят” и като каналджии, г-н Здравков?
- Българска легия “Антимафия” прави разследване за трафика на хора в района на град Видин на българо-румънската и българо-сръбската граница още от лятото на миналата година. Вследствие на това станаха арести в София и във Видин, но винаги се стига до средно ниво, не по-нагоре. Ние продължаваме да твърдим, че определени политически дейци от Хасково от реформаторите и висши държавни служители както в ръководството на ДАНС - Видин, на МВР – Видин, и областната управа, имат съпричастност към този канал.

След като не последваха никакви действия, а всякакви политици, наши и чужди, обясняват как

тепърва започва имигрантската вълна

насочихме вниманието си към входа на този канал Елхово - Капитан Андреево.

- Това ли е входът на канала за трафик на хора, който минава през Видин към Сърбия?
- Ние винаги сме твърдели, че изходът на този най-голям канал е при Видин, а входът е на “Капитан Андреево”. Наши сътрудници от “Гранична полиция” ни предоставиха запис от гранична наблюдателна камера в района на Капитан Андреево между гранични пирамиди 289 и 292. Според таймера на камерата, записът е направен между 00:29:13 часа и 01:30:03 часа на 29 декември 2015 г.

На кадрите добре личи граничната бразда. Вляво от нея е България, а вдясно е Турция. Добре се вижда как двама души от българската страна изчакват на мястото, през което трябва да минат бежанците. Самите бежанци се появяват в 7:30 мин от началото на клипа. Три минути по-късно от българска страна се появява трети човек, който минава браздата и отива на турска територия, за да провери дали не са останали още бежанци от колоната.

На 18-ата минута от началото на записа двамата, които чакат на наша територия, вече са на метри от бежанците и внимателно ги оглеждат. На 23-ата минута от началото на записа колоната от 60 нелегални мигранти минава браздата. Хората от българска страна са на не повече от 50 метра от тях, но не правят нищо. От дясната страна ясно се виждат двамата каналджии от турска страна, които на няколко пъти необезпокоявано преминават границата.

“Гранична полиция” твърди, че тези имигранти са хванати на 200 м от граничната бразда и че тези хора, които се виждат от лявата страна, не са гранични полицаи, а каналджии. Но те казват, че са хванали само 60 човека бежанци, а българските каналджии къде са в такъв случай? Как може да наблюдаваш една група 6 часа и да изпуснеш каналджиите българи? Нещо не се връзва май!

- Защо пускате записа на камерата едва сега?
- Писна ни от „анализатори“ и „експерти по национална сигурност“, които заливат публичното пространство с неверни твърдения, а са виждали мигранти и бойци на ДАЕШ (ИДИЛ) само на снимки в интернет. Провокира ни и това, че през април се очаква засилен мигрантски натиск от Турция и Гърция, а страната ни е разграден двор.

А пуснахме записа сега, защото трябваше да проверим достоверността на информацията, за да сме сигурни, че лицата, които ще извадим в публичното пространство, наистина са съпричастни към този канал. Източникът ми твърдеше, че 4 регионални началници от системата на “Гранична полиция” са замесени в този канал. Не мога да си позволя да цитирам имена само защото някой ги е споделил с мен. Сега вече имената на тези хора са в ръцете на компетентните органи, които ние сезирахме.

Факт е, че записът е с продължителност повече от един час и не е манипулиран по никакъв начин. Знаем, че е бил направен опит да бъде подменен в “Гранична полиция” със запис, на който да се вижда самото преминаване на границата. Факт е, че

тази мигрантска група прави каквото си иска

Факт е, че на записа се вижда, че от двете страни на границата има хора, които неколкократно минават браздата и се връщат... А тази камера е гледана през цялото време онлайн!

- Предоставихте на нашия вестник докладна на дежурен през тази нощ от “Гранична полиция”. Оказва се, че през цялото време те са били наясно какво се случва и не са си мръднали пръста?!
- Това, което предоставяме на вашия вестник, е докладна записка, която потвърждава случката, но противоречи на това, което се вижда на камерата. Текстът на докладната записка е много интересен. Един от граничните полицаи твърди, че е наблюдавал групата повече от няколко часа – от 18:20 до 2:00 през нощта. Това е абсолютно смешно. Не може 6 часа една група мигранти да стои от турската страна на гранична бразда и “Гранична полиция” да не уведоми турските власти. Защото идеята е, не да бъдат хванати имигрантите, като влязат, а да се предотврати влизането им на наша територия. От докладната става ясно, че на 29 декември 2015 г. към 2 часа е задържана група от 60 нелегални имигранти без документи за самоличност близо до българо-турската граница, в землището на с. Маточина.


Целта е бежанците да преминат границата и да бъдат заловени на територията на България. Ако те бяха заловени в Турция, няма да имат право на убежище. Но заловени на българска територия, те вече са наш проблем. Закарват ги в бежански център. Там или им дават документи, или

чужденците „избягват“ от бежанския център

и се оказват на следващата ни граница – обикновено към Сърбия в района на Видин. Този канал съществува повече от една година - започва от района на „Капитан Андреево” и завършва в района на Видин. Никъде в докладната не се споменава за каналджии, било то българи или турци. Като я четеш, оставаш с впечатление, че 60 мигранти сами прекосяват границата на ЕС, знаят точно къде и в колко часа да влязат на територията на Европейския съюз! Това е безумие!

Но когато отидохме след мои публикации с телевизионен екип и екип на “Уолстрийт джърнъл” във Видинския регион на това място, през една река до Брегово, откъдето “Гранична полиция” преди твърдеше, че не минават бежанци, имаше два джипа с гранични полицаи, провериха ни и ни беше обяснено, че сме в гранична зона, през която минават най-много бежанци.

Имигранти не биха могли да минават безпрепятствено две граници без съдействието на български гранични власти. А преди да стигнат до Видин, те нощуват в София ден-два или пет, в зависимост от това, кога каналджиите им осигурят свободен коридор /прозорец/.

Както във Видин има замесени и политици, така и в Свиленград, Хасково и на “Капитан Андреево” има замесени политици. Това са т. нар. реформатори, които са приближени до разбитата група на Паскала. За това сме писали няколко пъти и във вашия вестник, но резултат няма. Като не са цигари на Паскала, ще е трафик на хора на Паскала. Когато тръгнахме да разследваме трафика на хора, т. нар. кандидат-кметица на Видин с бентлито, се опита да нападне освен мен и един от сътрудниците ни в легията, и журналистите от “Уолстрийт джърнъл”, за което също извадих видео. В нормалните държави този човек щеше да бъде веднага задържан за дребно хулиганство.

- Има ли резултати от проверката, която започна по вашия сигнал, в “Гранична полиция?”
- Ние извадихме записа, ако искат да го работят, да го работят. Ако не го работят, ще извадим друг. И така, докато се научат да работят. Това е – без натиск от гражданите, няма да стане. Към днешна дата не са ме викали никъде.
След тази случка с мен се свързаха 7 души, които са готови да предоставят всякаква информация. В момента, в който получим документи и факти, пак ще ги извадим. Но хората говорят едни и същи неща, има разлика само в тарифите.

- Какви са тарифите на входа на този канал?
- Човекът, който предостави записа, ни каза, че е 500 евро на човек. Този път са били 60 човека. 30 000 евро са изкарали тази нощ. А аз знам, че

цената на човек през този канал е 800 евро

Това се случва средно два пъти на седмица. Дали през други канали минават още имигранти, не мога да кажа. По-нататък по трасето до София и после до сръбската граница, продължава да се плаща.

- А какъв е резултатът от вашата голяма офанзива на западната ни граница при Видин?
- Все още има патрули на “Гранична полиция” на местата, през които сме обявили, че минават най-много имигранти и дават денонощни дежурства. От “Гранична полиция” твърдят, че в този район, от Годеч до Видин, от септември до сега са арестувани около 230 човека, съпричастни с трафика на хора. Но покровителите на този канал, хората, които осъществяват логистиката, все още са си на ръководни постове в МВР - Видин, в ДАНС – Видин, и в политическия живот на града. Никой не е помръднал.

“Совите “ продължават да вилнеят, а в момента техен представител е в политическия живот на Видин като либерален общински съветник.

Затова всички материали, които събираме за трафик на хора, предоставяме на нашите партньори от Европейския съюз. Още повече че след последния зловещ атентат в Брюксел се видя безсилието на службите за сигурност. Да се надяваме, че това ще им подейства отрезвяващо...

- Голяма е вероятността през този канал да минават освен бежанци и потенциални терористи...
- Именно това е проблемът. Това е един от най-големите канали за бежанци към Европа, през който минават и бойци от ДАЕШ или “Ислямска държава” и „Ал Нусра". На обратно - Сърбия – България –Турция, пък преминават отиващите на обучение в “Ислямска държава.” Големият проблем не е в това, че държавни служители и политици се облагодетелстват финансово, а че ние като държава, граница на ЕС, заради подкупни служители де факто подпомагаме тероризма в сферата на логистиката на кадри.

Можете да попитате шефа на ДАНС за една случка на “Капитан Андреево”, която не доби популярност. Задържани са двама мъже на 20-22 години, между 8 и 11 февруари тази година, за които партньорска служба твърди, че са отивали на обучение в Сирия. Искането е било двамата джихадисти да бъдат задържани за 72 часа, докато се подготви искането за екстрадиция към страна от ЕС.



ДАНС са отказали да ги задържат за повече от 24 часа

Последвал е разговор на много високо ниво. След като българският министър-председател е уведомен за какво става дума, незабавно е разпоредил задържането. Три денонощия по-късно с обеден полет от София двамата джихадисти с качулки и белезници и в компания на специализиран отряд за задържане от Европа отпътували към голяма европейска столица.

А това, което не се знае от българската общественост, е, че клон на “Ислямска държава” или ДАЕШ свободно действа на територията на нашата страна!

- Как така клон на “Ислямска държава” действа в България?!!
- Ще се опитам да обясня, без да влизам в подробности как действа ДАЕШ. В структурата на тази организация има две клетки, които заслужават внимание.

Първата се нарича „Бюро /Комитет/ за планиране на операциите в Европа“. Бюрото са занимава с измисляне, подготовка и реализация на всички терористични актове на територията на Европа. Ръководителите на това бюро са трима - един началник и двама заместници.

Тримата никога не са заедно от съображения за сигурност. В момента са най-издирваните джихадисти от европейските и руските разузнавателни служби. Началникът на бюрото е човекът, издал заповед за последните атентати в Брюксел. По произход е мароканец на възраст около 40 години, владее перфектно освен арабски, руски и още един западен език. Местонахождението му към този момент е неизвестно. Никога не ползва електронни комуникации.

Другата клетка се нарича „Комитет /Координационно бюро/ за логистика на транспортните коридори“. Бюрото се занимава с логистиката при преминаването на бъдещите бойци и обучените терористи в двете посоки - от Европа към Сирия и обратно. Този комитет има представители освен в Турция и в България. В България

за първи път са засечени комуникации от службите

през 2013 година между сирийски гражданин с български паспорт и представители на ДАЕШ в Турция и Южна Европа. В два наши града се намират членове на ДАЕШ, които се грижат за логистиката при преминаване на джихадисти - осигуряване на документи, на чисти трасета и финансови средства. Усилено си комуникират с нашите организирани престъпни групи, като се представят за търговци на наркотици /хероин/ и хора. А нашите мутри изобщо нямат представа с кого си говорят. Джихадистите са в тесни контакти с българите, които изработват фалшивите кредитни карти. Арабите плащат тук фалшивите кредитни карти, българите ги изнасят към Европа и ги дават на определени от джихадистите хора в различни страни в Европа. Там картите се ползват за източване на малки суми от банкомати, с които се плащат разходи от сорта на хотели, коли под наем, амуниции и т. н.

Един от организаторите от българска страна е родом от Северозападна България и се казва Максим. Занимава се с каквото се сетиш - от фалшиви кредитни карти през контрабандни цигари до наркотици. Питайте ДАНС дали са чували за него! Комуникацията на българския клон на Координационното бюро за логистика на транспортните коридори протича по два начина: единият е директно към клона в Турция по електронен път или чрез емисари, които се срещат в района на Одрин. Емисарите ползват документи на български роми заради външната им прилика. Комуникациите за логистиката на транспортиране на хора към Европа се поддържа от две лица.

Първият е европеец от славянски произход, ползва и български паспорт с дата на раждане единадесети месец и година 1983-а. Постоянно е в движение между Южна Европа и Алжир, Тунис и Кипър. Грижи се основно за паричните потоци.

Другото лице е жена, отново с марокански произход, с белгийски паспорт, тя повечето време е в Италия. Отговаря за закупуване на билети, правене на резервации и т. н. През 2015 г. два пъти е била в България.

- Ще кажете ли някое име все пак?
- Само едно - Хасан Барда ака Акил. Издава заповедите за всички атентати в Европа. Тези факти няма да ги чуете от „великите” анализатори в българския ефир!

- А службите знаят ли всичко това?
- Цялата информация, която ви давам, я събра моя сътрудничка за десет месеца, жена в разцвета на живота си, щастлива майка на две деца. Щом тя успя, рискувайки сигурността на семейството и децата си заради каузата, за мен няма никакво значение какво знаят службите!



Таксиджии прекарват бежанци уж като клиенти

„Турция пуска емигрантите и направо ги насърчава да минават през нейната граница към България, това е тяхна политика. Стигайки до Одрин, оттам ги поемат местните групировки, които преди това са се занимавали с контрабанда на цигари и наркотици, разкрива пред “ШОУ” шефът на легия “Антимафия”. Уговарят се с българските посрещачи и обикновено минават най вече през “зелена” граница или с товарни автомобили. С бусчета и джипове, които минават през “Капитан Андреево”.

В един джип или кола комби могат да се натоварят до 7 човека, а в бусовете – между 20 и 30 човека. След като влязат през “зелена” граница или през ГПП “Капитан Андреево”, тръгват към София. Ползва се няколко вида транспорт. При таксиметровия транспорт “номерът” е таксиметровият шофьор винаги когато кара емигранти, да пуска апаратът на таксито, за да може при една евентуална проверка от КАТ или полицията да каже, че това са му клиенти и да не носи отговорност. Другият транспорт до София е в закрити микробуси или в закрити ТИР-ове. При този начин се ползва тип патрулна кола. Обикновено патрулната кола е с хора, които са замесени с каналджиите или с полицаи, които работят за тях. Целта е патрулната кола навреме да предупреди каналджиите”, обяснява Здравков


През Видин тарифата за имигрант е 1200 евро

„Нелегалните имигранти преминават в Сърбия безпрепятствено по цялата ни западна граница – като се започне от Кулата до гр. Кула във Видинско. Няма никакъв проблем - категоричен е Здравков. - През Видин и Годеч са най-мощните канали. В Годеч цифрата, за да минеш от другата страна на границата, е 800 евро, като това включва и посрещане и закарване до Белград. Във Видин тарифата е между 800 и 1200 евро. Третият основен канал е в района на Калотина през “зелена” граница.

Обикновено се ползват тези маршрути през “зелена” граница, през които се прекарваха контрабандните цигари. В микробуси и във високопроходими автомобили се товарят между 50 и 300 бокса цигари. Сега вместо тези цигари, които идваха от Македония и Сърбия, от България към Сърбия возим имигранти. Само че транспортните средства не преминават “зелена” граница, а стигат до браздата, стоварват имигрантите, а те преминават браздата. На самите “превеждачи”, хората, които превеждат имигрантите последните 3-4 километра от селото до “зелената” граница, се плаща между 50 и 150 евро.

От другата страна ги чака сръбският водач. Отиват до Белград и оттам посоката е Унгария и шенгенското пространство. Оттам заминават най вече за Холандия, Германия и Франция”, разкрива схемите шефът на легия “Антимафия”.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА/Шоу






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1752536
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930