Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2016 15:59 - Те се готвят за война с нас-А еврогейте ни критикуват.Опасни сте за Европа.
Автор: koshava Категория: Новини   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

image

Тези не са опасни,те си играят милите на онче-бонче счупено пиронче.     

Европа скочи срещу България: Опасни сте за Европа!
www.budnaera.com/201602f/1602000729.html

 



      В Идомени стана страшно! ВОЙНА МЕЖДУ МИГРАНТСКИ      ГРУПИ!



На жп линията край Идомени се сбиха две групи мигранти – афганистанци и кюрди. Властите откриха нови листовки с призив за щурм на македонската граница.
image



При сблъсъка между кюрдите и афганистанците край Сухово е запален един вагон на близката влакова композиция, която беше замеряна с камъни.

Гръцката полиция се намеси незабавно и овладя ситуацията.

В неделя хиляди мигранти с викове „Аллах Акбар“ нападнаха с камъни македонските и европейски граничари, които пазят македонско-гръцката граница.Нападателите бяха отблъснати със сълзотворен газ с цената на десетки ранени от страна на македонските сили.

Някои наблюдатели определиха мястото като ”цъкаща бомба със закъснител”.

Брюксел поиска на 11 април 2016 г. от Гърция незабавно да изпрати мигрантите от Идомени (Сухово) в предназначените за целта лагери във вътрешността на страната.

ЕК също така призова неправителствените организации, които активно подпомагат мигрантите, да спрат да ги заблуждават с невярната информация, че могат да преминат гръцко-македонската граница.

Днес властите в Идомени откриха поредните листовки с призив към бежанците за щурм на македонската граница. Мигрантите обаче не се включват в подобна акция след събитията в неделя.

Листовките са написани на арабски език и в тях се призовава за нова атака на границата. В текста е отбялязано, че мигрантите ще бъдат "снабдени с коктейли Молотов".

Гръцките власти установиха, че листовките са раздавани от доброволци чужденци, част от неправителствени организации.

В отговор на поредната провокация силите по охрана на бежанския лагер провеждат разяснителна акция хората да не вярват и да не участват в опити да бъдат използвани за създаване на напрежение както в Идомени, така и в отношенията между Атина и Скопие.

Всички автомобили, които снабдяват с храна и помощи лагера, са подложени на щателна проверка, за да не пренасят взривни материали.

Македонският президент Георге Иванов призова снощи гръцките власти да сътрудничат и да започнат да изпълняват решението от Брюксел за закриване на Балканския маршрут.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви вчера, че съседкатаМакедония е опозорила Европа с използването на „сълзотворен газ и гумени патрони”, за да разпръсне стотици мигранти до граничния лагер Идомени, които са се опитали да преминат през границата през уикенда.

Междувременно властите успяха да убедят около хиляда мигранти от пристанище Пирея да се прехвърлят в организирани лагери, като разделиха сирийците от афгатистанците заради ежедневните сблъсъци между тях.

Лекари предупреждават, че има риск от разпространение на зарази от струпването на 6 хиляди души, настанени в старото летище в Атина.

От началото на годината в Европа през Средиземно море са пристигнали около 174 000 мигранти. Това съобщи Международната организация по миграцията /МОМ/.
Общият брой на пристигналите от 1 януари до 11 април възлиза на 173 761 души. В Гърция са пристигнали 153 156 души, в Италия – 19 930 души, в Испания – 648 души, в Кипър – 27 души.
За първите четири месеца на миналата година са пристигнали 48 636 души.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1742780
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031