Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2016 08:18 - Нов скандал! Украйна ни иска с Румъния в нов военен съюз под името "БълРумУкрбриг", Плевнелиев се съгласил - Никой в България не знае
Автор: koshava Категория: Новини   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2016 08:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Крим це Украйна! Украйна це Европа! Ха-ха-ха

Тоя не се наигра чудно откъде извира тази злоба,приритети му са срещи и милувки с еврей,фащ и еврогей всичко българско му е чуждо.За издънките те му не коментирам те са извън всякакъв коментар.
image




   





image

Българското общество е отново изненадано от поредния външнополитически ход  на президента Плевнелиев.

"Украйна предложи на Румъния и България да се създаде съвместна военна бригада по примера на „ЛитПолУкрбрига” - бригадата между Литва, Полша и Украйна". Това заяви прессекретарят на украинския президент Петро Порошенко – Святослав Цеголко в „Туитър”.

Порошенко, който е на посещение в Румъния, заяви, че двете страни и България разглеждат възможността за създаването на съвместна военна бригада по примера на създадената вече такава "ЛитПолУкрбриг“.

image

Договорките за такъв съюз са абсолютна изненада не само за политическия ни елит, но и за българския народ.

   

Вероятното име на новия съюз би било "БълРумУкрбриг". 
По време на посещението на президента на България Росен Плевнелиев в Киев (в края на март - бел. ред.) и днес по време на преговорите ми с президента на Румъния, ние говорихме за възможността за създаване на украинско-румънско-българска бригада по подобие на литовско-полско-украинската бригада. Ние имаме положителен опит от прилагането на това споразумение и съм уверен, че подобни действия ще засилят сигурността и доверието и в региона, и по цяла Европа“, подчерта Порошенко. 

Той заяви още, че Украйна и Румъния разглеждат възможността за създаването на черноморска флотилия под ръководството на НАТО за засилването на сигурността в Черно море. 

„Сигурността в Черно море се е променила кардинално. Ние подкрепяме инициативата на Румъния за съвместна флотилия на НАТО и подчертавам, че ние сме готови да се присъединим към нея, веднага след като тази инициатива бъде одобрена и подкрепена от НАТО“, заяви украинският президент.

Това става на фона на Съвета НАТО-Русия, който не се бе събирал от 2014 г. 
Сред разглежданите теми ще е ситуацията в Украйна. Страната поддържа близки контакти с НАТО, още повече, че в знак на протест срещу анексирането на Крим от Русия и срещу офанзивата на проруските сепаратисти в Източна Украйна през пролетта на 2014 г. НАТО прекъсна всякакво практическо сътрудничество с Москва.

epicenter.bg 


 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1742742
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031