Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.05.2017 20:32 - Крадецът вика „дръжте крадеца!”
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1564 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера из родните новини видях една статия, която можеше да ме разсмее ако темата не беше толкова сериозна. Едно е да преиначаваш нещата и да се опитваш да лъжеш тънко, но когато казваш на черното бяло и всички наоколо се правят, че това е истина (особено медиите), си е направо смешно. Всъщност не е смешно, ами си е свинщина.

Макар че думата "свинско" сигурно не е много удачно да се употребява имайки предвид, че става дума за Близкия Изток. По-конкретно Саудитска Арабия.

Тези дни новия щатски президент Тръмп посети Саудитска Арабия. Двете страни се заклеха във вярност една на друга, обещаха заедно да се „борят” с тероризма и (най-важното) Саудитска Арабия подписа солидни сделки за покупка на американско оръжие. Разбира се, не бе пропусната и темата за архиврага на саудитите Иран.

Саудитския крал напълно сериозно нарече Иран (ако не ме подвеждат българските писачи, цитирали думите му) „върха на копието на световния тероризъм”. Престарелия монарх дори стигна до там, че да обвини Техеран в подкрепа на… ИДИЛ и Ал Кайда.

Това си е направо нелепо. Групировките, подкрепяни от Иран, воюват именно с ИДИЛ (бившата „Ал Кайда в Ирак”) и самата Ал Кайда. Саудитска Арабия заедно с Катар са двата главни спонсора на терористичните банди в Сирия и Ирак в момента. Саудитите също така подкрепяха и подкрепят радикалните сунитски дижадистки организации в Босна, Афганистан, Чечня и сега в Сирия и Ирак.

За подобни радикални клетки се споменаваше дори и в България. Навсякъде схемата е една – саудитски и катарски „благодетели” изграждат в чужбина разни религиозни центрове и храмове, в които под прикритието на религиозна дейност на богомолците се насаждат радикални идеи, включително джихад.

Между другото оръжието, което Тръмп продаде на саудитските монарси, в последствие ще се използва в Сирия, Ирак и Йемен. Саудитска Арабия в момента води активна военна кампания в Йемен, но западните медии почти не обръщат внимание на това. Не обръщат внимание и на безразборните бомбардировки (саудитите не могат да постигнат успех във войната с шиитските бунтовници, затова си отмъщават на мирното население), които извършват саудитите и съюзниците им. А саудитските бомби отнемат повече цивилни животи дори от американските в Сирия и Ирак, които също на седмица унищожават по 100-200 жени и деца. В столицата на Йемен се провеждаха многократно мирни демонстрации срещу агресията на Саудитска Арабия, но медиите ги игнорират. Пък и как иначе – Саудитска Арабия е съюзник на САЩ , затова никой няма право да я критикува.

И за да не бъда голословен, ето една прясна снимка от иракския Мосул, на която се вижда кой наистина спонсорира ИДИЛ:

image
 

И така, явно ще продължим да слушаме как Саудитска Арабия и САЩ заедно се „борят” с терористите, предоставяйки им оръжие и инструктори (ЦРУ и Пентагона имат свои бази за подготовка на джихадисти на територията на Йордания).

В същото време в Сирия достатъчно успешно се развиват операциите на сирийската армия. Така че няма да се учудя ако скоро пак изплуват историите с химическите атаки на Асад, а американската авиация „случайно” бомбардира сирийските сили, борещи се с ИДИЛ.

Демокрация, борба с тероризма, европейски ценности, бла-бла…    




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215753
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031