Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2017 08:39 - BBC разследване: антидепресанти, свързани с убийства
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
BBC разследване: антидепресанти, свързани с убийства

27 юли 2017 г. Шон Адл-Табатабай Новини , Великобритания


image



 Изследването на Би Би Си разкрива, че консумирането на антидепресанти увеличава риска човек, който извърши убийство.


Според програмата BBC Panorama 28 съобщения за убийство и 32 случая на убийствени мисли, отнасящи се до Агенцията за регулиране на лекарствата и продуктите за здравеопазване, са свързани с общи лекарства на SSRI като Prozac и Seroxat.

Докладите на Telegraph.co.uk : Професор Питър Тирер, психиатър в Империал Колидж Лондон, оценява ефективността на SSRI, тъй като те са били въведени за пръв път през 80-те години.

Въпреки че връзката между убийствата и антидепресантите в случаите, отнасящи се до MHRA, не означава, че наркотиците са предизвикали събитията, проф. Tyrer казал на програмистите, че крайните странични ефекти на лекарствата трябва да бъдат допълнително проучени.

"Никога не можеш да бъдеш сигурен с рядък страничен ефект, независимо дали е свързан с наркотици или не, защото може да се свърже с други неща", каза той.

"Но това се случва твърде често с този клас на наркотици, за да стане случайно. Очевидно е свързано с този наркотик, но не знаем точно защо. "

Програмата също така проучи твърденията, че убиецът на филма "Батман" Джеймс Холмс, който уби 12 души в премиерното кино проучване в Колорадо през 2012 г., приема SSRI-сертралин по време на убийствата.

 

Анализирайки бележките на Холмс и психиатричните интервюта с него, извършени след убийствата, програмата откри, че изглежда, че губи страха си от последици, тъй като наркотиците премахват безпокойството му.

И когато дозата на сертралин се увеличи, програмата показва, че обсебващите му мисли стават психотични.

Психиатърът в Обединеното кралство, професор Дейвид Хейли, който е бил съветник на отбранителния екип на Холмс и интервюирал Холмс докато е бил в процес на съдебно дело, казал на Панорама: "Смятам, че ако не беше взел сертралин, нямаше да убие никого".

Въпреки това съдебният психиатър д-р Уилям Рейд, който също е интервюирал Холмс преди съдебния процес, каза пред продуцентите на програмата, че той смята, че убийствата са резултат от психични заболявания и "напълно несвързани с лекарствата".

Прокурорът адвокат Джордж Брухлер каза пред Панорама: "Не мисля, че лекарствата причиниха тези стрелби, мисля, че този човек със злите си мисли, след като стигна до заключението, че няма друго алтернативно бъдеще, с психическото заболяване, доведе до това, Мисля, че го е направил. "

Ролята на наркотиците не беше проучена в съда, а отбранителен екип не призова професор Хейли да даде показания.

Холмс е признат за виновен за всички обвинения и служи на една от най-дългите присъди на САЩ в затвора.

Професор Тирер приканва съдилищата да вземат предвид възможните ефекти на SSRI в случаите, когато хората, които приемат лекарства, извършват насилствено престъпление:

"Въпреки че прави целия процес малко по-сложен, мисля, че това ще стане необходимо в бъдеще".

Производителят на наркотици Pfizer, който развива сертралин, заяви, че не е установена причинно-следствена връзка между сетралиновото и убийствено поведение и че наркотикът е помогнал на милиони хора.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39920002
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930