Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2016 19:09 - Къде се намира световното лидерство...
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 2652 Коментари: 11 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.

image

 

Владимир Путин е единственият лидер, който Западът има Автор: Пол Крейг Робъртс

Емот и Сайболд описват НАТО като „западен алианс за отбрана”. След режима на Клинтън НАТО е алианс за водене на нападателна война, което е военно престъпление според Нюрнбергските правила, създадени от САЩ. Под флага на НАТО много страни бяха бомбардирани, нападнати и правителствата им бяха свалени от Вашингтон, действащ под прикритието на НАТО.

 

Разрушените страни изобщо не представляваха заплаха за страните от алианса на НАТО и не предприеха никакви агресивни действия срещу членките на НАТО. Как е възможно репортерите на „Ройтерс” да не осъзнават това? Защо те наричат един инструмент на агресията на Вашингтон „отбранителен съюз”?

 

Емот и Сайболд съобщават, че „руската агресия” е причината за това НАТО да разположи 3000–4000 войници в прибалтийските държави и Полша. С други думи, нещо, което не съществува – руската агресия срещу прибалтийските държави и Полша – се приема за факт, на който трябва да се противодейства с военни мисии.

 

Репортерите не си задават въпроса дали този незначителен брой войници представлява отбрана или провокация. Броят на войниците би трябвало да бъде 100 пъти по-голям, за да започнат силите поне да приличат на отбранителни сили. Какво е тогава предназначението на тези 3000–4000 натовски войници?

 

Всеки информиран човек знае, че няма необходимост от отбранителни сили срещу Русия в Прибалтика и Полша. Като изключим този факт, само абсолютен идиот може да мисли, че 3000–4000 войници представляват защита срещу руската армия. През юни 1941 г. операция „Барбароса” се стовари върху Русия с нападение на четири милиона войници, чийто главен германски компонент бяха може би най-добре обучените и дисциплинирани войници във военната история, с изключение само на спартанците. По времето, когато американците и британците се готвеха за нападението в Нормандия, руската армия беше сдъвкала Вермахта. Имаше само няколко дивизии с 40% от силите, които да се противопоставят на нахлуването в Нормандия. По времето, когато руската армия стигна Берлин, германската съпротива се състоеше от въоръжени деца.

 

Репортерите на „Ройтерс” не повдигат въпроса за твърдението на президента Обама, че 1000 войници от тези незначителни сили ще бъдат американци, с цел „да се усили нашето изнесено присъствие в Централна и Източна Европа”. Защо им е на САЩ „изнесено присъствие” в Централна и Източна Европа? Какво означава „изнесеното присъствие” на САЩ в Централна и Източна Европа освен безумно безразсъдство? Хиляда американски войници не стават за нищо друго освен за провокация.

 

Емот и Сайболд съобщават със сериозни лица и без да се разсмеят или усъмнят в недоказуемите обвинения за руска агресия на втория съветник по националната сигурност на Белия дом Бен Роудс, полския външен министър Витолд Вашчиковски, президента Обама и председателя на военната комисия на НАТО Пьотър Павел.

 

Ген. Павел каза, че „Русия се опитва да възстанови своя статут на световна сила, едно усилие, което включва използването на нейните въоръжени сили”.

 

Обама каза, че е необходимо „да се запазят в сила санкциите срещу Москва, докато тя не се съобрази напълно със споразумението за спиране на огъня в Украйна”.

 

Вашчиковски каза: „Ние трябва да отхвърлим всякакво пожелателно мислене по отношение на прагматичното сътрудничество с Русия, докато Русия продължава да напада своите съседи”.

 

Роудс заплаши „продължаващата агресия” на Русия с отговор на НАТО.

 

Тези твърдения са пропагандни. Ако тези, които ги изразяват, действително вярват в тях, те са прекалено имбецилни, за да им бъдат поверени обществени постове.

 

Възможно е чешкият генерал да не знае, че Русия е използвала въоръжени сили само за да отблъсне инспирираната от Вашингтон грузинска инвазия в Южна Осетия и срещу ИД в Сирия, което САЩ, ВБ и Франция също твърдят, че правят. След отблъскването на грузинската инвазия Русия изтегли силите си. След като се справи с убежището на ИД в Сирия, Русия се изтегли и беше принудена да се върне заради възстановяване числеността на ИД от Вашингтон.

 

Дали полският външен министър ще може да назове страните, които „Русия продължава да напада”?

 

Дали президентът на САЩ наистина не знае, че Русия не е страна в споразумението за прекратяване на огъня в Украйна? Това е споразумение между отцепилите се републики и правителството в Киев. Вашингтон направи всичко възможно да разубеди Киев да спазва подписаното споразумение.

 

Може ли съветникът по националната сигурност Роудс да ни каже къде се случва тази „продължаваща агресия на Русия”? Кои страни са нападнати и завладени?

 

Как може да има толкова много руска агресия и никакви доказателства за нея?

 

Наскоро президентът Путин жестоко разкритикува западните медийни к*ви, които раздухват пламъците на Трета световна война, повтаряйки папагалски пропагандните лъжи на Вашингтон. Тези лъжи са безразсъдни. Те застрашават живота на планетата Земя.

 

През целия ми живот американските президенти са работили за намаляване на напрежението между двете основни ядрени сили. JFK работеше с Хрушчов за разреждане на опасната ситуация, възникнала с разполагането на американски ракети в Турция и в отговор – разполагането на руски ракети в Куба.


Президентът Никсън придвижи СОЛТ I, договор за ограничаване на стратегическото въоръжение, и Договора за ограничаване на системите за противоракетна отбрана (ABM Treaty).


Президентът Картър изработи СОЛТ II.


Президентът Рейгън договори с Горбачов края на Студената война, най-многообещаващото постижение на ХХ век.


Режимите на Клинтън, Дж. У. Буш и Обама направиха всичко възможно да повишат напрежението между ядрените сили до височини отвъд най-опасните дни на Студената война.


Злотворният режим на Клинтън наруши думата на американското правителство, унищожавайки по този начин честта на американското правителство, като разшири НАТО до границите на Русия.


Злотворният режим на Дж. У. Буш изтегли САЩ от договора за ограничаване на антибалистичните ракети и пренаписа военната доктрина на САЩ с цел да издигне ядреното оръжие от оръжие за ответен удар до оръжие за пръв удар. Този безумен акт беше предизвестие за руснаците.


Злотворният режим на Обама възнамерява да разположи ядрени ракети на границите на Русия в Полша и Румъния и конструира държавен преврат в Украйна с намерението да лиши Русия от нейната черноморска военна база в Крим, единственото южно пристанище на Русия.

 

Изправено пред инсталираното от Вашингтон русофобско правителство в Украйна, руското население на Крим, руска провинция от 1700 г., гласува на практика единодушно за присъединяване към Русия, към която Крим принадлежеше, преди Хрушчов да го прехвърли на Украйна в средата на ХХ век. Приемането на желанието на собствения народ от руското правителство беше погрешно представено с пропагандна цел от Вашингтон и преститутките като „руско нахлуване и анексиране на Крим”. Тази лъжа е източникът на мита за „руската инвазия”. Руските въоръжени сили вече присъстваха в Крим, защото когато Русия предостави независимост на Украйна, Русия си запази дългосрочния лизинг върху руската военноморска база в Крим. Както свидетелстваха всички международни наблюдатели, вотът беше независим от руското военно присъствие.

 

Глупакът от Белия дом каза, че вотът в Крим бил без значение, защото не била гласувала цяла Украйна. Глупакът е прекалено невеж, за да знае, че това смехотворно изказване дискредитира Американската революция, защото народът на Великобритания не е гласувал. По точно същата причина, по която глупакът иска Крим да се върне на Киев, САЩ трябва да бъдат върнати на Великобритания. Аз се съмнявам, че народът на Великобритания ще ни приеме. Кой иска една нация от криминални престъпници да се удави в собствената си арогантност?

 

Днес светът е изправен пред перспективата безгрижните американци да изберат една откачена престъпна или полупрестъпна личност за свой президент, една личност, която обяви, че президентът на Русия е „новият Хитлер”. Изказването на глупавата кучка е обявяване на ядрена война и тази опасна, безразсъдна, некомпетентна, нехайна личност беше избрана от Демократическата партия за следващия Президент на САЩ!


Невежеството и глупостта на американския народ ще унищожат света.


Не е чудно, че Владимир Путин, единственият отговорен световен лидер освен президента на Китай, е отчаян, че западните медии не разбират, че тяхното безотговорно пренебрегване на истината помага на Вашингтон да вкара света в ядрена война.

 

Путин не иска война. Той прави всичко по силите си да я избегне. Но Путин няма намерение да предаде Русия на Вашингтон. Точката на отвързване на третата световна война ще бъде инсталирането на ракетите на Вашингтон в Румъния и Полша. Както наскоро Путин обясни на имбецилните западни журналисти, тези ракети могат лесно и тайно да бъдат трансформирани от антибалистични в нападателни ядрени ракети, които могат да поразят руските цели до пет минути след изстрелването си, като лишат Русия от ответно възпиране. След като тези ракети бъдат инсталирани, Вашингтон ще може да дава заповеди на Русия.


Каквото и да мислят зловредните мъже и жени във Вашингтон, които играят комар с живота на планетата, Русия няма да приеме тези ракети.


Къде се помещава световното лидерство? Във Вашингтон, световната столица на военните престъпници, които движат света към ядрена война, или в Русия, чието ръководство приема безброй обиди и провокации в усилието си да избегне войната?

 

Източник:

http://www.paulcraigroberts.org/2016/07/11/paul-craig-roberts-vladimir-putin-is-the-only-leader-the-west-has-if-we-do-not-support-him-washington-will-destroy-life-on-earth/
 

Превод: Мария Рускова
glasove.com/categories/komentari/news/vladimir-putin-e-edinstveniyat-lider-kojto-zapadyt-ima

И нещо за нашите работи...

*   *   *
Ех, доста българи чакат.

И се питат: дали руснакът,
американецът, или швабата
ще извърши нашата работа...

Марин Тачков


 

 




Гласувай:
18


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/07/15/provalut-na-demokratichnia-fundamentalizum-na-usa/
16.07.2016 19:13

Провалът на демократичния фундаментализъм на САЩ

Гост-автор, Споделено от мрежата · 15/07/2016 · 17:33

image(1)

от Матю Бок-Коте

Канадският социолог Матю Бок-Коте за провала на американската идеология на демократично световно месианство.

След публикуването на доклада “Чилкот”, който прави главно отрицателна равносметка на войната в Ирак, предизвикана през 2003 г. от американската империя и нейните съюзници, Тони Блеър и Джордж Буш се върнаха отново към темата. Общо взето, дори и да не изпитват вече патриотарската и шумна гордост от 2003 г., те дават изцяло положителна оценка на тази операция. Те искат да вярват и да внушат, че нашествието в Ирак си остава славната страница на един демократичен кръстоносен поход.

Тяхната защитна линия е същата: светът се чувства по-добре без Саддам Хюсеин.

Формулата поставя капан: никой няма да съжалява за един кръвожаден тиранин, умножил кланетата. Повечето от онези, които се противопоставяха на нашествието в Ирак, не се възхищаваха на диктатора, но въпреки това се страхуваха, че след едно зло ще последва друго, още по-голямо: че страната ще експлодира например и ще изпадне в гражданска война, а сътресенията в региона ще засегнат планетата. Очевидно не са се излъгали. С падането си несъмнено омразната иракска власт рискуваше да хвърли Близкия изток в ужасен хоас.

Но извън доклада “Чилкот” трябва да се върнем към онова, което бихме нарекли

идеологически и философски основи на нашествието в Ирак.

Кампанията в Ирак бе замислена до голяма степен от т.нар. неоконсерватори, които се представяха за пророците на форма на демократичен месианизъм в Близкия изток. Тя се вписваше в една визия за света, която не е мъртва и която иска да превърне външната политика на западните страни в инструмент за политическа революция в световен мащаб. Обявената цел е ясна: да се демократизира планетата, за да се умиротвори.

Това беше часът на демократичния фундаментализъм.

Спомняме си теорията, която изтъкваха американските неоконсерватори, когато искаха да оправдаят нашествието в Ирак. Те говореха за теорията на демократичното домино. Би било достатъчно, така да са каже, да бъде свален един диктаторски и корумпиран режим в Близкия изток и да бъде заменен с примерен демократичен режим, за да бъде тласнат регионът към демократичната цивилизация. Демокрацията е заразителна и е достатъчно да се посее, със сила, ако е необходимо, за да се разпространи. Това е така, понеже тя отговаря на един универсален човешки стремеж, и то в нейната американска форма.

Войната в Ирак беше идеологически тест и страната се смяташе за изключителна политическа лаборатория. Само че нещата рядко се случват така, както бихме желали, и американците направиха едно изненадващо откритие: не цялата планета мечтае да се американизира и не е достатъчно да внесеш в една страна конституция по западен модел и да наложиш пазарна икономика, за да я превърнеш в образцово общество, което на свой ред достига края на историята и се избавя от политическите и религиозни страсти.

Демокрацията не расте като гъба

и не е достатъчно малко институционално инженерство, за да се зароди.

С други думи, влизайки в Ирак, американците извършиха огромна антропологическа грешка. Те пренебрегнаха факта, че демокрацията е плод на дълга историческа подготовка и не може да бъде постановена с декрет на един народ, който не е подготвен за нея. Тя ще се установи още по-трудно в страна, в която националното съзнание е минимално и която е прекосявана от дълбок религиозен конфликт, който само е бил сдържан, за добро или за лошо, от една авторитарна репресивна политика. Противно на онова, което може би си е мислел Джордж Буш, на планетата няма дълбок демократичен стремеж, който просто трябва да се изрази политически.

Тук стигаме до една голяма линия, която бихме могли да наречем американската идеология и на която неоконсерватизмът е може би само карикатурният образ.

Америка трудно възприема сериозно многообразието на цивилизациите, народите и религиите.

Според нейната визия за света културите са не толкова реалности, вкоренени в историята, колкото фолклорни обичаи, които могат да бъдат приватизирани, стига да бъде намерен подходящият конституционен модел. Изхождайки от своя собствен исторически опит, тя е убедена, че културите са запаси от фолклорни обичаи, които могат да бъдат приватизирани, превръщайки ги в лични предпочитания.

Пристигайки в Ирак, Америка се оказа пред религиозен конфликт, абсолютно неразбираем единствено в термините на демократичната рационалност. Причината е, че тя се придържа по-лесно към политиката на принципа за възможно най-добрия режим, отколкото на този за най-малкото зло. От тази гледна точка Америка е склонна да вярва, че е достатъчна малко добра воля и вяра, за да бъдат заличени архаичните антагонизми, продължаващи от векове. Тя си представя, че цялата планета е готова да чуе праведното демократично слово.

Да продължим по-нататък: Америка е склонна да вярва, че е универсална. Тя няма специфична култура, а култура, която е валидна за цялото човечество.

Според нея планетата мечтае да й подражава.

Това е изкушението на империята в наши дни: тя си въобразява, че е носител на опит, който е валиден за цялото човечество. Многообразието на света й изглежда като остатъчна реалност, която е призвана рано или късно да изчезне. С подходяща конституция, съчетана с насаждането на подходящите за пазарната икономика кадри, тя вярва теоретично, че е способна да превърне всяка страна в малък Ню Джърси.

Тук американският универсализъм разкрива своите граници, които Вашингтон се затруднава обаче да признае. Това кара Америка да практикува

хуманитарен империализъм,

представяйки се за извисилата се сила, натоварена да осигури световната стабилност, докато другите страни, и главно европейските страни, са все още затънали в националните си партикуларизми. Америка е не просто страна, нито дори империя: тя е демократичното съзнание на човечеството, което върви към помирение. Тя се затруднява да повярва, че при някои обстоятелства просто би било по-добре да не се намесва в онова, което не я засяга. Тя би трябвало да разбере, че няма правото да упражнява философска опека над цялата планета.

Тази склонност надхвърля политическите експерименти в Близкия изток. От време на време

Америка мъмри Европа

и я упреква главно, че не се слива с модела на американската модерност. Това се вижда най-вече, когато става дума за религиозната свобода, която тя иска да съхрани на всяка цена, сякаш не знае, че Европа има силна памет за религиозните войни. Тя вижда в религията не само индивидуална духовност, а социална сила, която винаги се стреми да завземе публичното пространство, за да наложи своя закон. Америка не успява да разбере френския лаицизъм.

Америка се затруднява също да разбере европейската тревога пред исляма

и не гледа на масовата мюсюлманска имиграция в страните от Стария континент като завземане на една цивилизация от друга.

Тя се затруднява да разбере също цивилизационната сила на една граница, която разделя хора, прекалено различни помежду си, за да участват в едно и също политическо тяло. Очевидно универсализмът не е лишен от основание, но той трябва да се развива, изхождайки от предварителното условие на многообразието в света, което не е призвано да изчезне, което е тук, за да остане. Човек има нужда от посредничество, за да стигне до идеята за универсалното. Когато го лишат от неговата култура, го осакатяват.

Откриваме границите на американския универсализъм, когато стане дума за Русия при Путин,

с която Америка е изкушена да изиграе стария филм за Студената война. Несъмнено Путин не е възхитителен либерален демократ според западния модел. Но би било погрешно да виждаме в него превъплъщение на Сталин. Би било погрешно да му се възхищаваме, би било погрешно също да го изключваме от регистъра на цивилизованите нации, още повече че той, по свой начин, се вписва в дългата история на Русия и освен това открито е подкрепян от своя народ, дори и Русия да е по-скоро авторитарен режим, отколкото западна демокрация.

Всъщност Русия се опитва да развие собствена визия за света,

своя собствена политическа философия, която се позовава на определена форма на историческия консерватизъм, опиращ се на представата за едновременно вкоренения и традиционен човек. Можем и да не я ценим, но ще разберем посланието, отправено към Америка: има повече от един начин да принадлежиш към света, има различни начини да бъдеш част от човешката ситуация.

Русия е отделна цивилизация, която не възнамерява да се подчини на американския свят

и която утвърждава своята идентичност, афиширайки своето различие спрямо Западна Европа.

Каквото и да смятаме, Русия при Путин свидетелства конкретно за онова, което би могло да се нарече многообразието на света: тя представлява историческа и политическа другост, която не можем просто да окарикатуряваме като враг на либералната цивилизация. Тя ни призовава да проявим антропологична скромност: нациите и цивилизациите не възприемат бъдещето на света по един и същ начин и те са в правото си не само да ценят своите интереси, но и своята идентичност, дори и тя да се сблъсква често с либералните ценности, на които западните страни основателно държат.

Многообразието на света, стига да го вземем на сериозно, би трябвало да ни помири с онова, което ще наречем многообразие на режимите. Това очевидно не означава, че трябва да свикнем лесно с тираниите, но че ще се откажем все пак от желанието си да възпроизведем политическия живот на цялата планета според този на западните демокрации, които нямат обаче, както рискуваме да открием в близките години с появата на въпроса за идентичността, една и съща концепция за добър живот и общо благо.

Да се върнем към войната в Ирак. Това не означава да изпаднем в антиамериканизъм, а

да предупредим САЩ срещу всяка форма на демократично високомерие.

Заставайки срещу войната в Ирак през 2003 г., Франция доказа истинска политическа мъдрост. Това, което прояви Франция, е не толкова пацифизмът на евнуха, колкото истинско благоразумие, опиращо се на автентична дипломатическа традиция, с която би трябвало да се гордее. Тя знаеше, че несъвършените политически режими не се побеждават, като бъдат заменени с козметични имагинерни конструкции, които могат да тласнат света към хаос.

Жалко е, че Франция се остави през 2011 г. да бъде превзета от форма на неоконсерватизъм, хвърляйки се в либийския капан противно на всяка политическа предпазливост. Бихме могли да видим в това френска война по американски. В известен смисъл радикалният и имперски радикализъм е лошата човешка страна на демокрацията, възприемана много често по-скоро като религиозно откровение, отколкото като режим, който организира живота на един народ, дори и да можем с пълно право да смятаме, че тази организация е най-добрата.

Страните от стария свят са пазители на мъдрост, която липсва на новия свят.

Те би трябвало да виждат в нея по-скоро ценен капитал за човечеството, отколкото демодирана вехтория.

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник: Гласове
цитирай
2. zax - Interesno.
16.07.2016 19:26
Interesno.
цитирай
3. mt46 - Мда, интересни и трагични неща стават по света...
16.07.2016 23:01
zax написа:
Interesno.

Нощес - опит за преврат в Турция, доста убити, ранени, арестувани...
цитирай
4. emi1ts - Многообразието
17.07.2016 09:59
на света е не само важно и ценно ,но и необходимо!Според мен е истина мисълта,че страните от стария свят са пазители и поне би трябвало да са източник на повече мъдрост изхождайки от факта,че имат много по -голям опит във времето!Докога ще продължава този диктат на правото на по-силния ,който е оцелял още от праисторическо време.Все още сме много близо до законите на "джунглата"за съжаление!
цитирай
5. zaw12929 - Да им готвим венци и паметноци- на ...
17.07.2016 13:35
Да им готвим венци и паметноци- на НАТОВЦИ - те са ни освободили от онова 5 вековно рабство и сега, пак искат да ни освободят... от свободата- вече нищо сруго не остана в тази разграсена страна потъваща в руини ... свободата да умрем, за да няма кой да обича Русия и тя ще даде подедния уеок на всички... Пази Боже! Амин!
цитирай
6. milady - може ли, да не се съглася с посл абзац. Благодаря ,марине за инфото ! Бог с нас!
17.07.2016 13:41
Днес светът е изправен пред перспективата безгрижните американци да изберат една откачена престъпна или полупрестъпна личност за свой президент, една личност, която обяви, че президентът на Русия е „новият Хитлер”. Изказването на глупавата кучка е обявяване на ядрена война и тази опасна, безразсъдна, некомпетентна, нехайна личност беше избрана от Демократическата партия за следващия Президент на САЩ!


Невежеството и глупостта на американския народ ще унищожат света.
цитирай
7. mt46 - Така е... Сякаш мъдростта е избягала от Европа...
17.07.2016 18:30
emi1ts написа:
на света е не само важно и ценно ,но и необходимо!Според мен е истина мисълта,че страните от стария свят са пазители и поне би трябвало да са източник на повече мъдрост изхождайки от факта,че имат много по -голям опит във времето!Докога ще продължава този диктат на правото на по-силния ,който е оцелял още от праисторическо време.Все още сме много близо до законите на "джунглата"за съжаление!

цитирай
8. mt46 - Едва ли някой ще ни освободи... Нужно е ние сами да се освободим...
17.07.2016 18:34
zaw12929 написа:
Да им готвим венци и паметници- на НАТОВЦИ - те са ни освободили от онова 5 вековно рабство и сега, пак искат да ни освободят... от свободата- вече нищо друго не остана в тази разграсена страна потъваща в руини ... свободата да умрем, за да няма кой да обича Русия и тя ще даде поредния урок на всички... Пази Боже! Амин!

цитирай
9. mt46 - Да, може... Не бих желал да има център на световно господство... Поздрав!...
17.07.2016 18:37
6. milady - може ли, да не се съглася с посл абзац. Благодаря ,марине за инфото ! Бог с нас!
13:41
Днес светът е изправен пред перспективата безгрижните американци да изберат една откачена престъпна или полупрестъпна личност за свой президент, една личност, която обяви, че президентът на Русия е „новият Хитлер”. Изказването на глупавата кучка е обявяване на ядрена война и тази опасна, безразсъдна, некомпетентна, нехайна личност беше избрана от Демократическата партия за следващия Президент на САЩ!


Невежеството и глупостта на американския народ ще унищожат света.
цитирай
10. krumbelosvet - И аз чакам
29.07.2017 13:26
И аз чакам да чуя от автора, как КОНКРЕТНО българите могат да "си свършат работата". Ако няма гогов отговор авторът, то значи, че звучното му четиристишие си е просто една ругатня срещу своа нърод, на чисто-емоционално основание, внушено от... медиите.
цитирай
11. krumbelosvet - Най-вероятно
29.07.2017 21:16
Най-вероятно господарите на Буш-младши са ЗНАЕЛИ какво ще последва. ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗА ВРЪЩАНЕ НАЗАД. От 11 септември да днес събитията следват ЕДНА логика и тя е на първо място УНИЩОЖЕНИЕ НА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЕВРОПА, заедно с неговата неделима част - руските и всички останали славяни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19168174
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148932
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031