Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2017 16:03 - ВРЪЗКИ: КОЙ #КОЙ е в партията на Христо Иванов
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 3703 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Служители на Иво Прокопиев вкарани на ключови постове в партията. Останалите са протестъри и министерски съветници image

image image image image Още по темата Дясната ръка на Прокопиев в ръководството на "Да, България" 17:50 | 08 Януари 2017 г. Историите на прехода - как Иво Прокопиев стана милионер 11:26 | 14 Февруари 2016 г. Нови лица или добре познати кариеристи от обкръжението на Иво Прокопиев попадат в новата партия на Христо Иванов - "Да, България". Два дни след нейното учредяване излизат интересни връзки, съобщава агенция БЛИЦ. Членовете на изпълнителния съвет на партията изненадващо не бяха разкрити със своите биографии, а срещу съответното име има само табела от рода на - програмист, бизнесмен, журналист, блогър. По-внимателна проверка на Националния съвет обаче показва, че в партията на Иванов, станала известна вече като партията на Прокопиев, присъства мрежа от хора, обединени от бизнес-връзките си или направо служители на разградския бизнесмен. 
 
Забравеният участник в един от сезоните на “Биг Брадър” Пламен Медаров, който от около две години е постоянно ангажиран с участие във всевъзможни протести, е представен като “предприемач” в Националния съвет на "Да, България". Като такъв се е обявил и друг протестър – Георги Илиев. Антоанета Цонева и Константин Павлов-Комитата също са членове на НС. Във върхушката на “Да, България” попада и мъжът на журналисткатка Ивет Добромирова - Румен Петров. Брат на мъжа на Добромирова е Бойко Василев, който отговаря за публицистиката в държавната медия. В Националния съвет освен мъжът на Добромирова, влиза и служителят в нейната пиар агенция - Александър Кръстев, който днес получи и ефирно време в една от националните телевизии. 

Протестърът Виктор Димчев също е НС на "Да, България". Още през 2009 г. журналистът Степан Поляков го обвинява в криминални престъпления и заграбване на кабелна телевизия за туризъм. Поляков дори твърди, че Димчев се е занимавал с търговия с български визи, а майка му е била съдена и лежала в затвор в Мексико.

В партийното ръководство има представител и на Българския хелзинкски комитет - Адела Крачунова. Партиен началник е станал и учителят Емил Джасим, който е абониран за медийни участия от няколко години. В гилдията са стъписани от неговото натрапчиво медийно присъствие и се чудят, дали той е единственият "красив и умен" учител в България.

За заместник-председател се стяга и съветникът по правни въпроси на отиващия си Росен Плевнелиев - Кристиан Таков. Юристът бе зает в последните години да громи прокуратурата.  

Кой ще е тайният касиер на Прокопиев 
 

Олигархът Иво Прокопиев, който присъства на първото събитие на бъдещата партия през декември, очевидно отново се е изплашил да влиза  пряко в политиката. Вместо да получи партиен билет, Прокопиев е уредил с властови позиции в “Да, България” свои протежета. Един от тях е скандално известният Ангел Гяуров – брат на Биляна Гяурова, която ръководи създадения от Христо Иванов Български институт за правни инициативи. “Братът на Биляна – Ангел – е съдружник с нея и съпруга й Александър Вегерстедер в консултантското дружество “Обержин“. 

Същевременно, Ангел управлява офшорката БАЛТО-СЛАВИК ВЕНЧЪРС ЛИМИТИД, собственик на дружеството за недвижими имоти на Иво Прокопиев “Алфа център“ и на 50% от акциите на “Софстрой“. Освен това, Ангел Гяуров е управител на “Бизнес парк София“ – тоест, заема предишната длъжност на Росен Плевнелиев, преди да стане министър в правителството на ГЕРБ”, става ясно от публикации от 2014 г. През 2013 г., когато в-к “Телеграф” разкри, че Прокопиев е налял 9 млн. евро в обща фирма с Плевнелиев, името на Ангел Гяуров отново присъства. На практика, Гяуров е тайният касиер на олигарха, нищо, че в ДАЙ, България се представя като “инженер”, какъвто по образование е и Росен Плевнелиев. 

Дясната ръка на бизнесмена от Разград - Юри Катанов пък е в Контролния съвет на партията. Изпълнителният директор на дружеството „Алфа финанс холдинг“ бе избран за един от седмината членове на Националната контролна комисия на партията. Нейната роля ще бъде да решава кой от партийците да бъде гонен и ще тълкува спорни въпроси от устава по свое усмотрение.

Икономистът Кирил Петков е друго от Прокопиевите протежета, които са намерили място във върхушката на “Да, България”. Амбициите на олигархията били това да е бъдещият министър на икономиката, по подобие на злополучния Трайчо Трайков. Над десет представители на IT-фирми от орбитата на олигархичния “Капитал” също са намерили място в ръководството на “новата” партия. 
 
И адвокат на лихвари в партията на борците срещу корупцията
 
В партийната върхушка намира място и адвокат Енчо Динев, който не крие, че от години се занимава с консултации на лица, които упражняват лихварска дейност. Динев е работил и като юрисконсулт на Летище “София”, както и във фирма на подсъдимия за укриване на 63 млн. лв. данъци олигарх Огнян Донев. 

Безспорно, най-скандално е присъствието в партийното ръководство на лица, които са участвали в настоящото правителство, както и в първия кабинет на ГЕРБ – 2009-2013 г. От една страна, така става ясно, че Христо Иванов и кукловодите му са излъгали, че партията им е изцяло от “нови” за управлението и политиката лица, а от друга страна – участвалите във властта – веднъж са паразитирали на гърба на друга политическа сила, която е била мандатоносител, а сега правят опит да се продадат като девственици. Ето имената на петима членове на Националния съвет на "Да, България", които са участвали във властта: 
 
Атанас Славов – съветник и член на политическите кабинети на Христо Иванов – като служебен министър на правосъдието и като министър на правосъдието 2014-2015 г.; съветник и член на политическия кабинет на Румяна Бъчварова през 2016 г.
 
Божидар Божанов
– съветник и член на политическия кабинет на Румяна Бъчварова от 2014 г., отговаря за разпределението на стотици милиони евро за електронно управление, редовен дописник в изданията на Прокопиев.

Борислав Стефанов – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции от 2010 до 2013 г., предложен за поста от протежето на Иво Прокопиев в първото правителство на Б. Борисов – министърът на икономиката Трайчо Трайков. 
 
Виктор Стоянов – заместник-министър на културата в служебния кабинет на Георги Близнашки през 2014 г. От края на 2014 г. до пролетта на 2016 г. е директор на Софийската филхармония, която е принуден да напусне, след обвинения във финансови нарушения и влошаване на работната атмосфера.
Христо Христев – съветник и член на политическия кабинет на Христо Иванов в Министерството на правосъдието.
 
Колкото до опитите да се внуши, че партията – официално на Иванов, скрито на Прокопиев - е събрала напълно случайно 1235 души съмишленици и учредители, то е добре занапред да не се лъже така арогантно, защото и останалите членове на ръководството на "Да, България", вероятно са свързани с фирми и кантори, гравитиращи около олигархичните кръгове “Капитал” и “Агнешките главички”.

kanal3.bg/news/bulgaria/politics/45849-VRAZKI%253A-KOY-%23KOY-e-v-partiyata-na-Hristo-Ivanov





Гласувай:
8



1. zaw12929 - Всяко зло за добро- така може да се ...
12.01.2017 08:04
Всяко зло за добро- така може да се определи станалото. Така организирани тези герои направиха добре- да ги знаем къде са и какво са намислили , за да бъдат неутрализирани лъжите им. Самия Христо Иванов напоследък получи над 1.2 милиона долара и явно каква задача има- да служи на чужди интереси- който плаща поръчва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746923
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031