Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2016 08:05 - Украинската диверсионна атака над Крим се провали, Евгений Панов даде показания (ВИДЕО)
Автор: koshava Категория: Видео   
Прочетен: 880 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.08.2016 08:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) разпространи видео с разпита на Евгений Панов, който бе задържан на 10 август за опит за диверсии в Крим. Във видеото Панов признава, че е гражданин на Украйна и участник в диверсионна група, която е имала за задача да извърши диверсии на територията на Република Крим. Впрочем, данните, озвучени от Панов, са в разрез с официалните заявления на украинските власти.

Планирани диверсии

„Панов Евгений Александрович, роден през 1977 година, жител на Украйна, в село Днепровка в Каменск-Днепровски район на Запорожка област. Живея в Запорожка област, в град Енергодар”, се представи задържания в хода на разпита.

Задържаният заяви, че е служил в състава на Въоръжените сили на Украйна в източната част на Украйна от август 2014 година до август 2015 година. По думите на Панов, него са го поканили в Киев, където са му разказали, че се създава група аз извършване на диверсии в Крим.

image

„По заповед на Сердюк аз и Алексей Сандуло обиколихме с автомобил градовете на Крим. Имаше и втора кола, нейният маршрут не ми е известен. Със Сандуло минахме през градовете Армянск, Красноперескопск, Джанкой, Феодосия и Керч, за да огледаме обектите за диверсия. В качеството на обекти за диверсия са били определени фериботната връзка в Керч, петролната база във Феодосия, обекти в град Джанкой, хеликоптерният полк и химическия завод „Титан””, съобщи Панов.

„Трябвало е да се взривява военна техника”

По думите на задържания, групата се е сдобила с пет комплекта руски униформи и е бил създаден таен склад с оръжие и взривове до Армянск. „Беше ми поставена задача да пристигна в Армянск за евакуация на част от групата, където и бях задържан. Трябваше да взривим военна техника на войските на Руската федерация”, казва украинецът.

Той също сподели информация за това, кой е планирал действията на диверсионната група. „До колкото ми е известно, дадената операция е била планирана от Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна”, каза той.

Какво казват в Киев…

Впрочем, озвучената от Панов информация не съответства с официалните изявления на украинските власти. Например, президентът на Украйна Петро Порошенко опроверга данните за планирането на терористическата атака в Крим и заяви, че Киев осъжда тероризма във всичките му форми.

„Украйна категорично осъжда тероризма във всичките му форми и проявления и, съответно, отрича практиката на използване на всячески терористични мерки за деокупация на Крим”, се казва в съобщението.

… и във Вашингтон

В САЩ, на свой ред, заявиха, че не са получили от Русия доказателства за това, че Украйна се готви за терористични провокации в Крим. Това заяви посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет.

Отвличаща вниманието маневра

Американският външнополитически анализатор Гари Сусман в интервю за RT подчерта, че всичко, което идва от устата на представителите на Вашингтон, се базира на предубеденото отношение към Русия. Според него, това е необходимо на САЩ, за да прокарват своята линия и да скриват провалите си във външната политика.

„Дайте да погледнем, например, хакването на електронната поща на демократите. Дори без доказателства, американските медии и Държавния департамент обвиниха за всичко Русия. Това са опити да се дискредитира и изолира Русия, за да могат САЩ да движат своите войски. Както и да замазват своите грешки във външната политика”, смята Сусман. Блиц


bgjournal.info/ukrainskata-diversionna-ataka-nad-krim-se-provali-evgeniy-panov-dade-pokazaniya-video/

  ФСБ России предотвратила совершение в Крыму подготовленных ... ▶ 2:19 https://www.youtube.com/watch?v=Qpb6b3L6g9o Преди 3 дни - Качено от RT на русском Федеральная служба безопасности России предотвратила совершение в ... в Крыму подготовленных Минобороны Украины терактов.

Подозреваемый в организации терактов в Крыму: Операцию ... ▶ 3:15 https://www.youtube.com/watch?v=QWmRK6iOpRg Преди 1 ден - Качено от RT на русском Задержанный по подозрению в организации терактов в Крыму житель ... Операцию спланировала разведка Минобороны Украины.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1755022
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930