Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 15:15 - ЧЕСТИТО: Алексей Петров и компания осъдиха България!И не само те съдят и осъждат -абе някой има ли идея въобще какво става
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 526 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и братята Йордан и Пламен Стоянови, известни като Дамбовците осъдиха България в Европейския съд за правата за човека.


Съдиите в Страсбург присъдиха общо 109 703 евро обезщетения на четиримата и семействата им заради спецоперация "Октопод", проведена през 2010 г., когато вътрешен министър бе Цветан Цветанов, съобщиха БНР и "Правен свят".

Тогава Дамбовците, Хамстера и Алексей Петров бяха задържани показно, като при арестите на Йордан и Пламен Стоянови, единият от братята бил изведен полугол и държан навън, в очакване да дойде полицейски оператор и да го заснеме в режисирана поза.

Унизително отношение, нарушаване на презумпцията за невиновност и на правото на личен и семеен живот са част от нарушенията на Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, които съдът в Страсбург установи при арестите на четиримата.

В решението си магистратите от ЕСПЧ отбелязват, че нарушението на презумпцията за невиновност е извлечено от изказванията на Цветан Цветанов за задържаните и вината им. Според съда в Страсбург вътрешният министър е "минал границата на обичайната комуникация чрез медиите на информация за хода на текущо разследване".

Според осъдителните решения, България трябва да плати на Пламен Стоянов и семейството му обезщетение от 30 000 евро, а на брат му Йордан и семейството му - 50 000 евро и 5000 евро за съдебни разноски. Съдът приема, че е нарушено правото им на частен и семеен живот.

Обезщетението за Алексей Петров е 6000 евро и 3703 евро за съдебни разноски.

Антон Петров-Хамстера ще бъде компенсиран с 5000 евро, а съпругата му Красимира Иванова с 10 000 евро за неимуществени щети.

 "Не е лошо бившият министър (Цветан Цветанов - б.р.) да помисли дали не би било справедливо и дали не би бил красив политически жест да дари на хазната поне стотина хиляди евро, като компенсация за загубите, които ние търпим заради злоупотребата с власт при тези акции с нелепи имена. А защо и финансовият министър Владислав Горанов да не обмисли един регресен иск срещу Цветанов", коментира адвокат Михаил Екимджиев, който представлява Дамбовците в Страсбург. 

Сакскобургготски съди България в Страсбург за имотите 
Цветан Василев ще съди България в Страцът Крум ще съди България в Страсбург - Haskovo.NET 
Семейство ще съди България в Страсбург заради абсурдно ... 
Ренета Инджова има намерение да съди България в Страсбург ... 
Дидо Дънката осъди България в Страсбург за 40 000 евро ... 
Британец съди България в Страсбург заради отнет апартамент 
Бивши митничари съдят България в Страсбург | Новините от ... 
И вдовицата на Косьо Самоковеца осъди България в Страсбург ... 
Цигани съдят България в Страсбург, законите не важали за тях ... 
Осъдени затворници съдят България в Страсбург. Вижте за какво 
Лютви Местан съди България, настоява турският да стане втори ...
Как убиец със смъртна присъда осъди България в Страсбург? - bTV  
ДПС съди България за майчиния език в Страсбург, другата ...
Турчин съди Волен Сидеров в Страсбург - Novini.bg
 
Ромка осъди България в Страсбург за дискриминация - Дарик 
Цар Киро ще съди България в Страсбург - Frognews.bg 
Пенсионери още съдят България в Страсбург - Поглед Инфо


 Абе някоий разбира ли какво става,джагали,мангали,пингали на тиа все са им малко правата и ша съдят България.Да ще я съдят щото никога не е била тяхна,престъпниците ще я съдят щото и имат зъб,саксчето и други ша съдят от лакомия ама май и обикновените хорица стигат до такива решения.Що ли така щото
България в лицето на управляващите и институцийте се е превърнала във враг на народа си.Води се война срещу народа с всички средства и на всички нива.

Нищо случайно не се случва в  #ибаната колония-Бойно поле БЪЛГАРИЯ това и е името.Бойно поле на което сами срещу себе си воюваме

Колко още може да продължи този кошмарен сън?

Колко още трябва да се чака докато в бърлогата на непробудното помрачение се събуди нашият горд и възвишен дух - духът на смелите и верни на Родината хора.

Колко ще трябва да ни зоват сълзите и кръвта от могилите на нашите предци, които всичко виждат, но не могат да осъзнаят позорището на хипнотизираните от дръзки чужденци потомци.

Добре, заради тях и заради онези, които страхливо мълвят "пак искат да ни направят пушечно месо" ще кажем иначе.

Добре, войната не е ваша.

Тя е наша. Нашата майка!

Александър Дугин






Гласувай:
1



1. minevv - ywi
05.04.2016 15:21
да
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1756558
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930