Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2016 10:21 - Плевнелиев: Тодор Живков е лъжец - Алоо пастирката /Това което ние сме го построили,вие не можете да го боядисате - Тодор Живков
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 648 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Тодор Живков не е бил мъдър, а лъжец.

Това каза президентът Росен Плевнелиев след края на дискусията за свободата на словото у нас, на която регулатори, ранобудни, контри и всякакви фактори бяха повече от действащите журналисти.

Няма как да не съм притеснен, когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър. Не. Той не беше мъдър, а лъжец - са дословните думи на президента Росен Плевнелиев, след края на третата дискусия от инициативата Диалог с гражданите на тема Какво бъдеще за българските медии?

Той лъжеше българския народ 45 години. Казвам го, не за да разделям нацията. Истината не може да ни разделя, историята трябва да я знаем такава, каквато е, мотивира се Росен Плевнелиев.

Плевнелиев посочи, че след като катастрофите у нас са намалели двойно заради вежливите шофьори може същото да се постигне и в медийната среда с нов Етичен кодекс.

Имаше въпрос за това дали концентрацията на медиите застрашава националната сигурност.

Неработещите институции, това застрашава националната ни сигурност, продължи президентът.

Няма нито една демократична държава на планетата, която да е богата, ако няма работещи институции, обясни Плевнелиев.

Той посочи, че всички предложения от днешната дискусия ще бъдат представени на сайта на президентството.

Готови ли сме да кажем, че промяната може да започне от нас?

Могат ли всички да се обединят от необходимостта да има един Етичен кодекс?

Ще съм благодарен, ако успеете да го направите.

Държавният глава няма право на законодателни инициативи, но ако всички днес решим, постигнатият консенсус ще отекне много силно, и президентът ще бъде един мултипликатор на вашите идеи, каза още Росен Плевнелиев.


Някой разбра ли нещо от бръщолевенето на този?


Няма как да не съм притеснен, когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър. Не. Той не беше мъдър, а лъжец. Това каза президентът Росен Плевнелиев, след края на третата дискусия от инициативата „Диалог с гражданите“ на тема “Какво бъдеще за българските медии?”. "Ние имаме много приятели в Европа, нима трябва да си посипваме главата с пепел, когато сме постигнали най-големият приоритет на нацията да сме част от европейското семейство? Нашата демокрация е такава, каквато ние я създаваме, нашите медии са такива, каквито ние ги направим. Виждаме, че темите за олигарси и монополи са в дневния ред, те ще бъдат решени", продължи Плевнелиев. "Говорите за правораздаването и за жертвите на комунизма. Да, ние трябва да помним, и няма как да не съм притеснен, когато днес един министър каза, че Тодор Живков е бил мъдър. Той лъжеше българския народ 45 години. Казвам го, не за да разделям нацията. Истината не може да ни разделя, историята трябва да я знаем такава, каквато е. Ако държите на истината, защо не се обадихте да попитате държавния глава, какви са неговите родители ? Те са учители. Тези журналисти, които представиха снимка на мен и Бойко Борисов, те вече не са тук. Те отиграха своята ситуация. Истината е, че на пресконференцията Бойко Борисов ми посочи къде да седна, и ми бръкна в окото", каза още президентът Росен Плевнелиев. "Имаше въпрос за това дали концентрацията на медиите застрашава националната сигурност. Неработещите институции, това застрашава националната ни сигурност. Няма нито една демократична държава на планетата, която да е богата, ако няма работещи институции", обясни Плевнелиев. Той посочи, че всички предложения от днешната дискусия ще бъдат представени на сайта на президентството. "Готови ли сме да кажем, че промяната може да започне от нас? Могат ли всички да се обединят от необходимостта да има един Етичен кодекс? Ще съм благодарен, ако успеете да го направите. Държавният глава няма право на законодателни инициативи, но ако всички днес решим, постигнатият консенсус ще отекне много силно, и президентът ще бъде един мултипликатор на вашите идеи", обяви той. "Убеден съм, че на нас ни трябва стратегия. Ако ние не постигнем консенсус по 10 страници, ако не се обединим около едно нещо, няма как да просперираме и да се развиваме. Всеки един днес е тук, защото му пука. Това, което казахте, беше искрено, след като е така, ще бъде взето на сериозно. Два пъти по-малко са загиналите на пътя, това е станало, защото милиони българи станаха по-вежливи шофьори, та нима това не е достойно като пример, за това, че ние заедно можем", каза още Плевнелиев.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/168228-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%BC%D1%8A%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D1%86.html




Гласувай:
2



1. kuschel - Да е@а педала лигав! Дано пукне к...
27.05.2016 11:19
Да е@а педала лигав! Дано пукне кретена мръсен! Бивш комсомолски и партиен ръководител-плазмодий.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1757087
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930