Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2016 07:21 - БХК иска забрана на Воински съюз „Васил Левски“ и БНД „Шипка“!
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Защо БХК е против борбата с тероризма?Откога БХК стана патриотична организация? Досега се е легитимирала само като антибългарска!

Българският хелзинкски комитет (БХК) е поискал още на 21 юни забрана на Български воински съюз „Васил Левски“ и БНД „Шипка“. Двете формирования се замесиха в скандала и побоя в Бургас около шествието на руските рокери „Нощни вълци“.

Това става ясно от позиция на организацията, публикувана на интернет страницата й.

„Правозащитниците“ от БХК са поискали прокуратурата да подаде иск за прекратяването им по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Според тях основания за иска им са данни, публикувани на сайтовете ан двете формирования, от които става ясно, че дейността им е насочена против републиката и те създават тайни или военизирани структури.

Според БХК налице били данни за съставомерни деяния на лица, свързани тези организации: образуване и ръководене на организация, която си поставя за цел да извършва престъпления по Глава I от Наказателния кодекс (НК) – престъпление по чл. 109 от НК; и приготовление по чл. 110 от НК за престъпление по чл. 95 от НК (опит за преврат, бунт или въоръжено въстание за събаряне на властта). По тези причини БХК намира, че са налице законовите основания за това прокурор да подаде иск до компетентния окръжен съд за прекратяването на тези юридически лица, пиша от БХК.

Те цитират публикации на сайта www.bnoshipka.org, където се проповядва, че „институциите са до толкова неграмотни и корумпирани, че действат като вътрешен враг и разложител на държавата и така извършва ГЕНОЦИД над народа“, което пораждало „задължение на национална съпротива и въстание“. Според тях, ако „народът САМ не се самоорганизира в ОПЪЛЧЕНИЕ […], е обречен“. Твърдят, че е нужно „освобождение на Отечеството“ от „престъп[ния] модел за партийно олигархично управление“. Обявяват „мобилизация“ и набират доброволци за организирана от тях „стрелкова подготовка“. Обявено е и създаването на „подразделение за специални операции и антитероризъм“

Цитират също така техните представители Владимир Русев и Красимир Симеонов, които са потвърдили, че става дума за паравоенни формирования. Като те твърдят, в интервю за радио „Дарик“, че набират „кандидати за народно опълчение и за подразделение за специални операции“. Отново на сайта си те са обявили българската държава за „нелегитимна“, а партиите – за „незаконни и излишни“.

От общата им Интернет страница е видно, че двете антисистемни формирования са обединени в „Комитет за Национално Спасение „Васил Левски“ („Комитетът“), който е обявен за „обединено формирование на командването, щабовете и ръководствата на регионалните подразделения на Военният съюз, Българското народно опълчение „Шипка“ […]“. Според сайта на двете организации „Комитетът“ трябва да действа като „преходно общобългарско народно правителство до момента на поемането на властта и съдбините на България от издигнатите от народа най-достойни сред достойните представители на Българската нация“, пишат още от БХК.

По твърдения на техни представители, формированията имат структури във всички областни градове, а общият брой на членовете им надхвърля 24 000 души. Те са и едни от първите организации, които през 2015 г. сформираха хайки за незаконно задържане на бежанци, пресичащи българо-турската граница, за което БХК подаде сигнал до Районна прокуратура – Бургас също на 21 юни тази година.

КОМЕНТАРИТЕ ПО ФОРУМИ И МРЕЖИ СА КРАСНОРЕЧИВИ:

БХК това го иска като българска организация или като проводник на чужди интереси? Може би БХК е патриотична организация? Защото освен да защитават циганите, не съм видял каква е тяхната „патриотична“ роля…

Кога прокуратурата ще заведе дело срещу АНТИбългарския БХК? Кога ще се задейства държавата срещу продажници и предатели?

БХК да кажат за чеченеца-атентатор от Истанбул, който са спасявали от екстрадация…

Ако трябва да се забранява организация, това е БХК, това е най-антибългарската организация. Вижте каква е разликата – двете организации – „Шипка“ и „Васил Левски“ са на границата, към тях има и хора от Германия и другуги страни и пазят границата ни от имигранти като уведомяват гранични войски за навлезлите имигранти, а БХН изисква да не се връщат имигранти и да се приемат в България. БХК е вредна за сигурността на България.

 

onovini.com/category/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1757156
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930