Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 09:43 - Позиция на “Възраждане” относно информацията, че ДАЗД започва хайка за деца, чиито родители са в чужбина
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Е нема такива дудуци,всичко античовешко не ни е чуждо.Пълно е с организаций работещи с удоволствие и необясним ентусиазъм срещу хората.Е ОВЦЕ СМЕ СИ КАКВО
ЛИ НЕ ПРИЕХМЕ С ОВЧЕ БЕЗДУШИЕ.


От онлайн изданието на “24 часа” научихме, че
 
експерти на ДАЗД ще проверяват в какви условия бабите отглеждат деца на хора, които работят в чужбина. Същата тази ДАЗД, чиито служители на държавна заплата никога не стъпват в определена част от българските градове и мълчаливо оставят и подстрекават с бездействието си 13-годишни деца да раждат деца, сега е взела на мушка работещите родители.
Ние, от Движение “Възраждане”, заявяваме, че в условията на безпрецедентна демографска криза българското семейство има нужда от подкрепа, а не от атака! По повод на информацията, че “ДАЗД започва хайка за деца, чиито родители са в чужбина”, заявяваме, че е абсолютно недопустимо ДАЗД да набелязват потенциални жертви на база месторабота на родителите! Това е въпиюща форма на дискриминация! Бабите и дядовците в България са част от семейно-родовия модел и българската традиция! Форма на дискриминация е тенденциозното отношение към възрастните родители / настойници, които априори са възприемани от ДАЗД като високорисков фактор, въпреки че не са известни достоверни научни изследвания, които да дават основания за подобни политики и практики! Напротив – опитът и помощта на хората, отгледали вече едно поколение, трябва максимално да се използват и при второто и третото! Очевидно ДАЗД се опитват да атакуват деца, чиито родители не са в състояние светкавично да се противопоставят с правни действия срещу произвола на чиновниците им. Анализът на “неправителствените партньори” на държавната ни агенция недвусмислено ни показва, че предприетите действия са вследствие и на външен натиск за провеждане на политика, чиято крайна цел е лицензиране на родителството. Друга, по-краткосрочна цел е предизборно захранване със суровини – (тоест с деца!) буксуващата система за приемни родители. Ние, от движение Възраждане се противопоставяме на нелепите кампании на ДАЗД и ги призоваваме да съсредоточат усилията си там, където действително има нужда от помощ – при неграмотни деца и родители, вместо да се насочват към успешно реализиралите се в чужбина наши сънародници. Призоваваме българските учители да не изготвят исканите от ДАЗД списъци, и да не оказват съдействие на социалните служби, когато самите учители преценяват, че децата не са в рискова среда!

Време е ДАЗД да бъдат принудени да сменят фокуса на намесата си – вместо отнемане на деца – в съдействие на семействата! Време е за подкрепа на многодетният семеен модел и семейните ценности!

ПП “Възраждане”



 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1756523
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930