Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2017 10:34 - Угасващият Запад обяви Русия за враг и се опря на най-яростните «кучета-пазачи» — нацистите
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 495 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.09.2017 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Западните демокрации са основани на идеята за безграничното потребление, но в условията на ограничеността на ресурсите, това е невъзможно, пише  Boulevard Voltaire. При Русия е тъкмо обратното — тя отново преоткрива своите духовни корени, има много природни богатства. Именно затова Западът целенасочено обяви Русия за враг и нагнетява сред своите общества русофобия, твърди авторът.  Русофобията, която понастоящем доминира на Запад, всъщност носи в себе си екзистенциална заплаха. Именно за това, според изданието, искаше да разкаже Джулието Киеза в книгата си  «Русофобия 2.0».

«Капиталистическият проект, който САЩ продадоха на народите по света под маската на демокрация, се основава в пълна степен на безкрайното хищническо разрушаване на нашата екологична система», пише авторът на статията.

Той обяснява, че стремежът към вечен икономически ръст не е възможен в условията на ограничените ресурси и резкия ръст на броя на населението.

При това народите вярват, че 8 % от населението на света в САЩ и Европа представляват международната общност.

В името на безграничното празно потребление западният човек къса връзките си със семейството, традициите, религията и родината.

Рухването на СССР постави САЩ пред стратегически проблем: върху кого да прехвърли отговорността за кризата в западната система при липсата на враг?

През 2008 година избухна банковата криза, но, според автора на статията, това е само предвестник на по-мащабната криза на епохата, която ще настъпи след изтощаването на природните изкопаеми, а Западът не може да избегне това.

В краткосрочна перспектива този проблем може да се реши, мобилизирайки населението срещу непримиримия враг.

«Не може да не се забележи кардиналната разлика между човешката и концептуалната пустота на угасващия Запад и препълнената с жизнелюбие нова Русия, която отново откри своите духовни корени след десетилетие на външно доминиране», пише авторът.

Затова, според него, Западът иска да възкреси врага в лицето на Русия и да я ликвидира в качеството й на суверенна държава.

Редом с врага в лицето на Русия се появи терористичната заплаха, а заедно с нея — «ежедневният спектакъл» с обезглавяването на хора от ИДИЛ и «ордите на мигрантите».

Всичко това създава в колективната психология хипнотичното състояние за подготовка на война, счита авторът.

Западните елити се опират на най-яростните «кучета-пазачи» — нацистките реваншисти, асоциалните елементи и всички подобни, които СССР отхвърляше.

Именно от тези слоеве, както твърди авторът, се роди около руските граници политически елит, на когото Западът възложи да се премине към демокрация.

Русия има всички възможности, за да преживее каквато и да е криза, свързана с недостиг на ресурси — вода, територия, енергетика.

Тя не се нуждае от нищо от Запада, твърди авторът.

Но Западът, според него, иска да неутрализира тази сила и за заграби нейните богатства.

«Русофобията — това е тупик, в който се гмурнаха поразените еднодневни западни елити.

След като им бе даден отпор на техните неоколониални проекти в Сирия и Украйна, те могат вече да не се борят с желанието да «захвърлят шахматната дъска». Това би бил обикновеният път към Армагедона», прави изводите с Boulevard Voltaire.

Петя Паликрушева за News Front





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1757880
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930