Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 08:16 - Ционисткото воинство, хазарските* проблеми и глобалните наднационални елити.
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 885 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.01.2017 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ционисткото воинство, хазарските* проблеми и глобалните наднационални елити.  
 САЩ,единствена в света държава,която бе удостоена с правото да се намесва във вътрешните работи на абсолютно всички страни с всички възможни средства,от идеологическа война до военно нахлуване, от подривна дейност с фондации и НПО до преврати, от финансов натиск до санкции сега се измъква от властта на ционисткото воинство,прикрито зад глобалните наднационални елити.
 Контролиращите САЩ, въпросни наднационални елити с плановете им за световно господство,сега са потресени от изолационистките планове на Тръмп за Северна Америка, позабравиха дори Путин и трябва да удържат спечелините по-рано позиции и територии.
Не ги радва особено перспективата тяхна да остане само опасно разединена Европа,а най-големият защитник на ционисткия им Глобален Капитализъм, да се окаже старият добър  комунистически Китай.
 Докато Тръмп предприема първи реални действия,разтрогва глобалистичните договори, целият либерално-глобалистичен елит,изглежда като покосен от гръмотевица.
Но не се предава.
Напротив.

image

Украинският олигарх Виктор Пинчук, евреин*,(по рускоезичната Уикипедия),както голяма част от олигарсите от бившия СССР,дава заявка за смяна на досадилия и на Вашингтон и на Брюксел и на повечето украинци,президент  Порошенко.
  Дали Виктор Пинчук,женен за Олена Пинчук, дъщерята на втория президент на Украйна, Леонид Кучма ще бъде продължител на хазарските напъни в Украйна ще покаже близкото бъдеще.

А Джо Байдън и Нюланд си взеха довиждане, но не сбогом с любимите хазарски ловни полета.
Олена Пинчук и съпругът ѝ са приятели на американския президент Бил Клинтън, на чийто 60-годишен рожден ден Пинчук присъства в Ню Йорк.
Пинчук подкрепя "правилни" проекти в Украйна. През 2006 година обединява  свои дейности под Фондацията „Виктор Пинчук“, която се счита за най-голямата частна украинска филантропска фондация.
Проектите на фондацията включват изграждането на мрежа от съвременни неонатални центрове в Украйна, съвместни програми с „Глобална инициатива“ на Клинтън и фондацията „АНТИЕЙДЗ“ на съпругата му Олена Пинчук, сътрудничество с института Аспън,производството и промотирането на филми със Стивън Спилбърг за Холокоста в Украйна, проекти за човешките права с Джордж Сорос и подкрепата на местни еврейски общности.
През юни 2009 година Пинчук организира безплатен концерт на Пол Маккартни на Площада на независимостта в Киев пред повече от 500 000 души.

image
Съпругът на дъщерята на бившия президент Леонид Кучма, трети по богатство сред украински бизнесмени и "политически неопетнен" Виктор Пинчук въпреки,че успя да участва във финансирането на предизборната кампания на Хилъри Клинтън, имаше достатъчно ум,да не лае по Доналд Тръмп. Просто прояви мъдрост.За разлика от колегите си.

 Виктор Пинчук,  в The Wall Street Journal  очерта своята позиция относно решението на украинските проблеми:
-Да се подобрят отношенията с Русия, и да се възстановява икономиката на Украйна.
-За Крим,да се затворят очи все едно не съществува.
-В Донбас спешно да се продължи с изборите да ги оставят сами да се оправят с техните проблеми.
-Киев да се фокусира върху подпомагането на тези, които са били принудени да напуснат домовете си-с интеграция на бежанците от Донбас.
- За Европейската интеграция  да се забрави - поне временно.
-Присъединяването към НАТО е мечта, която със сигурност никога няма да се реализира.

 Петро Порошенко и неговите хора дори отказаха да вземат участие в традиционната закуска, която организира фондацията на Виктор Пинчук в Давос,където най-големият защитник на ционисткия Глобален Капитализъм се оказа  комунистически Китай.
А, Дейвид Камерън и Хенри Кисинджър се оказаха достойни за събитието и не се отказаха.

image Помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, известна като мадам  "Майната му на ЕС",подава оставка.
Според американските медии Нюланд не е била в списъка на новия президент на САЩ за отстраняване, но все пак е решила да напусне поста си. Тя бе един от основните вдъхновители на преврата в Киев и поддръжница  на санкциите срещу Русия.
Нюланд бе помощник-държавен секретар при трима президенти - Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама.
За последно тя посети България в началото на миналата година. Тогава се срещна с президента Росен Плевнелиев и с представители на кабинета, с които обсъдиха "енергийната сигурност и диверсификацията, модернизацията на отбраната, както и усилията за реформи на правителството". Преди две години тя придружаваше държавния секретар Джон Кери по време на визитата му в София..
Нюланд стана обект на остри критики през 2014 г. Тогава в интернет изтече неин разговор с посланика на САЩ в Киев Джефри Паят, в който двамата надълго обсъждат как Виталий Кличко не трябва да бъде част от следващото правителство в Украйна. При това, коментирайки европейските интереси в региона Нюланд заяви "Майната му на ЕС".
На 9-ти декември миналата година външният министър Даниел Митов съобщи, че е имал среща в САЩ с Виктория Нюланд, на която е изказал притеснение, че геополитическата ориентация на България може в един момент да бъде поставена под въпрос.
Запитан дали е изказвал резерви пред Виктория Нюланд от изхода от президентските избори в България и курса на страната, Митов посочи, че изходът от президентските избори в България е ясен и такава е волята на българския народ.
Нюланд също така бе посредник при опита за разрешаването на политическата криза в съседна Република Македония.


* Хазарският хаганат* е  средновековна номадска държава, създадена в средата на 7 век  в съседство с Кубратова Велика България,и включвала част от днешна южна Русия, Украйна Казахстан.
Хазарите-юдеи са родоначалници на  източноевропейските евреи (ашкенази).
Простира се върху територия от Днепър до Каспийско море.Българите сме имали и имаме доста проблеми с хазарите.
 Баян (Батбаян) признава частично върховенството на хазарския хаган и  руските историци наричат неговите българи „черни“ или „вътрешни“ българи. Волжка България е основана около 660 г. от прабългарския кан Котраг, един от синовете на кан Кубрат,но става независима едва след като отхвърля васалната си зависимост от хазарския хаганат в края на 9-ти  век.  Открити са над 2000  български паметници, от които около 900 селища и 190 градове и укрепени селища, от които около 800 от тези векове.Паметниците са главно на територията на съвременния Татарстан, както и на Уляновска (200), Самарска (160) Пензенска (70) области и Чувашия (70),Северна и Южна Осетия,Крим,по бреговете на Черно и Азовско море.
За известни години в 7 ми век, хазарите завладяват  част от българския  тогава Крим,(който в тогава делим с Византия) населен с българи, (готи, алани и българи).
В Херсон, южен Крим, чийто население е християнско  е заточен сваленият византийски император Юстиниан II , който се оженва за сестрата на хазарския хаган и с помощта на хан Тервел (ок. 700 – ок. 721), си връща през 705 г. престола.
 Същият български цезар Тервел, който в нашата църковна християнска история се оказа първият официално канонизиран български владетел.
Тервел/ Тервил е бил канонизиран за светец от западната църква под името Свети крал Травелии,за спасяването на Европа от арабското нашествие за което съобщава римският кардинал Цезаре Баронии.
След 711 г. Византия и Хазария сключват съюз, насочен срещу арабската експанзия. В 730 г. вождът им Булан приема юдаизма и с това започва установяването на еврейската религия от държавата им.
Началото на налагането на юдаизма в страната е спорна, но се приема че това е периода между 730/740 г. Според други  трактовки юдаизацията на Хазария се осъществява между 770 г. и 861 г.
Средновековният летопис на волжките българи „Барадж тарих” (ХІІІ в.) твърди,че   към 825 година, настъпва криза в хазарската династия и един от наследниците, с име Урус ,чийто баща е убит от каган Булан (понеже отказал да приеме новата юдейска религия), успява да се възкачи на трона.
    Каганът - езичник Урус е подпомогнат военно от българския  водач Айдар (825-855),  потомък на рода Дуло, по линия на Бат-Боян.
    Този епизод е описан не само в „Барадж тарих” (ХІІІ в.), но е известен и през ХІІ век: разказан е в книгата на ал-Гарнати. Последният пише, че го е прочел в „История на България” (ХІ в.), „преписана от български кадия, който бил ученик на Абу-л-Масали Джувейни”.
    Става дума за Якуб ибн Нугман, чийто баща Нугман ибн Хамид (ум. 1061 г.), е автор на ръкописа „История на България” на арабски.
 
През 861 г. Кирил и Методий (Хазарска мисия, 860 – 861 г.) участват в хазарската столица в диспут между представители на основните монотеистични религии, организиран от хазарския хаган, който тогава е бил привърженик на  монотеизма, но не успяват да го убедят в предимствата на християнството,вероятно защото в неговото обкръжение се е изповядвал юдаизмът и ислямът. Около 861-865 г. хазарите окончателно възприемат юдаизма, но християнството и ислямът също се изповядват или толерират от многобройните племена на хазарската държава.
Около 889 г. българите,(алани,сега осетинци) и печенегите освобождават Северното Причерноморие, след което Византия скъсва съюза с Хазария и превзема Крим. Византийците подбуждат, аланите и Киевска Рус да водят войни с хаганата. През 965 г. киевският княз Светослав I успява да разгроми хазарите и да превземе най-важните им крепости и столицата Итил.
Последните исторически сведения за хазарски владетели датират от началото на 11 век.
По-голяма част от хазарите,(които никой не приема за националност,а за сбор от различни етнически племена и религии с водеща-юдаизма), остават в земите на днешна Украйна,Русия,Белорусия,Полша има и в България,(знаем добре) и в почти всички източно-европейски държави.
Хазарите-юдеи са родоначалници на  източноевропейските евреи

Публикувано от Yordan Halachev

yphalachev.blogspot.bg/2017/01/blog-post_25.html



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1757058
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930