Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2016 13:01 - Робските народи не познават своята история, благоговеят пред чуждата култура и раждат политици, които предават техните интереси
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 2005 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2016 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ

РОБЪТ НЯМА РОД, ИСТОРИЯ И КУЛТУРА. РОБЪТ НЕ Е ТВОРЕЦ, А ПОДРАЖАТЕЛ НА СВОЯ ГОСПОДАР

Независимо от своя брой, достойните народи познават своята история и култура и раждат политици, които защищават техните интереси

Робските народи не познават своята история, благоговеят пред чуждата култура и раждат политици, които предават техните интереси

protobulgarians.com/  

А сега внимавайте какво си избрахме ние:


Българската демокрация е представителна система на управление, на основата на която гражданите избират свои представители в Народното събрание.
Народните представители в българския парламент са 240 и се избират на всеки четири години с пряко гласуване. Те представляват целия народ и действат въз основа на Конституцията и законите на страната.


Как работи Народното събрание-не работи за интересите на народа

Постоянни парламентарни комисии

                                                    Подкомисии
                                      Временни парламентарни комисии www.parliament.bg/bg/assemblywork



Неправителствена организация. Какво е това и кому е нужно?

image

Фондация “Америка за България
Мисия

Фондация „Америка за България” подпомага укрепването на динамична пазарна икономика и на институциите на демократичното общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация.

Фондация „Америка за България” развива дългогодишните традиции на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България и чрез много от своите програми насърчава контактите между хората на двете страни, както и обмена на идеи и знания.

Фондацията въплъщава щедростта на американския народ и се придържа към най-високите американски стандарти за етика, прозрачност и изконни ценности.



бхк

Българският хелзинкски комитет (БХК) е независима неправителствена организация за защита правата на човека: политически, граждански, културни, социални. Акцент в работата ни е отстояването на правата на най-уязвимите групи: малцинства, хора в неравностойно положение, лишени от свобода, деца, жени.

Целите на БХК са да насърчава уважение и защита правата на човека, да лобира за законодателни промени за привеждане на българското законодателство в съответствие с международните стандарти, да поощрява обществен дебат по правозащитни проблеми и да популяризира правозащитната идея сред широката общественост. 

Душички какви мили цели си поставят само.

Американски военни бази

image



Запитана защо има американски бази в България, без да е имало референдум дали народът е съгласен, Рийс отговаря: "Няма бази на САЩ в България.

САЩ е ощетила България с минимум $ 2 млрд. долара за последните 8 години
image
На 28 април 2006 г. в София правител­ството на БСП, НДСВ и ДПС подписва 10 – годишен договор със САЩ за безвъзмездно предоставяне за ползване на български военни бази на въоръжените сили на САЩ. Договорът е подписан от държавния секретар на САЩ Кондолиза Райз и външния министър на България Ивайло Калфин.

US базите  у нас остават безплатни още 10 години, след като „изпуснахме“ да предоговорим условията, които подписаха Ивайло Калфин (тогава вице на Станишев, сега - на Борисов) и Кондолиза Райс ( тогава държавен секретар на САЩ), а от утре тече ново десетилетие.
Заради този „пропуск“ България ще продължи да губи много пари. Дори и най-евтината щатска външна база в Киргизстан им струва 63 милиона долара годишно. У нас те са 4 ( Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос), което значи, че губим $252 милиона годишно. А за десетилетие това са $2,52 милиарда или 4,375 млрд.лв.

www.budnaera.com/201602f/1602000908.html
                                   Филмите
Болшинството турски,индийски,американски и гейски.
Малка част от заглавията:
image "Булката труп", анимация, Великобритания, 2005; реж. Тим Бъртън, Майк Джонсън, [12+]

image Петък 13-ти - Ужаси, 2009, Режисьор: Маркус Ниспел, В ролите: Джаред Падалеки, Аманда Ригети, Дерек Миърс

"Великолепният век" и много други.

За залитанията с турци,джагали,мангали и педали не ми се пише има доста изписано.За гаврите с историята и образованието също,не съм допускал че
националният ни нихилизъм може да достигне такива висоти.


  Патриотизъм и национален нихилизъм

Какви са отношенията ни към България? Често виждаме две крайности – безразличие, което достига до самоподценяване и национален нихилизъм и, от друга страна, патриотизъм, който преминава в самонадценяване и шовинизъм.

Национален нихилизъм
В епохи на преход и трудности, каквато е сегашната, бързо  и лесно се появява нагласа у много българи да отричат всичко ценно, което има в България. Отрича се старата история – “робски народ без аристокрация”, отрича се напълно постигнатото през социализма – “послушен съветски сателит”, отрича се извършеното през последните години на преход – “хаос и грабеж”, отричат се достойнствата на българския характер – “недодялан и мързелив балкански субект”.
Последиците от подобен национален нихилизъм са няколко: цинично отношение към всичко, което се случва, песимистични пророчества, черногледо очакване на поредния проблем или нещастие, за да се обобщят в ново обвинение срещу българите и България. Такава нагласа е крайно късогледа и безотговорна – тя е препятствие за сътрудничество и солидарност в нацията. Така нихилизмът сам е пречка за позитивни резултати и национален просперитет. Много често националният нихилизмът е оправдание за бездействие или алиби за емигриране.

Патриотизъм
Разумното противодействие срещу  националния нихилизъм можем да наречем интелигентен патриотизъм. Наричаме го така, защото познаваме и “байганьовския патриотизъм” – патриотарството, което късогледо противопоставя реални и въображаеми национални достойнства на всичко, което забележи в другите култури, нации и държави.
Патриотарството прераства  в шовинизъм, когато към вярата в достойнства на собствената нация и история се прибави слепота към ценностите на другите нации и се премине към агресивно утвърждаване на национално превъзходство. Така се раждат митовете за “Велика Германия”, “Велика Албания” или “Велика България”, които от романтични могат да се превърнат в агресивни и милитаристични.
Интелигентният патриотизъм умее да използва естествената любов към родното, за да насочи качествата и волята на народа към справяне с актуалните проблеми. Припомнянето на велики моменти от миналото и на велики български характери помага да се преодолее отчаянието и апатията. Също както припомнянето на предишни лични успехи може да се окаже най-добрият двигател към бъдещи успехи.

 

Ние вече не ядем филийка с масло, а чикен-микен-мас
бургер,не пишем а чатим,не харесваме а лайкваме.
Абе кои бяхме ние,какви бяхме #бали го нема значение я подхвърли един севън ъп и цъкни Вефа
да чуем Кидика.


Koshava


 








Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1764047
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930