Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2016 11:01 - Така в Германия промиват детските мозъци/Аве лешпери,аве дудуци......
Автор: koshava Категория: Новини   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В ефира на немската радиостанция Deutschlandfunk се излъчва детското предаване «Какаду», в което на децата биват разказвани новини от областта на международните събития и политиката, в това число и за Русия, при това обективността е далеч от допустимото, пише Sputnik Германия. «Президентът на Русия Путин в момента води две войни, едната в Украйна и другата в Сирия. Канцлерът на Германия Меркел и президентът на Франция Оланд искат Путин да прекрати и двете войни. Вероятно те няма да постигнат целта си, защото Путин не спазва международните правила. Той счита, че на всяка цена трябва да увеличи влиянието на Русия в света, в това число и с помощта на войни. Канцлерът на Германия Меркел и президентът на Франция Оланд нееднократно повтарят, че Путин сериозно нарушава правата на човека в Сирия. Руските самолети бомбардират болници и хуманитарните конвои на ООН. Затова много сирийци бягат със семействата си в Германия. В Украйна се случва същото, независимо от споразумението, там воюват руски войници. Но как да попречим в това на Путин — на този етап не е ясно. Може би ще окажем натиск върху него, ако спрем да продаваме на Русия определени стоки — това се нарича «санкции». Но за целта всички европейци трябва да имат единно мнение, което в момента не се случва».   Според информация на Sputnik Германия, авторът на това съобщение е кореспондентът на Deutschlandfunk в САЩ Маркус Пиндур, който е известен с привързаността си към трансатлантическия вектор и с неприязънта си към Русия.   Агенцията се е обърнала към представителите на Deutschlandfunk за коментар относно позициите им по това съобщение в детските новини. Прессекретарят на радиостанцията Ефа Забине Кунтц заявила, че «не може да намери в текста неверни, необективни или изкривяващи действителността твърдения».

Съдейки по всичко, в Deutschlandfunk никой не се смущава от факта, че участието на Русия в нападението над хуманитарния конвой на ООН НЕ Е доказано, а групата от независими експерти от Международната група за подкрепа на Сирия нарече този инцидент инсценировка. Дори генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се предпази от прибързани изводи и от обявяването на виновни без наличието на предварително разследване.

  Сергей Лавров от МВнР на Русия по-рано заяви, че е необходимо «да се представят снарядите, които са попаднали в конвоя», за да се предвижи следствието.   Няма доказателства, че Русия нанася удари по болниците в Сирия. Руският Генерален щаб по този повод заяви, че продължава информационната кампания върху «безпочвени обвинения по отношение на ВКС за някакви уж хаотични бомбардировки над граждански обекти и жилищни квартали».

До момента няма нито един факт или документ, доказващ съпричастността на Москва към гибелта на мирни жители. Генералният щаб на Русия уточни, че руските самолети в Сирия нанасят единични удари по по-рано уточнени точки извън Алепо.

Що се отнася до обвиненията в съпричастност към украинския конфликт, то Русия не участва в него.

Deutschlandfunk очевидно счита, че нито съдържанието на съобщението, прозвучало в рамките на детска програма, нито фактът, че в детските уши се наливат лъжи и полуистини под формата на приказки, не подлежат на критика, се казва в статията на Sputnik Германия.

Но сайтът NachDenkSeiten, който публикува аналитични материали на обществено-политически теми, не е съгласен с позицията на радиостанцията и задава въпрос, не попадат ли подобни съобщения под определението «разпалване на междунационален раздор».

Организацията «Постоянна обществена конференция на публичните средства за масова информация» на свой ред е подала жалба срещу програма «Какаду» във връзка с това, че възрастните хора, за разлика от децата, могат сами да оформят мнението си. Децата не са способни да анализират подобни сложни за разбиране теми като Сирия или конфликтът в Украйна. И тогава под формата на образователно предаване чрез парите на данъкоплатците се промиват детските мозъци, а това е извън границите на допустимото, считат авторите на жалбата.

Авторът от Sputnik Германия изразява надеждата си, че появата на това съобщение в ефира на германско радио е недоразумение, а в следващата неделя «Какаду» ще разкаже приказва за Съединените Щати. / NewsFront – Bulgaria

    bultimes.com/taka-v-germaniya-promivat-detskite-mozatsi/  



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1763294
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930